Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • farsz:
  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Delikat, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 ml gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 ml bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwile polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Baranina z czerwonym winem i rozmarynem, rolada wieprzowa, Zapiekanka z mięsem, Sałatki z makaronem, Gyros w tortilli, Przepis z mielone kotlety rybne, klopsiki rybne, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka rodzinna, Spaghetti a la carbonara, Pikantne szaszłyki z kurczaka z warzywami , Bigos, Przepis z Pieprz w kulkach, Zupa marchwiowa, Gnocchi z rozmarynem, koktajl owocowy, zapiekanka z mielonego, Warzywny barszcz z zielonym groszkiem , Zupa pieczarkowa, Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Pikantne placuszki dosa, Przepis z sałatki obiadowe, Quesadillas - VIDEO, Barszcz biały, świeży szpinak sałatka, Przepis z sos śmietanowo brokułowy, Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, Pikantne szaszłyki z kurczaka z warzywami , Zupa z soczewicy, Przekąski, Zupa z kurczaka i szpinaku, mieso z piekarnika, Zupa Tajska , Leczo - VIDEO , Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą, Karp w galarecie, Przepis z jajka bez jajek, Sos czosnkowy , Sosy, Kebab w kajzerce, Przepis z bezmięsne z ziemniakami, gulasz angielski, Risotto, Przepis z szynka mielona, ryż mielone, Lasagne, rosyjska kuchnia, Mleko orzechowe, ryż z kurczakiem, nadziewane mięsa, Ryba gotowana w Wermucie, Zupa krem z dyni - VIDEO, kuchnia polska śledzie, Sałatka z pikantną cielęciną, Dip pikantny z rodzynkami, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, salatka piersi z kurczaka, salatka z pomidora, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Sos boloński do spaghetti, Krem marchewkowo-groszkowy, Kocia lasagne , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią