Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób trudne Autor: przepisy.pl

Kaczka po pekińsku - składniki:

  • sos sojowy - 1 łyżka
  • sherry - 50 łyżek
  • woda - 50 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • ostra papryka - 5 gramów
  • mąka pszenna - 200 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • olej sezamowy - 3 łyżki
  • sól - 1 łyżka

Kaczka po pekińsku - Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i pozakłuwaj mięso widelcem.
  2. Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12h.
  3. Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2h. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  4. W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  5. Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  6. W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  7. Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem z skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA PO PEKIŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kaczka po pekińsku
    1.W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i pozakłuwaj mięso widelcem.
  • 2
    Kaczka po pekińsku
    2.Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12h.
  • 3
    Kaczka po pekińsku
    3.Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2h. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  • 4
    Kaczka po pekińsku
    4.W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  • 5
    Kaczka po pekińsku
    5.Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  • 6
    Kaczka po pekińsku
    6.W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  • 7
    Kaczka po pekińsku
    7.Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem z skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szynka w miodzie na sposób chiński, Spaghetti z brokułem i serem brie, Przepis z miesa na zimno, Gołąbki, Przepis z obiad z mielonym, Kaczka w folii, Risotto, Rascon do Los Reyes - hiszpańskie ciasto na święto Trzech Króli, Tłusty czwartek, filety z piersi z kurczaka, Potrawy wielkanocne, Golonka w sosie chrzanowym , Potrwaka w szwjcarkim stylu, Gulasz, Przepis z sałatka awokado, Roladki z roszponką i żółym serem, Jagnięcina w miętowym sosie, Przepis z ciasta placki, Przepis z con carne, Przepis z Bulion na wędzonym boczku, Sałatka z porów, Przepis z mlode ziemniaki, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z ryż - obiad, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Halibut pieczony z warzywami, Potrawy wigilijne, Ryż, Krem brokułowy, fasola w sosie, Tołpyga w pomidorach i pergaminie, Przepis z sałatka do mięsa pieczonego, Sałatka z brokułami i jajkiem, Pyszna sałatka francuska , gotowe flaki, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Jajka w sosie tatarskim , grill kurczak, Ryż smażony z warzywami, Bolońskie penne z brokułami, Zupa fasolowo – kukurydziana, Kremowe świderki z soczystym kurczakiem , sos smietanowy ze szpinakiem, Sos tzatziki do grilla , Żeberka - VIDEO, Enchiladas z chilli con carne, Zupa zielona, Sałatka grecka z fetą, Przepis z obiad gotowany, Karp w galarecie, Chińskie sajgonki, leczo z wołowiną, Koreczki owocowe , Kebab, sałata z, Przepis z naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Kanapka witaminowa, Zupa grochowa, wołowina z kością, Bigos domowy, Przepis z DANIA Z SOCZEWICY, Sałatka z brokułami - VIDEO , Papryka, Zapiekanka z brokułów