Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapuśniak

Kapuśniak

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapuśniak - składniki:

  • nóżki wieprzowe - 2 sztuki
  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • kość od szynki - 1 sztuka
  • golonki cielęce - 2 sztuki
  • biała kapusta - 500 gramów
  • ziemniaki - 250 gramów
  • woda - 1.5 litrów
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • mielony kminek - 1 łyżka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • gałązki natki pietruszki - 3 sztuki
  • ocet - 2 łyżki

Kapuśniak - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym rondlu nóżki, golonki i kość od szynki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  2. Poszatkuj grubo kapustę. Zagotuj w oddzielnym rondlu wodę. Dodaj ocet, kapustę i gotuj przez 2 minuty. Odcedź i odstaw.
  3. Wyjmij nóżki, golonki i kość z rosołu. Ostudź i obierz z tłuszczu. Oddziel mięso od kości, posiekaj i odstaw.
  4. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do rosołu kapustę, ziemniaki i gotuj przez 30 minut.
  5. Dodaj kminek, przyprawę Knorr i posiekane mięso, następnie wlej śmietanę. Podawaj zupę posypaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUŚNIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapuśniak
    1.Zagotuj w dużym rondlu nóżki, golonki i kość od szynki. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  • 2
    Kapuśniak
    2.Poszatkuj grubo kapustę. Zagotuj w oddzielnym rondlu wodę. Dodaj ocet, kapustę i gotuj przez 2 minuty. Odcedź i odstaw.
  • 3
    Kapuśniak
    3.Wyjmij nóżki, golonki i kość z rosołu. Ostudź i obierz z tłuszczu. Oddziel mięso od kości, posiekaj i odstaw.
  • 4
    Kapuśniak
    4.Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Dodaj do rosołu kapustę, ziemniaki i gotuj przez 30 minut.
  • 5
    Kapuśniak
    5.Dodaj kminek, przyprawę Knorr i posiekane mięso, następnie wlej śmietanę. Podawaj zupę posypaną zieloną pietruszką.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DROBIOWA KNORR

    Bulionetka drobiowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim, szynka wieprzowa pieczona, Kisiel jabłkowo – miętowy, Polędwiczki, Sos czosnkowy na wódce, Tortilla, Azjatyckie Golabki, Przepis z sałatka ser camembert, Mielone, Ryba, Przepis z czarne spagetti, przystawki ze śledziem, Sałatka Cobb z kurczakiem, migdałów, Sos beszamelowy , Pasztet, Wege spaghetti, sałatka z octem winnym z ogórkiem i pomidorami, Przepis z ryby w zalewie, Sałatka tuńczykowa z fasolą, Frittata szpinakowa, Przepis z kuchnia polska mielony, Risotto, Spaghetti , Pizza wegetariańska, Przepis z obiad bez ziemniakow, Sos włoski do spaghetti, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, żeberka pieczone, Bigos domowy, TAPAS: Kurczak z papryką i chorizo, Kasztany w syropie, Przepis z ser pl, Sałatka z porów, Przepis z zapiekanka na kolację, Przepis z babeczki, Jajka faszerowane -czosnkowe, kiszenie ogorkow, Zupa z soczewicy, Przepis z zapiekana kapusta, Sos czosnkowy z chilli, Lodowe kanapki z lodami waniliowymi Carte D’or , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Zupa pomidorowa, Udka, sałatki do mięsa, Azjatycka zupa warzywna, Chińskie pierożki Dim Sum, Chłodnik ogórkowy, Kwaśnica z grzybami, Letnia sałatka z arbuzem i fetą, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Dania z ryżem, Przepis z co zrobic na obiad ze schab, śledzie w sosie koperkowo twarogowym, wędzony filet z łososia, Zapiekanki, Risotto z kurczakiem i warzywami, Potrawka z kurczaka z kolorową papryką, sola ma, Zapiekane ziemniaki majerankiem, Marynata pikantna, Przepis z mielone w cebuli, Zupa krem z dyni - VIDEO