Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta kiszona duszona

Kapusta kiszona duszona

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta kiszona duszona - składniki:

  • olej lniany - 3 łyżki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 5 sztuk

Kapusta kiszona duszona - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną przepłucz wodą, odcedź, posiekaj tasakiem.
  2. Przesmaż na maśle posiekaną cebulę.
  3. Dodaj przygotowaną kapustę.
  4. Do garnka wlej wrzącą wodę w takiej ilości, aby kapusta była lekko przykryta i gotuj do miękkości z dodatkiem masła i pokrojonej w kostkę cebuli. Gdyby kapusta była zbyt wodnista należy ją gotować bez przykrycia stale mieszając.
  5. Pod koniec gotowania dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA KISZONA DUSZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta kiszona duszona
    1.Kapustę kiszoną przepłucz wodą, odcedź, posiekaj tasakiem.
  • 2
    Kapusta kiszona duszona
    2.Przesmaż na maśle posiekaną cebulę.
  • 3
    Kapusta kiszona duszona
    3.Dodaj przygotowaną kapustę.
  • 4
    Kapusta kiszona duszona
    4.Do garnka wlej wrzącą wodę w takiej ilości, aby kapusta była lekko przykryta i gotuj do miękkości z dodatkiem masła i pokrojonej w kostkę cebuli. Gdyby kapusta była zbyt wodnista należy ją gotować bez przykrycia stale mieszając.
  • 5
    Kapusta kiszona duszona
    5.Pod koniec gotowania dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw do smaku.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z fasola w sosie, Dania z ryżem, zapiekanka z miesem, Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Dipy, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Leczo z cukinii, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Szybki obiad, Warzywa, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Sos beszamelowy , Roladki z piankami i żurawiną, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Suflet czekoladowy, Zupa szczawiowa, Świderki w pomidorach z szynką szwardzwaldzką i parmezanem, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z sałatka z zielonego ogórka, Bulion rybny z pulpecikami, Ser Ricotta z miodem, Wstążki z kurczakiem i papryką , Wieprzowina na sposób azjatycki, Warzywna sałatka z ciecierzycą , jajka bez jajek, Marynata rozmarynowo- czosnkowa do karkówki, Przepis z zapiekanka ziemniak, Gulasz, Przepis z gulasz do kopytek, sum smazony, Ryba po podhalańsku, Zimowa sałatka śledziowa, Sałatka Gyros, Łosoś, Przepis z mielone z papryk, Surówka paprykowo-kukurydziana, krewetki na ciepło, Elegancka ryba zapiekana z serem, Sałatka z tuńczykiem, Spaghetti z owocami morza, kuchnia polska placki, pieczarek, mielony z cebula, Zupa z soczewicy, Sałatka kebab - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Pierogi z kapustą i grzybami, Słoneczne kanapki z warzywami do szkoły, Barszcz czerwony z uszkami, ser żółty faszerowany pieczarkami, kuchnia polskie, Dalmathes – faszerowane kwiaty cukinii, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Leczo - VIDEO , Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Dania z makaronem, Koktajl bananowy, Salsa, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, makaron tagliatelle z kurczakiem, Pierogi, Sałatka z ryżem i tuńczykiem