Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka pieczona

Kaczka pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

Kaczka pieczona - składniki:

  • kaczka - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • sól - 1 szczypta

Kaczka pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Kaczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Do miseczki wycisnąć ząbki czosnku, dodać sól, pieprz, przyprawę do kurczaka oraz olej i wszystko wymieszać. Powstała marynata przyprawową natrzeć mięso. Kaczkę odstawić na 3 godziny a najlepiej na całą noc do zamarynowania.
  3. Po tym czasie mięso przełożyć do brytfanny, przykryć przykrywką. Piec ok 3,5 godziny w 180st.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kaczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.

2

Do miseczki wycisnąć ząbki czosnku, dodać sól, pieprz, przyprawę do kurczaka oraz olej i wszystko wymieszać. Powstała marynata przyprawową natrzeć mięso. Kaczkę odstawić na 3 godziny a najlepiej na całą noc do zamarynowania.

3

Po tym czasie mięso przełożyć do brytfanny, przykryć przykrywką. Piec ok 3,5 godziny w 180st.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA ŁAGODNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: