Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dania z ryżem, Chłopski kociołek, Przepis z rozmarynu, Sałatki z makaronem, Sałata lodowa z Cammembertem , Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Zupa gulaszowa, Makaron, z pomidorkami koktajlowymi, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka z czerwonej kapusty , Schab w pięciu smakach, Sos tatarski, Caprini, Botwinka z grzybami , drób przepis, Zupa dyniowa z suszona żurawiną, Aztecka kawa, Obiad z kapusty kiszonej, gorace, Zupa z soczewicy, Ostre chili z czipsami tacos, przyprawy knorra, Gulasz po polsku - VIDEO, Sałatka szefowej, Przepisy świąteczne, Zupa grzybowa, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z śmietana słodka, Przepis z gotowana ryba, Kluski , Przepis z pieczone cwiartki ziemniaka, Koktajl bananowy, „Potrójna” szkolna kanapka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Tłusty czwartek, ciasto latwe, Sałatka z tuńczykiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , sezam i miód, ryby zupa, Pączki błyskawiczne, Szpinak, Przepis z zapiekanka makaron kurczak, Roladki z polędwicy wieprzowej, Sałatki, Burrito, Przepis z warzywny obiad, zupy bez śmietany, Keks, Galareta wieprzowa w liściach kapusty, Ciasto na pierogi, Przepis z letni obiad, Sałatka z tuńczykiem, Szynka w miodzie na sposób chiński, Przepis z kuchnia polska co zrobic ze schabu, Sandacz w liściach bananowca , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z ogorki po szwedzku, roladki z karkówki, Barszcz biały, Marynowana sałatka z grillowanej cukinii i bakłażana, Przepis z majonez jajko, Potrawy wielkanocne