Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: tommy

Kapuśniak z kiszonej kapusty - składniki:

  • por - 15 dekagramów
  • suszone grzyby - 5 dekagramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • pieprz

Kapuśniak z kiszonej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Bardzo dokładnie obierz, opłucz i zetrzyj na dużych oczkach marchewkę, a pora pokrój w cienkie plastry.
  2. Zagotuj 3 litry wody i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowego.
  3. Do rosołu wrzuć marchew, pora, suszone grzyby, majeranek oraz liście laurowe. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut.
  4. Dodaj kapustę i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez godzinę, na średnim ogniu.
  5. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Ugotuj, a następnie dodaj do zupy.
  6. Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy, po czym gotuj całość jeszcze przez 5 minut.
  7. Dopraw kostkami Bulionu na wędzonym boczku Knorr i pieprzem. Podawaj oprószoną siekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Bardzo dokładnie obierz, opłucz i zetrzyj na dużych oczkach marchewkę, a pora pokrój w cienkie plastry.

2

Zagotuj 3 litry wody i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowego.

3

Do rosołu wrzuć marchew, pora, suszone grzyby, majeranek oraz liście laurowe. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut.

4

Dodaj kapustę i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez godzinę, na średnim ogniu.

5

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Ugotuj, a następnie dodaj do zupy.

6

Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy, po czym gotuj całość jeszcze przez 5 minut.

7

Dopraw kostkami Bulionu na wędzonym boczku Knorr i pieprzem. Podawaj oprószoną siekaną natką pietruszki.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Indyk, Przepis z NA FASOLE, Dynia, Przepis z ser ricotta, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Grillowana papryka z ziołami w aromatycznej zalewie - oliwie z Tunezji, Cielęcina z fasolką, Pasztet cielęcy, Roladki z karpia, Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Przepis z schab na obiad przepis, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Omlet masala, Pizza di Diabolo , Szpinak, Sałatki, Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry , Lasagne, sałatki z sałaty lodowej -, Królewski tort, Placki, sałatki z mięsem, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Polędwiczki, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Przepis z obiad filet z indyka, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Pancakes z lodami, Galaretka mięsna po starorusku, marynaty do grilla, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Rolada ziemniaczana, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, ryż smażony, Przystawki, Aromatyczne bakłażany, Przepis z ryż z kurczakiem, Piwna zupa starobawarska, zupa brokułowa -, soczewica czerwona, zapiekanki z ziemniaków, Pikantne sakiewki, Sałata zielona z kiełkami, Obiad, Kotlety, mięso mielone wołowe, Przepis z Zapiekanki z ziemniakami, Pasztet, Dorsz z sosem z oliwek, Kosmiczne ślimaki, Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, pierogi z mięsem farsz, Pieczeń wieprzowa po myśliwsku, Carbonara, Przepis z mięso mielone, zapiekanki warzywne, Sos śmietanowo-jajeczny z natką pietruszki i musztardą