Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaczka z jabłkami i żurawiną

Kaczka z jabłkami i żurawiną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kaczka z jabłkami i żurawiną - składniki:

  • majeranek - 2 łyżki
  • margaryna - 2 łyżki
  • cukier - 1 łyżka
  • sok jabłkowy - 1 szklanka
  • olej - 80 mililitrów

Kaczka z jabłkami i żurawiną - Sposób przygotowania:

  1. Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.
  2. Cztery jabłka pokrój w drobne kawałki i przełóż do miski.
  3. Dodaj do nich olej, rozdrobniony czosnek , majeranek, suszoną żurawinę i pozostałą przyprawę Knorr. Całość wymieszaj.
  4. Gotową mieszanką jabłek i przypraw nafaszeruj ściśle kaczkę.
  5. Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym. Podlej sokiem jabłkowym i piecz w temperaturze 150 stopni przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni na kolejną godzinę.
  6. Pozostałe jabłka obierz i pokrój w cząstki. Przed podaniem kaczki obsmaż je na margarynie z szczyptą cukru przez 2-3 minut. Następnie dodaj żurawinę z słoika i jeszcze chwilę podsmaż.
Dodaj do książki kucharskiej

KACZKA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.

2

Cztery jabłka pokrój w drobne kawałki i przełóż do miski.

3

Dodaj do nich olej, rozdrobniony czosnek , majeranek, suszoną żurawinę i pozostałą przyprawę Knorr. Całość wymieszaj.

4

Gotową mieszanką jabłek i przypraw nafaszeruj ściśle kaczkę.

5

Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym. Podlej sokiem jabłkowym i piecz w temperaturze 150 stopni przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni na kolejną godzinę.

6

Pozostałe jabłka obierz i pokrój w cząstki. Przed podaniem kaczki obsmaż je na margarynie z szczyptą cukru przez 2-3 minut. Następnie dodaj żurawinę z słoika i jeszcze chwilę podsmaż.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Sałatka z brokułami i jajkiem, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Kotlety, Schab w pięciu smakach, bezmięsne sosy, obiad schab, Przepis z sałatka z kuskus i z kurczakiem, Quesadillas - VIDEO, Kofta z sosem śmietanowo - pomidorowym, Pstrąg, majonez do sosu, DANIA Z MIESEM I WARZYWAMI, Kaczka, salatka z makaronem, Gratin dauphinois, czyli zapiekanka po francusku, Przepis z nowe przepisy z mięsa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kurczak, Przepis z pieczarki cebula, sosy z gotowanych jajek, Pierogi, Risotto, strogonowa, Śniadaniowy wrap z jajkiem i warzywami, nalesniki meksykanskie, Przepis z deser gruszka, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, zapiekanka z kurkami, Kotlet de volaille - VIDEO, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Aromatyczna zupa ziołowa, Żurek, szaszłyki , Quesadillas - VIDEO, Przepis z piers z kurczaka na obiad, Mielone, Zupa pomidorowa, Kosmiczne ślimaki, Gorące rynki ., Orzeźwiające lody owocowe w pucharkach, francuskie z serem, Pieprzowa zupa indyjska z soczewicą, Przepis z w galarecie, Przepis z placek po węgiersku z kurczakiem, Gołąbki, marynowanie kurczaka, Galaretkowe witrażyki, Rolada ziemniaczana, Makaron z owocami morza , Wykwintna sałatka z łososiem, Sałatka "Makaronowe zamieszanie", Kotlet de volaille - VIDEO, Pasztet z wątróbki drobiowej, Polędwiczka z grzybami, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przepis z kurczak w miodzie, Staropolska chlebianka, Pierścienie kalmarów marynowane w sosie z oliwy, świeżych ziół i octu winnego, Karkówka z grilla, Przepis z sos pikantny do kurczaka, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Arbuzowo-pomidorowe gazpacho, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką