Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka z jabłkami i pomarańczami

Kaczka z jabłkami i pomarańczami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kaczka z jabłkami i pomarańczami - składniki:

  • rozmaryn - kilka gałązek - 4 sztuki
  • sok jabłkowy - 1 szklanka
  • margaryna - 2 łyżki
  • cukier - 1 łyżka
  • olej - 80 mililitrów

Kaczka z jabłkami i pomarańczami - Sposób przygotowania:

  1. Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.
  2. Dwa jabłka oraz pomarańcz pokrój w drobne kawałki i przełóż do miski.
  3. Dodaj do nich olej, rozdrobniony czosnek , majeranek, rozmaryn i pozostałą przyprawę Knorr. Całość wymieszaj.
  4. Gotową mieszanką jabłek, pomarańczy i przypraw nafaszeruj ściśle kaczkę.
  5. Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym. Podlej sokiem jabłkowym i piecz w temperaturze 150 stopni przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni na kolejną godzinę.
  6. Pozostałe jabłka obierz i pokrój w cząstki. Przed podaniem kaczki obsmaż je na margarynie z szczyptą cukru przez 2-3 minut aby zachowały kształt.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA Z JABŁKAMI I POMARAŃCZAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.

2

Dwa jabłka oraz pomarańcz pokrój w drobne kawałki i przełóż do miski.

3

Dodaj do nich olej, rozdrobniony czosnek , majeranek, rozmaryn i pozostałą przyprawę Knorr. Całość wymieszaj.

4

Gotową mieszanką jabłek, pomarańczy i przypraw nafaszeruj ściśle kaczkę.

5

Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym. Podlej sokiem jabłkowym i piecz w temperaturze 150 stopni przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni na kolejną godzinę.

6

Pozostałe jabłka obierz i pokrój w cząstki. Przed podaniem kaczki obsmaż je na margarynie z szczyptą cukru przez 2-3 minut aby zachowały kształt.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak z brokułami w bogatym sosie, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Salsa, Lardo – solona słonina w ziołach, Kotlety, Zapiekane parówki , Babka majonezowa, Przepis z krewetki smazone, Przepis z faszerowana papryka serem, Zupa z soczewicy, smażona pierś z kurczaka, Wegetariańska potrawka słodko-kwaśna, Dania z makaronem, Zapiekanka kalafiorowa, Pieczeone parówki ze śliwką, Sałatka patisonowa, Przepis z surówka kapusta pekińska, Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym, Kluski , Szybki obiad, Przepis z zupa z kapusty, Przepis z fileciki anchois, grill mieso, Jajko na twardo z oliwką, Przepis z obiad w pół godziny, Przepis z obiad bezmiesne, Przepis z kurczak curry z warzywami, Przepis z na obiad makarony, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , sałatka makaron kokardki, Sos czosnkowy na wódce, Pasta z sera i sardynek, Gulasz po węgiersku - VIDEO, zurek z biala kielbasa -, Sałatka z awokado i soczystym kurczakiem - VIDEO , Zapiekanka Gyros , Rosół, Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami, Zapiekanka z owocami morza, zupa serowa z serków topionych -, Przepis z zupa na zeberkach, Dipy, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z plastry łososia, Kebab, Kurczak, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z żeberka pieczone -, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Gyros po polsku, Zapiekanka po rzymsku, Zupa szczawiowa, Cukinia faszerowana, Przepis z mieso z piekarnika, Naleśnik z serem i śmietaną, Ciasto na pierogi, Kulki ryżowe z tuńczykiem , Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Babeczki z cukinii, niskokaloryczne sałatki, sos z karkówki, Zupa jarzynowa, Spaghetti , Parówki w cieście serowym