Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapuśniak

Kapuśniak

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapuśniak - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 2 sztuki
  • Bulionetka Domowa Drobiowa
  • kość od szynki - 1 sztuka
  • golonki cielęce - 2 sztuki
  • biała kapusta - 500 gramów
  • ziemniaki - 250 gramów
  • woda - 1.5 litrów
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • mielony kminek - 1 łyżka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • gałązki natki pietruszki - 3 sztuki
  • ocet - 2 łyżki

Kapuśniak - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym rondlu nóżki, golonki i kość od szynki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  2. Poszatkuj grubo kapustę. Zagotuj w oddzielnym rondlu wodę. Dodaj ocet, kapustę i gotuj przez 2 minuty. Odcedź i odstaw.
  3. Wyjmij nóżki, golonki i kość z rosołu. Ostudź i obierz z tłuszczu. Oddziel mięso od kości, posiekaj i odstaw.
  4. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do rosołu kapustę, ziemniaki i gotuj przez 30 minut.
  5. Dodaj kminek, przyprawę Knorr i posiekane mięso, następnie wlej śmietanę. Podawaj zupę posypaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUŚNIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapuśniak
    1.Zagotuj w dużym rondlu nóżki, golonki i kość od szynki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  • 2
    Kapuśniak
    2.Poszatkuj grubo kapustę. Zagotuj w oddzielnym rondlu wodę. Dodaj ocet, kapustę i gotuj przez 2 minuty. Odcedź i odstaw.
  • 3
    Kapuśniak
    3.Wyjmij nóżki, golonki i kość z rosołu. Ostudź i obierz z tłuszczu. Oddziel mięso od kości, posiekaj i odstaw.
  • 4
    Kapuśniak
    4.Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do rosołu kapustę, ziemniaki i gotuj przez 30 minut.
  • 5
    Kapuśniak
    5.Dodaj kminek, przyprawę Knorr i posiekane mięso, następnie wlej śmietanę. Podawaj zupę posypaną zieloną pietruszką.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? AROMATYCZNA TAJSKA ZUPA.

    To zależy przede wszystkim od naszych gustów. Możemy mieszać ze sobą wszystko pod warunkiem,...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bitki z koniny w sosie ze śmietaną , Sos włoski do spaghetti, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z bulionetka, Zupa hamburska, Kebab w kajzerce, Kurczak, Pasta z kurczakiem i cukinią, Orientalny kurczak z ciecierzycą i warzywami , Przepis z na przyprawy, Risotto, Zapiekanka rodzinna, Makaronowa patelnia , marynata do pieczenia schabu, kurczak-piers, Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem, Quiche z wędzoną rybą, Sałatka gyros z kurczaka, Gyros, mielone kotlety rybne, Przepis z łosoś sałatkowy, Przepis z ryż z patelni, ryż brązowy, kurczak curry z ryżem, Sałatka z porów, Gołąbki z ziemniakami , Rybna zapiekanka z serem, Przepis z mieso mielonego, Sałatka jogurtowa z winogronami , Pasztet, Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami, mięso ze szpinakiem, Makaron, Sałatka z fasolką szparagową i chorizo, Przepis z przystawki na grilla, Ziołowe ziemniaczki z grilla , Kapuśniak na żeberkach, Sałatka z fasolką szparagową i chorizo, Szpinak, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Leczo - VIDEO , Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem, Bigos, Ostre prażone na złoto orzechy, Przepis z knorr przyprawa do, Kluski z jagodami, Nadziewane piersi kurczaka, Zupa ogórkowa, Ogórek, Makaron z grzybami i śmietaną, Przepis z zupa grochowa na boczku, obiad z jajkiem, pieczona ryba z warzywami, Dania z ryżem, Sałatka z tuńczykiem, Zupa cebulowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z kurczak papryka, Pizzetki z ciasta francuskiego, Sos pietruszkowy ze śmietaną, Przepis z NA FASOLE, Kapusta z grochem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z zapiekanka miesna