Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku - składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów

Karp po żydowsku - Sposób przygotowania:

  1. Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  2. Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.
  3. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  4. Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  5. Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP PO ŻYDOWSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.

2

Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

3

Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.

4

Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).

5

Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

piersi z kurczaka z bazylią, Zupa pieczarkowa, Zupa grochowa, Bobotie czyli afrykańska zapiekanka , Ogórek, Przepis z FASZEROWANY MAKARON, Przepis z makaron spagetti, Żeberka, Przepis z sos spaghetti z pomidorów, Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią, Sos czosnkowy na wódce, smazony ryż z porem, Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną, Wieprzowina z białą kapustą, Sorbet porzeczkowy z białą czekoladą i pistacjami , Zupa-krem z selerów, Gofry ze szpinakiem na ostro , Sałatka ziemniaczana z majonezem, piersi kurczaka z zupą cebulową knorr, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kulki na sałacie, Zupa z soczewicy, Przepis z nowe ciasta, Schabowy z cebulową panierką - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Polędwiczka z grzybami, Zupa pomidorowa, makaron z bo, Przepis z ryba mintaj, Masło paprykowe, Przekąski, Żołnierska, Przepis z slodko, Dipy, kukurydza makaron, Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową, Babka majonezowa, Przepis z zupy z ziemniakami, Ryba po grecku, Przepis z biała kapusta zasmażana, Przepis z grill k, Przepis z grillowane ko, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Kurczak, filet s kurczaka, Brokuły, Sałatka Euro 2012 , Sos czosnkowy na wódce, Kociołek gulaszowy z kaszą - VIDEO, Gofry po włosku , Lasagne, Pstrąg, Placki owsiane z warzywami, Zupa cebulowa, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Bigos domowy, Naleśniki, Placki, Przepis z sałatka makrela, Dyniowy krem z gorgonzolą, kuchnia hiszpanska, Przepis z czerwone papryki, sos do polędwiczek wieprzowych