Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Grackie postne ciasto czekoladowe, Przepis z sum smazony, Zupa z soczewicy, Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , Makaron z brokułami, Risotto, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Ryż, Zupa z wieprzowiny i krewetek, Sałatka Nicejska, Przepis z kurczak łatwy, zupa czosnkowa z serem, Chłopskie śniadanie po Śląsku, łosoś smażony na patelni, Zupa grochowa, kurczak w woreczku, knorr pasta, sałatka z granatem, Lekkie danie z ryżu, Przepis z owocowy deser, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kebab, makaron smażony, Zupa jarzynowa, kotlet z jajka, Przepis z ciasto z delicjami, Rosół polski, Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Indyk, Lasagne, Jajka po meksykańsku z paprykami, Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach, Tajski sos na słodko, Sos śledziowy, Sałatka kebab - VIDEO, Przepis z przepisy orientalne, Lasagne drobiowa, Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, zapiekanka z dyni, Pasztet grzybowy, Pfefferpotthast – ostry gulasz po westfalsku, sałatka z krewetkami koktajlowymi, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Sos czosnkowy , Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Pstrąg, Zupa cebulowa, PYSZNA PRZEKĄSKA, przystawki mięsne, Potrawy wigilijne, Przepis z ciasto francuskie z kurczakiem, Łosoś, Domowe wrapy, Mieszanka mięsno – warzywna, Przekąska pieczarkowa z grzankami., Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, jablko, Polędwiczka na kapuście w śmietanie , Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, Przepis z zapiekanka ryżowa