Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szybka karpatka, Przepis z jaja w majonezie, Sola panierowana z krabami, udka kurczaka duszone, Sałatka Gyros, Przepis z piers w sosie, Polędwiczki wieprzowe, Tajska zupa curry z kurczakiem, Surówka z kapusty pekińskiej, Przepis z warzywa z piersią z kurczaka, Zupa jarzynowa, Kurczak po chińsku, ryz z piersia z kurczaka i sosem, Sałatka do obiadu, Melitzana me Yiaourti czyli grecka pasta z bakłażana, Surówka z kapusty pekińskiej, Pomidorowa z Indii, Zupa krem z dyni - VIDEO, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Śledzie, Grillowane żeberka w miodzie z musztardą, Salsa, Przepis z Obiad warzywa i makaron, Barszcz żydowski, sałatka z makaronem rurki, Ciasto na pizze, Kebab, Potrawy wigilijne, Ciasto na pierogi, Przepis z mielony z przyprawami, Kaczka, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, smażóny kurczak, Słodko-ostry ryż z mango i kokosem, Gulaszowa z wołowiną, boczki, Tortilla, Ziemniaki zapiekane z cebulą, Spaghetti z mielonym mięsem, Babka, Przepis z barszcz biały na boczku z białą kiełbasą, Przepis z kurczak z farszem, mielone z jajka, Risotto, Sałatka kebab, Szczupak nadziewany, Przepis z sałatka z kurczakiem wedzonym, jajka na twardo z warzywami, peklowanie miesa, Schab w pięciu smakach, Ryba, Placek po zbójnicku wersja 1, schab pieczony w sosie, Przepis z sos do gotowanego schabu, TAPAS: Kurczak z papryką i chorizo, Drezdeńskie ciasto czekoladowe, Pierogi z jagodami, Polędwiczki, Przepis z ryz kurczak, Huzarskie juki z zielonym pieprzem, Pomidorowy sos do pizzy, Spaghetti , miesa smazone