Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp w galarecie

Karp w galarecie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp w galarecie - składniki:

  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • żelatyna - 4 łyżki
  • woda - 1 litr

Karp w galarecie - Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj bulionetkę Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
  2. Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
  3. Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
  4. Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
  5. Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP W GALARECIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Karp w galarecie
    1.Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj bulionetkę Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
  • 2
    Karp w galarecie
    2.Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
  • 3
    Karp w galarecie
    3.Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
  • 4
    Karp w galarecie
    4.Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
  • 5
    Karp w galarecie
    5.Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bigos - VIDEO, Sałatka gyros warstwowa, Szpinak, Gyros z kurczakiem, Kaczka, Przepis z leczo z wołowiną, Zupa rybna po generalsku, Żurek, Zupa cebulowa, Grissini z sosem koperkowym, mięso z łopatki wieprzowej, kurczak z rosolu, Karkówka, Pieczony boczek, Przystawki, Przepis z zapiekanka miesem, Sos czosnkowy , Marynata tajska do mięs i ryb, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Przepis z cebula dymka, Sos czekoladowo – bananowy, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Wigilijna czarna kapusta ., Ciasteczka muesli, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, sałątka z, Zupy, Torcik stracciatella z truskawkami, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, makaron do, zapiekanka na bułce, sos carbonare, małe ogórki, pieczeń w cieście francuskim, zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Tradycyjne lody truskawkowe z musli, paszteciki przepis, Zupa rybna na szczupaku, Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami , Placki ziemniaczane, Wigilijna czarna kapusta ., Flaki - busecca di calco, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, jAJKO ZAPIEKANE, Ciasto na pizze, Przepis z kwaśne jabłka, Wyśmienita zupa z mielonych orzechów, Naleśniki, Przepis z sosy do wątróbki, Śniadaniowe kiełbaski w cieście, Zupa krem, Sos włoski do spaghetti, Zupa szczawiowa, krokiety z pieczarkami i jajkiem, Szybki obiad, Gyros z kurczakiem, Cebula lub czosnek, Pstrąg, Ratatuja z bobem, piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Baranina aromatyczna , Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Gorące rynki ., Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO