Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta faszerowana mięsem

Kapusta faszerowana mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta faszerowana mięsem - składniki:

  • łopatka wołowa - 400 gramów
  • słonina - 200 gramów
  • ziarna czarnego pieprzu
  • ziele angielskie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda w miarę potrzeb

Kapusta faszerowana mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  2. Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  3. Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  4. Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  5. Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  6. Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA FASZEROWANA MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta faszerowana mięsem
    1.Farsz: posiekaj wołowinę i słoninę. Dodaj przyprawę Knorr, pieprz, ziele angielskie. Posiekaj drobno cebulę i podsmaż, następnie dodaj do farszu.
  • 2
    Kapusta faszerowana mięsem
    2.Całość zalej niepełną szklanką wody i wymieszaj.
  • 3
    Kapusta faszerowana mięsem
    3.Kostkę Knorr rozprowadź w 250 mililitrach gorącej wody, tak aby powstał esencjonalny bulion.
  • 4
    Kapusta faszerowana mięsem
    4.Obierz kapustę z wierzchnich liści, w całości ugotuj w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozchyl liście tak, by się nie wyłamały i włóż pomiędzy nie farsz mięsny.
  • 5
    Kapusta faszerowana mięsem
    5.Kapustę przełóż do rondla. Polej 125 mililitrami bulionu, roztopionym masłem i na 30 minut wstaw pod przykryciem do piekarnika.
  • 6
    Kapusta faszerowana mięsem
    6.Po tym czasie przełóż rondel na kuchenkę, zalej drugą połową bulionu i śmietaną, duś. Co chwilę polewaj kapustę powstałym sosem i odwracaj główkę. Kapusta będzie gotowa, kiedy będzie można łatwo wbić w nią widelec. Kapustę podawaj z przecedzonym sosem, który powstał przy przygotowaniu.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kaczka, Kaszanka z cebulką i jajkiem , Naleśniki chińskie - VIDEO, Leczo, Sałatka makaronowa z pasztetowymi kuleczkami , Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku, Golonka po bawarsku , Przepis z udka z kurczaka pieczone w piekarniku, Kremowy stroganoff z ryżem, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Krokiety ziemniaczane jajkami, posiekany szczypiorek, ryba gotowana w sosie, Rolada ziemniaczana, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Rajska szarlotka, Przepis z chleb pi, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, sos brokulowy, Zupa z soczewicy, Karp gotowany w piwie i czerwonym winie, Zupa pomidorowa, Przepis z zapiekanka knorr, Leczo z cukinii, Przepis z sosy z mięsem, makaron i sos, Obiad, Przepis z polędwiczki drobiowe, Wstążki z kurczakiem i papryką , Bigos, Zapiekanka makaronowa, Makaron, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zupa krem, Lasagne, Przepis z sos na grilla, czosnek z pomidorami, Przepis z sałatka z ryżem i majonezem i dodatkami, Wyśmienity karp w sezamie, ostry sos do kebaba przepis, Zupa cebulowa z piwem i grzankami - VIDEO , Kebab w kajzerce, Salsa, Przepis z mieso z piekarnika, Przepis z kapusta z wody, Papryka, Zupa krem z buraków , Halibut z prawdziwkami i risotto z pęczaku , polędwiczka, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Jarzębinowa Dama z jaśminem, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Jajecznica z łososiem, Canedreli ze speckiem, jablko, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Przepisy świąteczne, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Przystawki, Barszcz biały a la fasolówka, Przepis z makaron do, zupa czosnkowa z serem, Tajskie ceviche z tuńczyka