Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka nadziewana wątróbką

Kaczka nadziewana wątróbką

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: garlic

Kaczka nadziewana wątróbką - składniki:

  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • gałka muszkatołowa - 2 łyżeczki
  • olej - 3 łyżki
  • bulion drobiowy
  • cebula

Kaczka nadziewana wątróbką - Sposób przygotowania:

  1. Kaczkę umyj i przetnij wzdłuż piersi, wytnij najgrubsze kości pozostawiając skrzydełka i udka, uważaj żeby nie naciąć skóry. Wnętrze kaczki natrzyj przyprawą Knorr.
  2. Wątróbkę i cebulę przepuść przez maszynkę. W misce wymieszaj mielone mięso, wątróbkę, posiekaną natkę, gałkę muszkatołową, rozpuszczone masło, bułkę tartą i Fix Knorr - masę wyrób dokładnie.
  3. Kaczkę nadziej farszem i zszyj nicią. Oprósz przyprawą Knorr i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piecz ok 2 godzin.
  4. Po godzinie odlej tłuszcz i wlej bulion Knorr. Piecz godzinę, co kilka minut polewając tłuszczem. Po upieczeniu usuń nici.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA NADZIEWANA WĄTRÓBKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kaczkę umyj i przetnij wzdłuż piersi, wytnij najgrubsze kości pozostawiając skrzydełka i udka, uważaj żeby nie naciąć skóry. Wnętrze kaczki natrzyj przyprawą Knorr.

2

Wątróbkę i cebulę przepuść przez maszynkę. W misce wymieszaj mielone mięso, wątróbkę, posiekaną natkę, gałkę muszkatołową, rozpuszczone masło, bułkę tartą i Fix Knorr - masę wyrób dokładnie.

3

Kaczkę nadziej farszem i zszyj nicią. Oprósz przyprawą Knorr i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piecz ok 2 godzin.

4

Po godzinie odlej tłuszcz i wlej bulion Knorr. Piecz godzinę, co kilka minut polewając tłuszczem. Po upieczeniu usuń nici.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z farsz do miesa, Indyk w sosie słodko-kwaśnym, mięso gulaszowe, Zrazy zawijane, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z łatwa sałatka, sałatka biała, Przepis z sałatka z ogorkow z olejem, Kurczak, kurczak ryżem, Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Potrawa z cukinii, jagniecina, Francuska zupa pomidorowa, ser na gorąco, Świderki w sosie z dyni, makarony z wo, Przepis z makaron pieczarki kurczak, Sos tzatziki do grilla , Rolada ziemniaczana, Pasta z makreli i wędzonego łososia , Risotto z pomidorami i cukinią, Przystawki, kurczak w kostkach, obiad bezmiesny, krem brokulowy, Rurki z pieczarkami , makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Pierogi, Frittata Toskania, Sos beszamelowy , Delikatne leniwe z maślanką , Potrawka z kurczaka, sos na rosole, Polędwiczki pod kruszonką carbonara z surówką z selera naciowego, Placek po zbójnicku wersja 1, Zapiekanka z brokułów, Sałatka gyros warstwowa, Zupa pomidorowa z serem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Zupa jarzynowa, Kabaczek z dwoma rodzajami farszu, Bunuelos - smażone ciasteczka, Przepis z zupa neapolitańska z serem, Kasza, Przepis z szaszłyk z mięsa mielonego, Zupa z dyni, Przepis z papryka na ostro, Polędwiczka z grzybami, Peklowana szynka z sosem grzybowo żurawinowym , Risotto, Letni jogurt, Pieczeń, Przepis z obiad z frytkami, Ryba po grecku, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Dipy, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, ryż sm, Sos śledziowy, Spaghetti Bolognese, Zupa grochowa