Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób trudne Autor: przepisy.pl

Kaczka po pekińsku - składniki:

  • sos sojowy - 1 łyżka
  • sherry - 50 łyżek
  • woda - 50 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • ostra papryka - 5 gramów
  • mąka pszenna - 200 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • olej sezamowy - 3 łyżki
  • sól - 1 łyżka

Kaczka po pekińsku - Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i pozakłuwaj mięso widelcem.
  2. Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12h.
  3. Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2h. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  4. W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  5. Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  6. W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  7. Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem z skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA PO PEKIŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kaczka po pekińsku
    1.W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i pozakłuwaj mięso widelcem.
  • 2
    Kaczka po pekińsku
    2.Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12h.
  • 3
    Kaczka po pekińsku
    3.Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2h. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  • 4
    Kaczka po pekińsku
    4.W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  • 5
    Kaczka po pekińsku
    5.Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  • 6
    Kaczka po pekińsku
    6.W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  • 7
    Kaczka po pekińsku
    7.Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem z skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Krupnik, makaron z serem, Przepis z gulasz z piersi indyka, Sałatki ziemniaki, Przepis z łosoś wędzony seler naciowy, Pieczeone parówki ze śliwką, salatki swiateczne, przepis na krewetki mrożone, Spaghetti , sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Polędwiczki wieprzowe, Kapusta z grochem, Karkówka, danie z mozzarellą, Dania z ryżem, Przepis z zupa na udku, Grillowany boczek z syropem klonowym , Karp po żydowsku, przepisy kuchnia rosyjska, Przekąski, Zdrowe Chipsy z cukinii, Przepis z surówki do grilla, Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych, Morelowy sos do deserów, Przepis z indyjski chleb, Przepis z zupa z pieczarkowa, hummus, Przepis z kurczak mole, Barszcz biały, Zupa ogórkowa - VIDEO, Pikantne sakiewki, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Sałatki z kurczakiem, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Przepis z gesi, Przepis z ryba panierowana, Sorbet margarita jalapeno, Sałatka gyros warstwowa, Sosy, Sałatka Gyros, Burrito wegetariańskie , Ryba, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Kulki mięsne w boczku , Pierogi z jagodami, Gotowane ziemniaki z witaminami, Rumsztyk mielony, Gołąbki, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Greckie steki z karkówki na grilla, Racuchy z jabłkami, Sandacz w Rieslingu, Kutia, Tortilla - VIDEO, Zupa brokułowa, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, kurczak z Ry, Lody waniliowe pod bezową pierzynką, Ryż smażony z warzywami, smażenie dorsza, Kompot ze śliwek, schab pieczony w winie, obiad wykwintny, Pierogi z jagodami