Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz biały, Ryż, Przepis z smażony zó, Przepis z makaron z, Pierś indyka smażona na wodzie, Pasztet, Karkówka w marynacie pikantnej (węgierskiej), pierogi z mięsem farsz, Brokuły, Sałatka z tuńczykiem, Pieczone warzywa z serem feta i pestkami dyni, Mizeria z jogurtem, Kosmiczne ślimaki, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Zapiekanka meksykańska, Przepis z pieczony schab plastry -, Gotowane pulpety w sosie Napoli , Sałatka Nicejska, Salsa, PO GRECKU, Przepis z ziemniaki ugotowane, Barszcz, krem z czerwonej cebuli, Przepis z mozzarella knorr, Przepis z ricotta z makaronem, obiad gotowany, Przepis z piers z kurczaka z papryka na patelni, sos carbonare, łatwy przepis na pieczeń, Naleśniki, Potrawka z kurczaka, makaron z warzywami z patelni, Sałatki z makaronem, Ktapodi krassato czyli delikatne ośmiorniczki w winie, Karkówka duszona w sosie własnym z cebulą - VIDEO, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z drobiowa, Surówka z kapusty pekińskiej, Smaczna sałatka śledziowa w pucharkach z jabłek, Przepis z zupa z młodych buraczków, Placki po węgiersku, Curry z krewetek z nutą kokosową, Nietypowy schabowy pod ziołowo-serową pierzynką i sosem salsa, z fileta, BEZOWE CAŁUSKI, Golonka, Musaka, Ryba po grecku, Pizzerinki , Makaron, Gulasz z trzech mięs , Sałatka ze śledziem, Przepis z Kurczak marynata, Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Makaron z serem, Pizzerinki , sałatka z fileta z kurczaka, Potrawy wigilijne, Zawijańce, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z leczo z wołowiną, Hamburska ryba z patelni, Zapiekanka z mięsem