Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, Przepis z polędwiczki wieprzowe smazone, Barszcz, Danie z Abruzji, Sałatka z suszonymi pomidorami, Jagnięce hamburgery, Pappardelle z małżami i szynką parmeńską , Aromatyczna ryba w kokosowym mleku, Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO, Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Zupa brokułowa, Pyszne kanapki z pastą curry i kurczakiem , Leczo, Przepis z piersi w ciescie, Zapiekanka po rzymsku, Barszcz biały, Przystawki, Kurczak afrykański maffe, Przepis z cebula duża, smażony makaron z krewetkami, Przepisy świąteczne, Przepis z smażony sandacz, Kluski z dziurką z sosem mięsnym , dip do jajek, Zupa krem z dyni - VIDEO, filet łososia, Sałatki z makaronem, Spaghetti z tuńczykiem, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Papryka, Kanapka z pastą serową blue i truskawkami , Przepis z sałatka z kurczakiem i zieloną sałatą, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z ugotowani pl żeberka, żeberka barbecue, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Zapiekanka ziemniaczano – rybna , Zupa pieczarkowa, Przepis z pizza pieróg, Sałatka Gyros, filety z ryby na obiad, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, pierś z kurczaka w bulce, Francuska sałatka z kurczakiem i gotowanym jajkiem - VIDEO, Wykwintny chłodnik z botwiny, Roladki r, kurczak z pastą curry, Placek drożdżowy z rabarbarem, Sałatki, Przepis z przyprawa do grzanek, Musaka, Zupa brokułowa, Zupa kapuśniak, Aromatyczna karkówka z patelni, Przepis z kurczak ugotowany, Łosoś, Zupa pieczarkowa, Przepis z makaron ze szpinakiem i mięsem, Przepis z nalesniki z mu, Chipsy kartoflane o smaku prażonej cebulki, FLACZKI !!!, Przepis z lekki obiad kurczak latwe, Zapiekanka Gyros