Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp smażony w chrupiącej panierce

Karp smażony w chrupiącej panierce

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Karp smażony w chrupiącej panierce - składniki:

  • tarta bułka - 1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

Karp smażony w chrupiącej panierce - Sposób przygotowania:

  1. Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki.
  2. Każdy kawałek posyp przyprawą delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.
  3. Rozgrzej na patelni 2-3 łyżki oleju. Kładź rybę na gorący tłuszcz. Smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.
  4. Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP SMAŻONY W CHRUPIĄCEJ PANIERCE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki.

2

Każdy kawałek posyp przyprawą delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.

3

Rozgrzej na patelni 2-3 łyżki oleju. Kładź rybę na gorący tłuszcz. Smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.

4

Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

sałatki z wędzonym kurczakiem -, sałatki ryżowe, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, salatka z brokul, Przepis z Ryby- sola, Sałatka z makaronu ryżowego i papryki, Kapusta zasmażana z sokiem pomidorowym, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Przepis z sos smietanowy do makaronu, Sałatka z cukinii, Pasztet, Brokuły, Bakłażany zapiekane z ośmiorniczkami, Sałatka z botwiny z chrzanem, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Naleśniki, Kwaśnica z grzybami, Przepis z risotto z kurczakiem i warzywami, Kebab, Pasta arabska, Barszcz ukraiński z pomidorami , Rolada z indyka faszerowana wątróbką, kurczak curry z ryżem, Pomidorowa czysta z warzywami, Zupa kalafiorowa, Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Piersi z kurczaka w cieście francuskim, szybkie przystawki, Zupa grzybowa z kaszą, Spaghetti bolognese - VIDEO, ryż do, Przepis z sałatki z suszonymi pomidorami, Danie z kukurydzy i mięsa mielonego, Placek po zbójnicku wersja 1, Soczysty kurczak w majonezie , Quiche , Faszerowane bakłazany, Buritas, Pierogi z kapustą i grzybami, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zupa pomidorowa, biała fasola z puszki, Barszcz biały chrzanowy , sałatka z jajkiem i sałatą, Kotlet de volaille - VIDEO, kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Przepis z ryż z kurczakiem, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Grillowany kurczak w sezamie , Pomidorowy sos do pizzy, krewetki mrożone, Przepis z sałatka na ostro, Sałatki, farsz do naleśników, Żurek, Kurczak, Śledzie, Fasolowa zupa-krem z kluseczkami, Łosoś, Przepis z NA FASOLE, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Koktajl lodowy z miętą i truskawkami , Przepis z sałatka z serem żółtym i szynką