Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą, Sałatka Gyros, Pierogi z kapustą i grzybami, Zapiekanka Gyros , Przepis z na obiad ciasta, Zupa pieczarkowa, ryba no obiad, Obiad, Pstrąg, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, mieso schabowe, Przepis z kurczak ser żó, Placuszki z cukinii, sałatka z makaronem tortelini, Zupa mięsna ziołowa, Pałki z kurczaka faszerowane serem i ziołami, Przepis z jajko szynka, Przepis z sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, ciasto francuskie z kurczakiem, Lasagne, Kurczak w FIT panierce z chrupiącą sałatką, Leczo, Przepis z zupa mediolańska, Krem z brokułów, ziemniaki gotowane z jajkiem, zapiekanka w cieście, Przepis z ryż po innemu, marynata kurczak, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, ziemniaki sos ogórki, Tortilla, Pomidory z białym serem, Potrawy wigilijne, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Brokuły w cieście z aksamitnym sosem , Gołąbki, Malpuas , Wigilijna czarna kapusta ., Soczysty kurczak z patelni na ostro , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, przepis na kurczaka w imbirze, makaron z czym, Przepis z surówka kapusta pekińska, Spaghetti , Sałatka Arbuzowa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Bigos domowy, Makaron ze smażoną dynią, kurczakiem i curry, ziemniaki marchew, Przepis z kurczaka kostka, Sos z borówek, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Kotleciki rybne z kolendrą , Kasza, kotlet z serem i pieczarkami, Zupa cebulowa, Sałatka gyros warstwowa, kuchnia polska placki, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Teksańska salsa, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Pierogi