Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób trudne Autor: przepisy.pl

Kaczka po pekińsku - składniki:

  • kaczka - 1 sztuka
  • cebula dymka - 4 sztuki
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • marynata:
  • Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 30 gramów
  • sos sojowy jasny - 150 mililitrów
  • miód - 2 łyżki
  • wódka - 100 mililitrów
  • ocet winny - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • sos hoisin - 200 mililitrów
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • sherry - 50 łyżek
  • ostra papryka - 5 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka pszenna - 200 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • sól - 1 łyżka
  • olej sezamowy - 3 łyżki

Kaczka po pekińsku - Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i ponakłuwaj mięso widelcem.
  2. Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12 godzin.
  3. Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2 godziny. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  4. W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  5. Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  6. W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  7. Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem ze skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA PO PEKIŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kaczka po pekińsku
    1.W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i ponakłuwaj mięso widelcem.
  • 2
    Kaczka po pekińsku
    2.Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12 godzin.
  • 3
    Kaczka po pekińsku
    3.Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2 godziny. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  • 4
    Kaczka po pekińsku
    4.W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  • 5
    Kaczka po pekińsku
    5.Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  • 6
    Kaczka po pekińsku
    6.W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  • 7
    Kaczka po pekińsku
    7.Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem ze skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak z czosnkiem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z farsz do naleśników, Karkówka, ryż - obiad, sos do placków ziemniaczanych, Sałatka arbuzowa z serem feta , Roladki z serem i marchewką, Słodko-kwaśne pieczone kurczaki, Hiszpańskie tapas: Krokiety z szynki, pierogi z mięsem farsz, Gulasz z kiełbasek, ryż z kurczakiem, obiad z ryżem, Zapiekanka ziemniaczana z dynią i pomidorami, Kurki w oliwie, Zapiekanka z czerwoną soczewicą, Makaron ze szparagami, przepis na zapiekanke z piekarnika, Masło czosnkowe, Krupnik, Zupy, Zapiekanka meksykańska, Sałatki, Przepis z zapiekanka ryżowa, Placek po zbójnicku wersja 1, Smażona fasolka szparagowa z ziemniakami i pomidorami, Orzechowa zupa, Przepis z zapiekanka knorr, Kapusta z grochem, Indyjskie Gazpacho, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z ryba zapiekana w piekarniku, PO GRECKU, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Przepis z kurczak z makaronem, Przepis z ryba z grilla w folii, Zupa cebulowa, Zupa z soczewicy, Kotlet de volaille - VIDEO, Pulpety z anchois, Przystawki, Sałatka z makaronem ryżowym i szynką, Sałatka Gyros, Przepis z makaron z, Przepisy świąteczne, Kutia, Łosoś zapiekany z koperkiem, obiad z mięsem mielonym, Przepis z makaron obiad, Kolorowe szaleństwo z kapustą , Sos paprykowy 3, Przepis z mieso z piekarnika, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Orientalne sataye z kurczaka z imbirem, Spaghetti a la carbonara, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, obiad gotowany, Zupa brokułowa, Ziemniaki, żeberka pieczone -, Brazylijskie krokiety z kurczaka, Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie, Placki po węgiersku