Dodaj do ksiązki kucharskiej Karkówka po diabelsku

Karkówka po diabelsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: Kasia G.

Karkówka po diabelsku - składniki:

  • karczek wieprzowy - 1 kilogram
  • czosnek - ząbki - 2 sztuki
  • suszony majeranek - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżka
  • papryka - 1 łyżka

Karkówka po diabelsku - Sposób przygotowania:

  1. Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
  2. Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.
  3. Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.
  4. Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej

KARKÓWKA PO DIABELSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

2

Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.

3

Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.

4

Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KARKÓWKI KNORR

    Przyprawa do karkówki Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese, Makaron ostro – kwaśny, Sałatka z brokułami - VIDEO , Indyk, Roladki drobiowe po grecki, marynata do pieczenia schabu, Sos kaparowy, Przekąski, zupa pomidorowa na kosci, Kremowa zupa z dyni, Przepis z podudzia z kurczaka, Quesadillas - VIDEO, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z obiad ze szpinakiem, Zupa serowa z kurkami i ryżem, Rolada z kabaczkiem , Kuskus z kurczakiem na ostro, Polędwiczka z grzybami, Kebab, Chrupiące pikantne orzechy, Przepis z makarony włoskie, Małopolskie gołąbki, Sałatka rosyjska, Dynia, Musaka, obiad z mielonym, Przepis z jajka z patelni, „Potrójna” szkolna kanapka, sałatka awokado, Ryż smażony z warzywami, Krustebraten czyli delikatna pieczeń wieprzowa po niemiecku, Sałatka Gyros, co z pieczarek, Potrawy wielkanocne, Sałatka z grillowanymi nuggetsami, Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem, Zupa ogórkowa, Zupa grzybowa, Przepis z gotowanych warzyw, Przepis z fajne przepisy, Flaczki drobiowe, Przepis z ryż - obiad, Włoska sałatka z cieciorką, Pasta serowa tajemnica, Risotto, łopatka, sałatka do mięsa pieczonego, Kanapka z grillowanymi warzywami doskonała na drugie śniadanie, Przepis z kotlet pl -, kotlety de, Sałatka z wędzonym łososiem i ziemniakami, Gołąbki Mocy Świątecznej, Pałki z kurczaka z cytrynowym aromatem, Ziemniaki, Sałatka Gyros, Przepis z obiad gotowany, Przepis z miesa na zimno, Przepis z omlety z jajek, Pierogi, Kremowa zupa z dyni, Naleśniki, Ryba zapiekana w rękawie, Zupa z dyni, Przepis z pieczone skrzydełka z kurczaka -