Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • farsz:
  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Potrawy wigilijne, mielonego, Zupka Edamska, tort naleśnikowy, Grzybowy krupnik, Zupa z soczewicy, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, sos z oliw, Leczo - VIDEO , Zupa Harira z ciecierzycą, Calzonne z cukinią, Sałatka "Koktajl pomidorowy", Udka, Placuszki z wątróbki, Żurek, Wyśmienite szaszłyki z ananasem, łosoś pieczony w piekarniku ze szpinakiem, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, duszony kurczak w sosie własnym, Przepis z sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Aromatyczny filet z łososia, Rolada ziemniaczana, Zapiekane nachos z serem, Deser jogurtowy, Sałatka Gyros, Kutia, Przepis z ryba z ziołami, Kasza gryczana z wędzonym boczkiem na sypko, ryż z kurczakiem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z kuchnia przystawki, Barszcz biały, Karkówka z pieczarkami, szynka naczynie żaroodporne, zupa z kurczakiem, Enchiladas z chilli con carne, co do ziemniak, Zupa pomidorowa, Zupa gulaszowa, Kotlety, Przepis z ser pleśniowy, Zapiekane nachos z serem, Przepis z mieso w ciescie, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Przepis z pasztet z piersi kurczaka, Spaghetti Mariuszka, sałatki na przystawke, Hiszpańskie ciasto do kawy, Koktajl owocowy, Potrawka z kurczaka, Spaghetti Bolognese, Sałatki z kurczakiem, Anerite, Pierś z kurczaka pieczona, Leczo, Sos beszamelowy , Polędwica wołowa z musem cielęcym z otrzewnej, zapiekanka z makaronem i kurczakiem, zapiekanka makaron pieczarki, Brokuły, Barszcz, Przepis z kuchnia włoska sałatki, Sałatka Cezar - VIDEO, pierogi ze szpinakiem i serem -