Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab w kajzerce, Pizza domowa, Przepis z mieso rolada, Sałatka z fasoli, Przepis z grillowanie na patelni przepisy, Gołąbki, bomba malinowa, sałatki hiszpańskie, Placki ziemniaczane, Karp, Jajka w pomidorach, Kompot z malin, Zupa cebulowa, Tortilla, plastry łososia, Sos czosnkowy , przepis na zalewajke, sos knorra, Przepis z danie z pieczarkami i ryżem, rogaliki francuskie, Przepis z szpinak z serem plesniowym, Przepis z makaron wloski, knor pl, Pasta twarogowo - warzywna, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, Farsz ryżowy, Tarta z pieczonymi burakami i dynią, Przepis z DANIA GŁOWNE na boze narodzenie, Kasza, Lasagne drobiowa, Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii, Knedle z bułki, na miodzie, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Sałatka Paradiż , Kostka do, Borowiki w sosie pomidorowym, kapusta duszona z pomidorami, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Drink „Teraz Polska”, Zupa z dyni, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Dip marchewkowy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zupa pieczarkowa, Mielone, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Kalafior, Żurek z wędzonką i czosnkiem, pieczarki faszerowane z grilla, Zapiekanka z ziemniakow, Indyk, Pierogi, Ratatui a’la Gousto, Ryba po grecku, Przepis z papryka faszerowana serem feta, Parówki w cieście serowym, Wołowina duszona z selerem naciowym, Mięsne klopsy, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, Barszcz, Kurczak z sosem sojowym