Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka po rzymsku, Sałatka Gyros, Przepis z ciasto japońskie, Krupnik, Sałatka z rukolą i mozarellą, Sałatka z brokułami - VIDEO , sałatka z groszkiem, Zupy, Przepis z szaszłyki z kurczakiem, Wiosenne kanapki “Motylek”, Babka majonezowa, Sałatka z pieczonych warzyw, Przepis z knorr dania, Faszerowane pieczarki, sałątka z, Tajska zupa curry z kurczakiem, Placek po zbójnicku wersja 1, pieczone pomidory z serem, Przepis z sałatka z, Sałatka z kurczakiem i ryżem, ciasta z drożdży, Ratatui a’la Gousto, Papryka, Przepis z proszku do pieczenia, Przepis z kurczak pieczony w kapuscie kiszonej, Rolada ziemniaczana, Zupa gulaszowa, Przepis z placki ziemniaczane z papryka, sałatka z serem i szynka, Sałatka kebab - VIDEO, Babeczki z cukinii, Rolada ziemniaczana, Miłosna zupa selerowa, szparagi w jajku, Sałatka grecka, Przepis z sosy do jajek na wielkanoc, Zupa z soczewicy, Przepis z potrawy meksykanskie, Surówka z marchewki i kalarepy, Szybki obiad, Sałatka z krabów, Barszcz, Karkówka, Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim, Piersi z kurczaka z serem i cebulą, Ryż, sos meksykański przepis, Roladki z kurczaka z szynką i papryką, Przepis z puszka pomidorów w zalewie, Ziemniaki, Babeczki z cukinii, Deser z lodami o smaku owoców leśnych, Przepis z obiad z kaczki, Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi, Kotlety z fasoli, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Dania z ryżem, ziemniaki pieczone z serem, Placki ziemniaczane + gulasz wieprzowy z papryką , Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, zupa przepisy, Zupa pieczarkowa, Kalafior, Babeczki z cukinii