Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • farsz:
  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Żurek staropolski z grzybami, Placki ziemniaczane, Bigos - VIDEO, Bigos - VIDEO, Salsa, przyprawy do kapuśniaka, Musaka, Leczo, Makaron ze szpinakiem i kiełbasą, Bigos, sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Grillowane warzywa z bazyliowym dressingiem, Babka majonezowa, Schnitz und Drunder, Gulasz, Pikantne sakiewki, Ciasto cebulowe z pyszną polewą, makaron z t, Sałatka z kiełków bambusa, Leczo - VIDEO , Brokuły, Babeczki z cukinii, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Sos rosyjski, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z co do golonki, na slodko, Placuszki z cukinii, Sałatka Gyros, Mus pomarańczowy z galaretką, Kurczak w paście ziołowej, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Trójkolorowa sałatka z arbuza i melonów z sosem waniliowo-cynamonowym, Kluski , Przepis z mieso mielone zapiekane, Faszerowane ogórki, sałatka na grilla z pomidorów, Placki pomorskie z nadzieniem rybnym, Przepis z bulionetka knorra, Wykwintne placki, Przepis z sałatka ze świeżych ogórków, Przepis z zupa neapolitańska z serem, Przepis z ryba cytryna, Przepis z sałatka brokułowa z makaronem, ser sałatkowy, Przepis z kurczak piers, Rosół, Przepis z pierś z kurczaka z kurkami, Sos słodko-kwaśny, Kutia, Królik pieczony, Pierogi z jagodami, Królewski tort, Śledź z jabłkiem i malinami, Potrawy wigilijne, Zupa z soczewicy, szaszlyki z piekarnika, kuchnia tv pl cukinia, Przepis z obiad z łososia, Placki owsiane z warzywami, Tortilla, Papryka, Przepis z obiad z ryżem