Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Delikatny mus z pstrąga, ostre zupy, Wołowina po burgundzku, Sos, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Jajka z kawiorem w kopertach, Żeberka - VIDEO, Domowy ketchup, Pszepyszne jabłuszka w cieście , Leczo z cukinii, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Gulasz po polsku - VIDEO, Gęsta kartoflanka berlińska, czarna, Przepis z kuchnia domowa przepisy, Kotlety, smażenia, Ryba po grecku, Sałatki, sałatka z kiełkami słonecznika, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Placki z Rabarbarem, Polędwiczki, np kluski ziemniaczane, Zupa gulaszowa, placek słonecznikowy, Barszcz moskiewski, Przepis z żurawina suszona, Przepis z puree ziemniaków, jajka z piekarnika, Żeberka, Makaron, Przepis z sos curry do kurczaka, Przepis z desery na Boże Narodzenie, Galaretkowe witrażyki, Zupa krem z kurek z przepiórkami, Udka, Zapiekanka z ziemniakow, Swojskie chilli con carne, Risotto z kurczakiem i warzywami, Rosół, Sałatka Gyros, Pierś z kurczaka pieczona, Krupnik, Kapusta z grochem, danie na obiad z szynki, Przepis z jaja faszerowane mięsem, Gyros z kurczakiem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przepis z zrazy z boczkiem, kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym, Pieczeń wołowa w cieście francuskim, Burrito z wieprzowiną , Przepis z kuchnia tv pl chleb, na wieprzowine, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , jajka faszerowane rybą wędzoną, Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą, pasztety z jajkami, Zupa krem, Pstrąg, Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli, Przepis z obiad z porem, kurczak przepisy przepis