Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp pieczony

Karp pieczony

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp pieczony - składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • śmietana - 2 łyżki
  • wywar z włoszczyzny - 1 szklanka
  • czerstwa bułka - 1 sztuka
  • kasza manna - 20 dekagramów
  • karp - 1 kilogram

Karp pieczony - Sposób przygotowania:

  1. Karpia spraw, lekko natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  2. Bułkę namocz w niewielkiej ilości wywaru z włoszczyzny (kostka Bulion na włoszczyźnie + 0,5 l wody).
  3. W pozostałym wywarze ugotuj kaszę z łyżką oleju.
  4. Paprykę przypiecz w piekarniku lub na płycie kuchennej, aby skórka łatwo dała się usunąć, miąższ pokrój w kostkę.
  5. Cebulę i pieczarki pokrój i razem z papryką przesmaż krótko na patelni.
  6. Dodaj do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbij jajo, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  7. Przygotowanym farszem nadziej karpia i zaszyj.
  8. Ułóż rybę w wysmarowanej tłuszczem brytfannie lub blasze i piecz w piekarniku 25 - 30 minut.
  9. Podawaj z sosem pomidorowym i surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PIECZONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Karp pieczony
    1.Karpia spraw, lekko natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  • 2
    Karp pieczony
    2.Bułkę namocz w niewielkiej ilości wywaru z włoszczyzny (kostka Bulion na włoszczyźnie + 0,5 l wody).
  • 3
    Karp pieczony
    3.W pozostałym wywarze ugotuj kaszę z łyżką oleju.
  • 4
    Karp pieczony
    4.Paprykę przypiecz w piekarniku lub na płycie kuchennej, aby skórka łatwo dała się usunąć, miąższ pokrój w kostkę.
  • 5
    Karp pieczony
    5.Cebulę i pieczarki pokrój i razem z papryką przesmaż krótko na patelni.
  • 6
    Karp pieczony
    6.Dodaj do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbij jajo, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  • 7
    Karp pieczony
    7.Przygotowanym farszem nadziej karpia i zaszyj.
  • 8
    Karp pieczony
    8.Ułóż rybę w wysmarowanej tłuszczem brytfannie lub blasze i piecz w piekarniku 25 - 30 minut.
  • 9
    Karp pieczony
    9.Podawaj z sosem pomidorowym i surówkami.
  • 10
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Warzywne curry z ryżem, Apetyczna panna cotta, Ziemniaki, Szpinak, sosy do mięsa, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sałatka Cezar - VIDEO, Udka, Sałatka grecka, szynka parmeńska, zupa grochowa z ziemniakami, Przepis z chili de, sos miesmy, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Placki ziemniaczane, Kanapka dla dzieci "Rybka", Dania z ryżem, Kebab, Sałatka meksykańska z kurczakiem, kurczak ze warzywami, Karp w galarecie, Przepis z sosy niskokaloryczne, knorr sos francuski, Gyros, Pomidorowa, Przepis z zupa koperkowa z makaronem, Kocia lasagne , Przepis z krewetki w s, Przepis z kuchnia przepisy, Gołąbki, Zapiekane nachos z serem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatki z kurczakiem, Przepis z na obiad makarony, Placek po cygańsku, Sałatka z tuńczykiem, Carbonara, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Shoarma z kurczakiem i serem , Ryż smażony z warzywami, Przepis z sos do schabu pieczonego, ryba w piekarniku, Curry z kurczaka, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, potrawy z piersi z kurczaka, Barszcz biały, Kapusta z koprem na kwaśno, Sałatka z brokułami - VIDEO , ryż z warzywami na patelnie, Przepis z kuchni przepisy, Aloo Paratha, Przepis z salatka z owocami, Ruska babka, piersi kurczaka z farszem, Chrupiące placki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem, Lody waniliowymi Carte d’Or z mango i marakują, Przepis z pierś z kurczaka w panierce serowej, Curry pomidorowo – ziemniaczane, Sałatka z brokułami - VIDEO , Imprezowe mini kanapki klubowe, Sałatka z ogórka i tuńczyka, Zupa cebulowa, Soczysty kurczak w curry , Pieczeń karkowa z aromatem pomarańczy