Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przepis na obiad bez ziemniakow, Tajska zupa, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Zupa krem, Polędwiczki, Spaghetti , Polędwiczka z grzybami, Przepis z krupnik staropolski, mały przecier pomidorowy, tiramisu deser, Sałatka ogórkowa na ostro, Spaghetti z tuńczykiem, Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami, Ogórek, Przepis z sos na żeberkach, placki ziemniaczane z mlekiem, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, salatka z makaronem i selerem, Żeberka, Ziemniaki zapiekane z serem, Zupa ogórkowa, Przystawki, Królewski tort, Zupy, mięsa mielonego, Przepis z kapusta slodka, Młode warzywa na parze po francusku, Rolada ziemniaczana, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Szpinak, Leczo z cukinii, Polędwiczka z grzybami, Przepis z sałatka warzyw, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Pieczarki pieczone, Obiad ud, Przepis z sałaty, Letni jogurt, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Sałatka z tuńczykiem, Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym , Karp w galarecie, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i warzywami i z piersi kurczaka, Przepis z piersi z kurczaka z kuchnia knorr, Przepis z czas na cebul, fasola drobna, Penne z sosem grzybowo-serowym, Lody waniliowe z malinami w winie, Makaron z kapustą i grzybami, Ziemniaki Bolognese, Kolorowe risotto z kurczakiem, Przepis z obiad szynka, Zupa szczawiowa, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przepis z Makarony lasagne z warzywami, Indyk, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Gulasz wołowy z dynią, Duszone warzywa, Zupa cebulowa, Przepis z obiad jajko, TAPAS: Papryka w cieście, Przepis z przyprawy kuchnia tajska, Kalafior