Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z Chińskie desery, Zapiekanka z czerwoną soczewicą, Przepis z kurczak w salatce, Kaczka, Tradycyjne Chili con carne z wołowiną , Bawarski kąsek, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Warzywna sałatka z ciecierzycą , Bigos, Schab w pięciu smakach, łatwe gołąbki, Kotlety, składniki do spaghetti, Salsa, Klopsiki z kurczaka z sosem, Zupa pomidorowa, Przepis z mielone z jajek, Śledzie, kuchnia niemiecka, Szybka pomidorowa ziołami i ryżem , Zapiekane cykorie, Kurczak chop suey, Przepis z liśc laurowy, Proste kotleciki z jajka, Bigos domowy, Zapiekanka z oliwkami, Pstrągi z blachy, Przepis z lekkie go, Proste kotleciki z jajka, Pierogi, Spaghetti , Przepis z sałatka z tunczykiem i makaronem, Szynka w miodzie, Jajecznica z parowkami , Zupa serowa z kurkami i ryżem, Kebab, Przepis z ciasta z owocami, Barszcz biały, Placki ziemniaczane, Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka paprykowa z soczystym kurczakiem i szynką - VIDEO, Smażony ryż z tofu i brokułami, deser ciasta, Tłusty czwartek, placek z truskawkami, Udka, przepis na marchewke do obiadu, Salami z papryką, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, owoce morza, deser z owocow, Makaron z czterema serami, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, ryby grill, makaron muszle, Marokański kurczak, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z marchewka w sosie, Serowe fileciki, sałatka z pora i jajek, golonka w kiszonej kapuście, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sałatka Gyros, spaghetti z sosem knorr