Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ryż, Curry z krewetek z pomidorami, Włoska grzybowa Lasagne, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Ziemniaki zapiekane w ziołach, mielone i papryka, Placki ziemniaczane, Przepis z drobiowa, Przepis z delikatna, Dynia, Sos zielony na zimno, Leczo, sałatka z jajkiem, Jajka, Przepis z sosy do warzyw gotowanych, Pasta czeska z topionego sera, Przepis z mieso inaczej, Sos demi-glace - VIDEO, Zupa cebulowa, Przepis z kurczak z ziemniakami z piekarnika, Flan kataloński, Przepis z Obiad z fasoli, Przepis z szybko piersi z kurczaka, Ryba, Dania z ryżem, Placki ziemniaczane, Szlachetny żurek z kozim serem , zupa rybna z glowy ryb, Zupa ogórkowa, Przepis z ser feta i suszone pomidory, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Kasza, przyprawy grill, Przepis z zapiekankę ze szpinakiem, sos do gulaszu, Sałatka z tuńczykiem, kurczak z serem feta, Ketchupowo-miodowe grillowane skrzydełka, Fajna kanapka "Krokodyl", Tradycyjne chili con carne , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Krem reński, zapiekanka z ziemniaka i, Sałatka paprykowa z szynką , Przepis z dania z ananasem, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Szpinak, Salsa, Dorsz po meksykańsku, Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, Cukinia po włosku, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Sos serowy z beszamelu, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Kosmiczne ślimaki, Proste kotleciki z jajka, Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, co ugotować, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Karp, Przepis z placki ziemniaczane z piersią z kurczaka