Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapuśniak

Kapuśniak

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapuśniak - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 2 sztuki
  • Bulionetka Domowa Drobiowa
  • kość od szynki - 1 sztuka
  • golonki cielęce - 2 sztuki
  • biała kapusta - 500 gramów
  • ziemniaki - 250 gramów
  • woda - 1.5 litrów
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • mielony kminek - 1 łyżka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • gałązki natki pietruszki - 3 sztuki
  • ocet - 2 łyżki

Kapuśniak - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym rondlu nóżki, golonki i kość od szynki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  2. Poszatkuj grubo kapustę. Zagotuj w oddzielnym rondlu wodę. Dodaj ocet, kapustę i gotuj przez 2 minuty. Odcedź i odstaw.
  3. Wyjmij nóżki, golonki i kość z rosołu. Ostudź i obierz z tłuszczu. Oddziel mięso od kości, posiekaj i odstaw.
  4. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do rosołu kapustę, ziemniaki i gotuj przez 30 minut.
  5. Dodaj kminek, przyprawę Knorr i posiekane mięso, następnie wlej śmietanę. Podawaj zupę posypaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUŚNIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapuśniak
    1.Zagotuj w dużym rondlu nóżki, golonki i kość od szynki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  • 2
    Kapuśniak
    2.Poszatkuj grubo kapustę. Zagotuj w oddzielnym rondlu wodę. Dodaj ocet, kapustę i gotuj przez 2 minuty. Odcedź i odstaw.
  • 3
    Kapuśniak
    3.Wyjmij nóżki, golonki i kość z rosołu. Ostudź i obierz z tłuszczu. Oddziel mięso od kości, posiekaj i odstaw.
  • 4
    Kapuśniak
    4.Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do rosołu kapustę, ziemniaki i gotuj przez 30 minut.
  • 5
    Kapuśniak
    5.Dodaj kminek, przyprawę Knorr i posiekane mięso, następnie wlej śmietanę. Podawaj zupę posypaną zieloną pietruszką.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Wstążki z kurczakiem i papryką , Pierogi z kapustą i grzybami, Pomidorowy sos do pizzy, Gorące rynki ., papryka pomidory ryż, Przepis z szpinak z serem w ciescie francuskim, sos ostry do salatek, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z sałatka japońska, przepis kuchni w, Sos andalski, Kosmiczne ślimaki, zupa cebulowa zapiekanka, Przepis z sos z oliw, Spaghetti a la carbonara, sosy z miesa wolowego, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, pałki z kurczaka na ostro, Risotto z kurczakiem i warzywami, zup a krem, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Zielony groszek z szynką, Salsa, Kremowa zupa z dyni, Pieczywo drożdżowe z orzechami, Golonka, Ryba w ziołach, Zapiekanka z cukinii z ziołami, sosy koperkow, Przepis z dzieci, meksykańskie, Karp, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, ryz smazony z warzywami po chinsku, Przepis z boczek z gr, Żeberka, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Margherita, BUŁKA Z JAJEM :), Naleśniki, Polędwiczki wieprzowe, makaron gotowanie, Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym, pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, Wołowy sznycel z młodymi ziemniakami, Zupa jarzynowa, Obiad, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Przepis z pomysł na pieczeń, Sos czosnkowy , Zupa ogórkowa - VIDEO, Przekąski, Gęsie wątróbki z boczkiem, Karkówka z mango, Befsztyk Oscar, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Pieczona baranina z soczewicą, Krupnik, kiszonym, Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem , Przepis z makarony na ostro, Quiche z ratatują, Schab, Przepisy świąteczne