Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z co do ziemniaków, Wigilijna czarna kapusta ., ryż - obiad, Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami - VIDEO , Pierogi, Kluski , Zielony groszek z marchewką , Zupa krem z dyni - VIDEO, obiad z kabaczka, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, Zupa pieczarkowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z zapiekanka ryżowa, Zapiekanka meksykańska, Wigilijny karp w galarecie, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z przepis na zapiekanke z piekarnika, Sałatka z brokułami i jajkiem, Sałatka z karkówką i kiełkami, Placek po węgiersku, Przepis z PO GRECKU, Lasagne, Przepis z ryż curry, Przekąski, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Tasina, Przepis z Kurczak marynata, Duszone warzywa, Golonka, Makaron z sosem śmietanowym, Sos czekoladowy, Naleśniki, placek po zbójnicku przepis, Przepis z zupa czosnkowa z serem, Przepis z piers z kurczaka dla dzieci, Przepis z pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, ryba zapiekana w piekarniku, Ogórek, Naleśniki, miesa na zimno, Tłusty czwartek, makaron obiad, jajka z serem, Sałatka Gyros, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Dynia, Tortilla - VIDEO, Halvas – migdałowe ciasto z kaszy manny, Pstrąg, Kulki mięsne po chińsku , Barszcz, Sałatka z łososiem, Sernik wielkanocny, Tradycyjne amerykańskie naleśniki , żeberka pieczone -, kurczak z czosnkiem, Chipsy czosnkowe, Zupa cebulowa, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa brokułowa, Mielone z marchewką i sosem borowikowym, Surówka z kapusty pekińskiej z papryką