Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp pieczony

Karp pieczony

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp pieczony - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • śmietana - 2 łyżki
  • wywar z włoszczyzny - 1 szklanka
  • czerstwa bułka - 1 sztuka
  • kasza manna - 20 dekagramów
  • karp - 1 kilogram

Karp pieczony - Sposób przygotowania:

  1. Karpia spraw, lekko natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  2. Bułkę namocz w niewielkiej ilości wywaru z włoszczyzny (kostka Bulion na włoszczyźnie + 0,5 l wody).
  3. W pozostałym wywarze ugotuj kaszę z łyżką oleju.
  4. Paprykę przypiecz w piekarniku lub na płycie kuchennej, aby skórka łatwo dała się usunąć, miąższ pokrój w kostkę.
  5. Cebulę i pieczarki pokrój i razem z papryką przesmaż krótko na patelni.
  6. Dodaj do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbij jajo, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  7. Przygotowanym farszem nadziej karpia i zaszyj.
  8. Ułóż rybę w wysmarowanej tłuszczem brytfannie lub blasze i piecz w piekarniku 25 - 30 minut.
  9. Podawaj z sosem pomidorowym i surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PIECZONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Karp pieczony
    1.Karpia spraw, lekko natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  • 2
    Karp pieczony
    2.Bułkę namocz w niewielkiej ilości wywaru z włoszczyzny (kostka Bulion na włoszczyźnie + 0,5 l wody).
  • 3
    Karp pieczony
    3.W pozostałym wywarze ugotuj kaszę z łyżką oleju.
  • 4
    Karp pieczony
    4.Paprykę przypiecz w piekarniku lub na płycie kuchennej, aby skórka łatwo dała się usunąć, miąższ pokrój w kostkę.
  • 5
    Karp pieczony
    5.Cebulę i pieczarki pokrój i razem z papryką przesmaż krótko na patelni.
  • 6
    Karp pieczony
    6.Dodaj do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbij jajo, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  • 7
    Karp pieczony
    7.Przygotowanym farszem nadziej karpia i zaszyj.
  • 8
    Karp pieczony
    8.Ułóż rybę w wysmarowanej tłuszczem brytfannie lub blasze i piecz w piekarniku 25 - 30 minut.
  • 9
    Karp pieczony
    9.Podawaj z sosem pomidorowym i surówkami.
  • 10
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sosy do kopytek, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , Tortilla - VIDEO, Kapusta z grochem, Sos czosnkowy , Biały ser z awokado, Bigos - VIDEO, Przepis z SER TY, Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Przepis z sosy na grzybów, Zupa cebulowa, Sałatka z owoców morza, Krupnik, Spaghetti z tuńczykiem, Grillowany pstrąg , zapiekanki z piekarnika makaron, Potrawka z kurczaka, Kalmary z bakaliami i ziołami w sosie pomidorowym, Ziemniaki, Zapiekanki, Sałatka Cezar - VIDEO, Tarta z papryką, Kalafior, Przepis z wołowina z pieczarkami, Przepis z zapiekanka z serem i ziemniakami, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kocia lasagne , Przepis z włoskie pasty, Rolada ziemniaczana, Greckie steki z karkówki na grilla, Gołąbki meksykańskie, Kurczak z grilla po indyjsku, Grillowany kurczak na ostro, Przepis z sosy sałatkowe, sałatka z ogórkiem konserwowym, Homar pieczony, Pieczarkowe chili con carne , Mieszanka warzywna po liońsku, Sałatka z brokułami i jajkiem, Barszcz biały, Musaka, Pasta twarogowo-czosnkowa, Przepis z paluszki krabowe, makaron zapiekany z jajkiem i serem, Obiad, indyk mielony, Omlet z kiełbasą i pomidorami, Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem , Zupa z soczewicy, ryby - sałatka z śledzi marynowanych, Przepis z sosy curry, Przepis z zupa pomidorowa z lubczykiem, Przepis z ryż ryba, przepisy z restauracji, Wiejskie jajka , Zupa z makaronem udon i wodorostami Wakame , Kebab, Dania z ryżem, sałatka z cukinią i fetą, Lody czekoladowe "Żółw" , Przepis z sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami, WINO Z WI, Morszczuk w zalewie, Zupa gulaszowa