Dodaj do ksiązki kucharskiej Karkówka pieczona

Karkówka pieczona

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Karkówka pieczona - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • majonez - 0.5 szklanki

Karkówka pieczona - Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę pokroić na plastry, lekko ubić. Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj. Pieczarki pokrój na cząstki.
  2. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, oprószyć Przyprawa do karkówki Knorr.
  3. Dodać czosnek. Każdy kawałek posmarować łyżeczką majonezu.
  4. Na karkówce rozłóż cebulę i pieczarki. Piec w temp 180 stopni około 50 minut.
  5. Posypać startym serem, piec jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KARKÓWKA PIECZONA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Karkówkę pokroić na plastry, lekko ubić. Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj. Pieczarki pokrój na cząstki.

2

Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, oprószyć Przyprawa do karkówki Knorr.

3

Dodać czosnek. Każdy kawałek posmarować łyżeczką majonezu.

4

Na karkówce rozłóż cebulę i pieczarki. Piec w temp 180 stopni około 50 minut.

5

Posypać startym serem, piec jeszcze 15 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KARKÓWKI KNORR

    Przyprawa do karkówki Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: