Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: tommy

Kapuśniak z kiszonej kapusty - składniki:

  • por - 15 dekagramów
  • suszone grzyby - 5 dekagramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • pieprz

Kapuśniak z kiszonej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Bardzo dokładnie obierz, opłucz i zetrzyj na dużych oczkach marchewkę, a pora pokrój w cienkie plastry.
  2. Zagotuj 3 litry wody i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowego.
  3. Do rosołu wrzuć marchew, pora, suszone grzyby, majeranek oraz liście laurowe. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut.
  4. Dodaj kapustę i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez godzinę, na średnim ogniu.
  5. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Ugotuj, a następnie dodaj do zupy.
  6. Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy, po czym gotuj całość jeszcze przez 5 minut.
  7. Dopraw kostkami Bulionu na wędzonym boczku Knorr i pieprzem. Podawaj oprószoną siekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Bardzo dokładnie obierz, opłucz i zetrzyj na dużych oczkach marchewkę, a pora pokrój w cienkie plastry.

2

Zagotuj 3 litry wody i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowego.

3

Do rosołu wrzuć marchew, pora, suszone grzyby, majeranek oraz liście laurowe. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut.

4

Dodaj kapustę i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez godzinę, na średnim ogniu.

5

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Ugotuj, a następnie dodaj do zupy.

6

Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy, po czym gotuj całość jeszcze przez 5 minut.

7

Dopraw kostkami Bulionu na wędzonym boczku Knorr i pieprzem. Podawaj oprószoną siekaną natką pietruszki.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym, Zupa tajska z kurczakiem, Placki, Placuszki z cukinii, Filety śledziowe z octem po kaszubsku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zapiekanka z czerwonej fasoli, Zupa fasolowa, Jaja po meksykańsku, Zupa cebulowa, Solianka z grzybami, Karkówka, SAŁATKA Z ANANASEM, Przepis z surówka z pora i jabłka, Przepis z obiad z makaronem i kiełbasa, Parówki w cieście serowym, Pieczona cebula z boczkiem, Przepis z ziemniaki po hi, sałatki z selerem naciowym, masa mielona, Gołąbki, mięso wołowe mielone, Chiński mur „na okrągło” , goździk przyprawa, Jajka w pomidorach, Zupa brokułowa, Jajka w pomidorach, Pomidorki faszerowane warzywami z patelni , Kotlet de volaille - VIDEO, zupa z kurkami, Zupa krem, Przepis z bezmięsny obiad, sałatki dietetyczne, Sos beszamelowy , Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, sosy PIKANTNY, Parówki w cieście serowym, Przepis z pierś z kurczaka po e, Lasagne, Przepis z sałatka z kiełkami słonecznika, Gulasz wołowy z kalafiorem, Leśne smaczki w naleśnikach, Przepis z ryba na boże narodzenie, Gyros, Risotto z kurczakiem i warzywami, Czosnkowa ciabatta z pomidorami , Ostre naleśniki, Przepis z zupa w, Zapiekanka Gyros , Zupa gulaszowa, Sałatka z sosem musztardowym, Zupa pieczarkowa, Placki po węgiersku, Tłusty czwartek, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z jajka gotowane, Potrawy wielkanocne, Bogracz węgierski, Carbonara, Przepis z kurczak i pomidory, Pizzetki z ciasta francuskiego, pierś z kurczaka danie główne, kurczak pieczony chrupiąca skórka, Sos słodko-kwaśny