Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób trudne Autor: przepisy.pl

Kaczka po pekińsku - składniki:

  • kaczka - 1 sztuka
  • cebula dymka - 4 sztuki
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • marynata:
  • Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 30 gramów
  • sos sojowy jasny - 150 mililitrów
  • miód - 2 łyżki
  • wódka - 100 mililitrów
  • ocet winny - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • sos hoisin - 200 mililitrów
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • sherry - 50 łyżek
  • ostra papryka - 5 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • ciasto:
  • mąka pszenna - 200 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • sól - 1 łyżka
  • olej sezamowy - 3 łyżki

Kaczka po pekińsku - Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i ponakłuwaj mięso widelcem.
  2. Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12 godzin.
  3. Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2 godziny. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  4. W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  5. Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  6. W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  7. Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem ze skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA PO PEKIŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kaczka po pekińsku
    1.W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i ponakłuwaj mięso widelcem.
  • 2
    Kaczka po pekińsku
    2.Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12 godzin.
  • 3
    Kaczka po pekińsku
    3.Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2 godziny. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  • 4
    Kaczka po pekińsku
    4.W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  • 5
    Kaczka po pekińsku
    5.Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  • 6
    Kaczka po pekińsku
    6.W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  • 7
    Kaczka po pekińsku
    7.Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem ze skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Papryka, Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami, Kapusta z grochem, Przepis z marynata do filety kurczaka z grilla, Ryż, Kocia lasagne , Gulasz, Zupa grzybowa, Risotto z kurczakiem i warzywami, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Spaghetti a la carbonara, Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Przepis z przystawki na grilla, sałatka ze smakiem, Zupa grzybowa, Zupa jarzynowa, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, sosy do omleta, sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Pieczone udka z boczkiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Naleśniki ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Kuleczki serowe, Mielone, Przepis z masy do ciast, Naleśniki, Przepis z ryba po kaszubsku, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Schab po chińsku, jajko szynka, schab bez kości, kolorowa za, Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem, Przepis z zwykły sos, Sałatka z brokułami i jajkiem, ryż v, Przepis z obiad z spagetti, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Przepis z MAKARON ZAPIEKANY PO WŁOSKU, Przepis z obiad na szybko z ryżu, Apetyczne morele nadziewane na sposób indyjski, Zupa brokułowa, Ryba po grecku, zapiekanki z piersią kurczaka, Pieczeń, Placki ziemniaczane, Ziemniaki w przyprawach z cebulą, Przepis z woda z cytryną, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Kebab, Salsa, Grzanki z krewetkami i sezamem, sałatka szefa kuchni knorr, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Zupy, Przepis z puszki czerwonej fasoli, Pierogi leniwe z ananasem, Przepis z kaczka w sosie słodko kwaśnym, Naleśniki z papryką i cukinią, Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku