Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób trudne Autor: przepisy.pl

Kaczka po pekińsku - składniki:

  • sos sojowy - 1 łyżka
  • sherry - 50 łyżek
  • woda - 50 mililitrów
  • miód - 1 łyżka
  • ostra papryka - 5 gramów
  • mąka pszenna - 200 gramów
  • woda - 50 mililitrów
  • olej sezamowy - 3 łyżki
  • sól - 1 łyżka

Kaczka po pekińsku - Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i pozakłuwaj mięso widelcem.
  2. Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12h.
  3. Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2h. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  4. W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  5. Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  6. W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  7. Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem z skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA PO PEKIŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kaczka po pekińsku
    1.W dużym garnku ugotuj wrzątek. Zanurz kaczkę na kilka minut. Następnie dokładnie osusz i pozakłuwaj mięso widelcem.
  • 2
    Kaczka po pekińsku
    2.Zmieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie posmaruj kaczkę. Zachowaj pozostałą marynatę. Kaczkę marynuj przez 12h.
  • 3
    Kaczka po pekińsku
    3.Następnie posmaruj ponownie mięso pozostałą marynatą i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 2h. Jeśli pod koniec pieczenia skórka z kaczki nie będzie rumiana i chrupiąca możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni.
  • 4
    Kaczka po pekińsku
    4.W trakcie pieczenia przygotuj placuszki. W misce wymieszaj składniki ciasta z gorącą wodą. Wyrabiaj dokładnie masę.
  • 5
    Kaczka po pekińsku
    5.Jak ciasto będzie gotowe oddziel od niego małe kulki, które następnie rozwałkuj na cienkie okrągłe placuszki. Smaż na patelni z niewielką ilością tłuszczu aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
  • 6
    Kaczka po pekińsku
    6.W misce wymieszaj składniki sosu. Cebulę dymkę i ogórka (bez pestek) pokrój w długie słupki.
  • 7
    Kaczka po pekińsku
    7.Kaczkę po wyjęciu z pieca odstaw na kilka minut, aby lekko ostygła. Następnie, za pomocą noża, zdejmij delikatnie mięso, pokrój razem z skórą w paski. Na talerzu układaj najpierw placuszki, następnie mięso i na wierzchu warzywa. Danie podawaj z sosem.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zeppole czyli włoskie pączuszki, Smaczna fasola z mięsem, plastry łososia, Przepis z sos miesmy, sosy do mięsa, Przepis z knorr sos francuski, Męska sałatka makaronowa, zupa z sera żółtego, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , Przepis z knorr sos do mięsa, Sałatka Nicejska, Ryż, Sałatka grecka z fetą, makaron z k, Szybki obiad, Ogórek, Zupy, eskalopki z polędwicy, Chłodna sałatka, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Gyros z kurczakiem, Lasagne, Sałatki z kurczakiem, tłuszczu, Kleftiko, Sos kurkowy, Pierś z kurczaka, Letni jogurt, Jajka, Pasta z papryki, Przepis z Tajskie jedzenie, Przepis z poledwiczki wieprzowe z warzywami, Rolki sushi z tuńczykiem, Bigos, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Zupa grochowa, Bigos - VIDEO, Leczo z cukinii, Przepis z zapiekanka z ziemniakami z warzywami, Przepis z ryż w sosie słodko kwasnym, Przepis z na obiad makarony, Żurek, Sałatka kebab - VIDEO, kurczak po meksykańsku, Tajskie paluszki rybne , Spaghetti Bolognese, Przepis z żółte szparagi, Omlet z kapustą pekińską i czarnuszką, leczo z mięsem wołowym, grill warzywa, Mleczny przekładaniec, Zapiekanka z grzanek, Barszcz z jabłkami, Zupa gulaszowa, ryż z warzywami na patelnie, Zapiekanka z kaszy jaglanej, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepisy świąteczne, Biszkopt z kremem i galaretką , Przepis z wędzenie mięsa, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Krem brokułowy, Holiszki, Sos twarogowy chudy