Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób trudne Autor: przepisy.pl

Kaczka po pekińsku - składniki:

  • kaczka - 1 sztuka
  • cebula dymka - 4 sztuki
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • marynata:
  • Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 30 gramów
  • sos sojowy jasny - 150 mililitrów
  • miód - 2 łyżki
  • wódka - 100 mililitrów
  • ocet winny - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • sos hoisin - 200 mililitrów
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • sherry - 50 łyżek
  • ostra papryka - 5 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka pszenna - 200 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • sól - 1 łyżka
  • olej sezamowy - 3 łyżki

Kaczka po pekińsku - Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i ponakłuwaj mięso widelcem.
  2. Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12 godzin.
  3. Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2 godziny. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  4. W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  5. Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  6. W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  7. Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem ze skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA PO PEKIŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kaczka po pekińsku
    1.W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i ponakłuwaj mięso widelcem.
  • 2
    Kaczka po pekińsku
    2.Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12 godzin.
  • 3
    Kaczka po pekińsku
    3.Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2 godziny. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  • 4
    Kaczka po pekińsku
    4.W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  • 5
    Kaczka po pekińsku
    5.Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  • 6
    Kaczka po pekińsku
    6.W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  • 7
    Kaczka po pekińsku
    7.Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem ze skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

PO GRECKU, obiad bezmiesne, Zupy, Placki ziemniaczane, łosoś dzwonki, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Makaron z sosem śmietanowym, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Gorące rynki ., Zupa kalafiorowa, Przepis z krewetki pl, Flammkuchen czyli smaczne ciasto na ostro, Przepis z danie z cielęciny, Zaściankowy chłodnik, makaron obiad, Sałatka gyros warstwowa, Naleśniki, Chińskie sajgonki, ziemniaki ugotowane, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Dip brusznicowo-pieprzycowy , Sałatka ziemniaczana na ciepło, Zupa jarzynowa, FLACZKI !!!, Aromatyczna karkówka z patelni, Sałatka z krewetek i paluszków krabowych, Mini pizza trzy różne smaki, Pierogi z kapustą i grzybami, z fileta, Roladki wołowe, Lasagne, Karkówka, mięso w sosie pieczeniowym, Jajka szadzone z piwem i serem, Makaron, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, przyprawa do ogórków, Pierś z kurczaka, Masa makowa, Indyk, Przepis z zapiekanka makaronowa z jajkiem, Sałatka jarzynowa, Pierś z kurczaka w sosie carbonara, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z sola z warzywami, Przepis z Kurczak marynata, Pomidorowy sos do pizzy, ryba z rękawa, Obiad, mieso wieprzowina, Czekoladowe lody w pucharkach, Przepis z miesa na zimno, Kremowy sos z awokado, Zupa cebulowa, czernina z kaczki, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Naleśniki razowe z pieczarkami, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Przepis z Rama Culinesse, Ośmiornica po galicyjsku, Potrawy wielkanocne, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z niskokaloryczne sałatki