Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bigos - VIDEO, Risotto z kurczakiem i warzywami, Wątróbka duszona w sosie z cebulką, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z ryba na papryce, WEGIERSKA ZUPA GULASZOWA, Bekonowe Petitki, Biały sos na mleku, Krupnik, Sałatka serowo - ananasowa, Karp, Zupa grochowa, Przepis z duszona marchew, Muszle w pomidorach z ziołami, Delikatny schab, chłodnik z kefiru, Przepis z przyprawa do ryb, przepisy z ziemniakow, pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, Przepis z makaron na rozne sposoby, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zapiekanka meksykańska, Przepis z jajka po, Galareta z delikatną pieczenią wieprzową, Młody dzik z marchewką , Pieczony schab z dynią i majerankiem, Bigos, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Ziemniaki, Przepis z przepisy po angielsku na obiad, Sałatka z brokułami - VIDEO , Leczo, Schab, Karkówka, Przepis z duszony mięso z pieczarkami, Przepis z sos curry KURCZAK, Deser mak i brzoskwinia, letni obiad, Karp w galarecie, Zupa ogórkowa, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z mrożony łosoś, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Pierogi z jagodami, Dynia z pieca (Calabaza al Horno), Przepis z latwy placek, BUŁKA Z JAJEM :), Galaretka z wieprzowiną, Kebab w kajzerce, przyprawa do wołowiny knorr, Zupa grzybowa a la flaczki, Dania z makaronem, Gołąbki, sałatka jajko, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekane ziemnaki z serem i masłem, kurczak w calosci, Przepis z korzeń pietruszki, Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami, Przepis z lody z owocami, Sałatka z kiełkami, Sałatka z dynią i kremowym łososiem