Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • farsz:
  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatki z pomarańczą, Przepis z zapiekanka miesem, Makaron, Pomidorowy sos do pizzy, makaron ser pleśniowy, Przepis z polędwiczki drobiowe, Placki po węgiersku, kostka rosołowa wołowa, Przepis z papryka mieso mielone, Przepis z pita z mięsem mielonym, makaron z ryba wedzona przepis, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Kalafior, Czerwone buraczki na obiad, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Pieczeń, Sos Glaucester, Zupa cebulowa, Carbonara, Polędwiczki po warszawsku , Pasta z fasolki mung, Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Jabłecznik Ani , Ziemniaki, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Schab w pięciu smakach, Potrawy wielkanocne, Przepisy świąteczne, Przystawki, niskokaloryczne sałatki, Pyszna flądra w sosie musztardowym, Przepis z sałatka z ciemnym winogronem, Przekąski, Pierogi z jagodami, Sos włoski do spaghetti, Sałatka Gyros, Przepis z tłuszczu, Czekoladowe dinozaury, Risotto z botwinką , Naleśniki, roladki z mięsa wołowego, Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem, Paluszki serowe z ciasta franuskiego, Przepis z zapiekanki miesne, Szaszłyki z boczkiem na grilla , Pasta z twarogu z herbatnikami, Przepis z faszerowana papryka serem, Sałatka curry z pestkami słonecznika, Przepis z sos carbonare, Barszcz, Polędwiczka z grzybami, Babka Wielkanocna, pieczeń w cieście francuskim, Dynia, Zupa z małży i fasoli, Zupa cebulowa, Barszcz czerwony z uszkami i majerankiem , Leszcz po warszawsku, Musaka, Sałatka z porów, mięso mielone wołowe, zupa z buraczkow, kotlet z pierś z kurczaka