Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szpinak zapiekany z beszamelem, Przepis z z fileta, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sałatka z arbuzem, serem feta i miętą, Przepis z obiad z kabaczka, Prosta sałatka z fasolki, Karp, Sałatka kebab - VIDEO, Lazania na słodko, Mielone, Szpinak zapiekany z beszamelem, Drożdżowe racuszki z ziemniaków , Chińskie pierożki Dim Sum, Przepis z ryz z tunczykiem, Karnawałowe kuleczki z indyka, Przepis z makaron zapiekany z serem i jajkiem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zapiekanka mięsna, Przepis z przyprawy do piersi indyka, Chińskie sajgonki, Salsa, Przepis z sałatka awokado, Sos musztardowy, Meksykańskie ogniste steki chimichurri, Sałatki, Lasagne drobiowa, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sos czosnkowy , Borowiki w sosie cytrynowo-śmietanowym, przyprawa do ogórków, niskokaloryczne sałatki, Przepis z mięso łopatka obiad, Ciasto na pierogi, Przepis z makaron obiad, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, sałatka z jajkami, Ryż smażony z warzywami, Tapenade z bazylią, Zupa z dyni II, Przepis z łosoś dzwonki, Rosół z pierogami, Szpinak, Sos beszamelowy , Bogracz z pieczarką, Barszcz, Ryż, Musaka, Kanapki na imprezę z szynką, Cukinia z masłem bazyliowym, obiad bezmiesne, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z naturalny jogurt, Przepis z przygotowanie golonki, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Kurczak marynata, Przepis z Obiad z fasoli, krem z k, Ryba po grecku, Sałatka grecka z fetą, Wigilijna kapusta z grzybami i grochem, Przepis z sałatka z winogronem, Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Risotto, Warzywa