Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp smażony w chrupiącej panierce

Karp smażony w chrupiącej panierce

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Karp smażony w chrupiącej panierce - składniki:

  • tarta bułka - 1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

Karp smażony w chrupiącej panierce - Sposób przygotowania:

  1. Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki.
  2. Każdy kawałek posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.
  3. Rozgrzej na patelni 2-3 łyżki oleju. Kładź rybę na gorący tłuszcz. Smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.
  4. Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP SMAŻONY W CHRUPIĄCEJ PANIERCE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki.

2

Każdy kawałek posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.

3

Rozgrzej na patelni 2-3 łyżki oleju. Kładź rybę na gorący tłuszcz. Smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.

4

Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kielbasa z warzywami, kukurydzy z puszki, Pstrąg, Kosmiczne ślimaki, Carbonara, Zupa grzybowa, Bigos - VIDEO, sałatki z makaronem i szynka, Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci, Przepis z obiad szynka wieprzowa, Tempura z darami morza i warzywami , Ryba po grecku, Pikantne warzywa, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z zupa ni, Gęsie wątróbki z boczkiem, Pieczeń, Przepis z drób gotowany, Tradycyjna zupa grochowa, Sałatka z kiełkami fasoli i imbirem, Sznycle z cząstkami papryki, czerwonych, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Makaron z sosem śmietanowym, Sałatka z marynowanych warzyw, Ryż w kapuście, Żurek, Dania z ryżem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupa gulaszowa, szpinak z patelni, Chłodnik po wrocławsku, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, Tajska zupa, Aromatyczna karkówka z patelni, piers z kurczak, Przepis z naleśniki z farszem z kurczaka, Hiszpańskie roladki z papryką i oliwkami a la tapas , Leczo z cukinii, Baranina duszona z jarzynami, Zupa kalafiorowa, Potrawka z kurczaka, Przepis z nalesniki z miesem i warzywami, przystawki ciasto francuskie, Obiad, Przepis z makarony z sosami, Oliwki z boczkiem, Żeberka - VIDEO, Makaron z sosem śmietanowym, Śledzie w pomidorach po tatarsku, sosy do mięs pieczonych, gotowane piersi z kurczaka, Risotto, sałatka z makaronem i kurczakiem i ananasem, Ogórek, salatki z kurczaka -, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Kotlety, oleju, Zupy, Krem pieczarkowy , Tajska zupa, Przepis z sałatka z kiwi