Dodaj do ksiązki kucharskiej Karkówka po diabelsku

Karkówka po diabelsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: Kasia G.

Karkówka po diabelsku - składniki:

  • karczek wieprzowy - 1 kilogram
  • czosnek - ząbki - 2 sztuki
  • suszony majeranek - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżka
  • papryka - 1 łyżka

Karkówka po diabelsku - Sposób przygotowania:

  1. Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
  2. Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.
  3. Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.
  4. Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej

KARKÓWKA PO DIABELSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso kroimy na cienkie plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

2

Wszystkie pozostałe składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem na jednolitą marynatę.

3

Marynatą dokładnie nacieramy mięso i odstawiamy do zamykanego pojemnika na 12 godzin.

4

Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni do miękkości.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KARKÓWKI KNORR

    Przyprawa do karkówki Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Kotlety, sól do smaku, Dipy, Frappe, Trufle po hiszpańsku, Schab w pięciu smakach, zapiekanka ze szpinakiem i ziemniakami, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, pierś z indyka z warzywami, Placki ziemniaczane, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, piecze w sosie, Amerykańskie śniadanie, kuchnia tv gotowanie, Zawijane kanapeczki koktajlowe "Zakręcone ślimaki", Przepis z szpinak z serem w ciescie francuskim, Przepis z ryz z warzywami, Pierogi z jagodami, Polędwiczki, Zupa pomidorowa, Omułki z czosnkiem, Krewetki w sosie cytrynowym z Wermutem, Zupa cebulowa z grzankami, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z co na obiad z ryba, Bigos - VIDEO, Zupy, Pó jogurtu, porcja rosołowa, Ryba po grecku, Masło kawiorowe, Ser feta w sałatce, makaron w warzywach, Sos sardynkowy I, Pieczone udka, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Sos czosnkowy , Zupa krem, Przepis z sos czosnkowy bez majonezu, Zupa musztardowa, Zupa szczawiowa, Przepis z sos grecki przepis, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Makaron, marynata do kaczki -, spaghetti carbonara knorr, Przepis z mięsa smażone, Ryba po grecku, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, kuchnia francuska zupy, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Pomidory zapiekane z serem, marchewka w sosie, Kurczak w cieście ziemniaczanym , Pomidorowa zupa krem z makaronem , Kasza, zapiekanka z mozarella, Przepis z Kurczak miodem, Leczo, Placki ziemniaczane, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Sałatka z tuńczykiem