Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapusta z grzybami i grochem

Kapusta z grzybami i grochem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kapusta z grzybami i grochem - składniki:

Kapusta z grzybami i grochem - Sposób przygotowania:

  1. Zalej kapustę wodą, zagotuj i odcedź. Zalej ponownie wrzątkiem i gotuj do miękkości.
  2. Posiekaj drobno czosnek, dodaj do kapusty razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
  3. Ugotuj osobno grzyby. Pokrój drobno i dodaj do ugotowanej kapusty.
  4. Również osobno ugotuj w lekko osolonej wodzie groch i dodaj do kapusty.
  5. Pokrój cebulę w kostkę. Podsmaż i pod koniec gotowania dodaj do kapusty.
  6. Obsyp kapustę mąka pszenną i dodaj przyprawę Delikat. Duś na wolnym ogniu 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUSTA Z GRZYBAMI I GROCHEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kapusta z grzybami i grochem
    1.Zalej kapustę wodą, zagotuj i odcedź. Zalej ponownie wrzątkiem i gotuj do miękkości.
  • 2
    Kapusta z grzybami i grochem
    2.Posiekaj drobno czosnek, dodaj do kapusty razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
  • 3
    Kapusta z grzybami i grochem
    3.Ugotuj osobno grzyby. Pokrój drobno i dodaj do ugotowanej kapusty.
  • 4
    Kapusta z grzybami i grochem
    4.Również osobno ugotuj w lekko osolonej wodzie groch i dodaj do kapusty.
  • 5
    Kapusta z grzybami i grochem
    5.Pokrój cebulę w kostkę. Podsmaż i pod koniec gotowania dodaj do kapusty.
  • 6
    Kapusta z grzybami i grochem
    6.Obsyp kapustę mąka pszenną i dodaj przyprawę Delikat. Duś na wolnym ogniu 15 minut.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryż z patelni, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z grzanki do zup, Ryż z ananasem, gotowane piersi z kurczaka, pieczona ryba z warzywami, Gulasz po polsku - VIDEO, Pierogi z jagodami, Potrawy wielkanocne, Sałatka Nicejska, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Przepis z sałatki ryżowe, Zapiekanka z mięsem, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Sałatka wiosenna z awokado, makaron chiński, Łosoś z serem twarogowym, farsz ze szpinakiem, Udka, Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko, Ziemniaki pieczone w całości, farsz do naleśników, Warzywa po meksykańsku , Miłosny naleśnik, Kapusta z grochem, Zapiekanka z mięsem, Spaghetti bolognese z kurczakiem , Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Surówka z papryki i kurek, Spaghetti z tuńczykiem, marynata do pieczenia schabu, Karp, Żeberka, Zupa mleczna słowiańska, Przepis z świeże ogórki, Przepis z przystawki na grilla, Duszone udka z kurczaka z mango, sałata lodowa, Ryba, Przepis z sałatki z mięsem, bezmięsne sałątki, Tradycyjna polędwica Wellington, Frytki z dipem guacamole, „Tort” z kurczęcia i jaj, Szpecle czyli niemieckie kluski, Kaczka, Przepis z przepisy na latwe ciasta, Zupy, Spaghetti a la carbonara, Sałatka z kapusty pekińskiej , papryka mieso mielone, Gyros z kurczakiem, Sos beszamelowy , Makaron ze śmietaną i cukrem, Risotto, Szpinak, Kurczak Tandoori z ryżem - VIDEO, zupa z dyni i ziemniaków, Kasza, Gulasz węgierski z mięsem wieprzowym , Ryba po grecku, Golonka, świeży tuńczyk