Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

A'la minug - świeży śledź, Roladki schabowe z szynką i warzywami, Przepis z lazania z mięsem mielonym, Przepis z kiszenie cebuli, Tłusty czwartek, Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, Kanapka z grillowanymi warzywami doskonała na drugie śniadanie, zielony pieprz w zalewie, Bigos, Gwiazdki na niebie, Przepis z majonez -Knorr, Risotto, Placki, Przepis z kurczak z ryzem, Sos czosnkowy , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Zupa grochowa, Pierś z kurczaka, Przepis z makarony z czosnkiem, Salsa, Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi, Przepis z fasola ja, Pikantne śledzie w ognistej zalewie, chleb p, krewetki po, Przepis z sernik z serkow homogenizowanych pieczony, Filet z indyka z groszkiem, Krewetki po kreolsku, mielony z cebula, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupa grzybowa, Przepis z kuchnia meksykańska tortilla, Makaron z pieczonymi pomidorkami cherry, Wytrawne paszteciki, Sałatka z komosą i szparagami, Kaczka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z makaron z kurczakiem i chilli, Brokułowy smoothie, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kaczka pieczona z jabłkami, Brokuły, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kasza, Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem, Filety z grilla, Sos beszamelowy , Kremowa zupa z dyni, Przepis z przyprawa do kurczaka pikantna, Gdański gulasz cielęcy , Przepis z makaron jajeczny z kurczakiem, Kanapka z grillowanymi warzywami doskonała na drugie śniadanie, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z domowa bulionetka, Owocowy chłodnik, karkowka w grzybach, pieczarki mięso mielone, Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką, Dorsz zapiekany w sosie szafranowym, ratatuj z mięsem mielonym, kotlet z ja, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zupa cebulowa