Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp w galarecie

Karp w galarecie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp w galarecie - składniki:

  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • żelatyna - 4 łyżki
  • woda - 1 litr

Karp w galarecie - Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj bulionetkę Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
  2. Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
  3. Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
  4. Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
  5. Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP W GALARECIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Karp w galarecie
    1.Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj bulionetkę Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
  • 2
    Karp w galarecie
    2.Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
  • 3
    Karp w galarecie
    3.Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
  • 4
    Karp w galarecie
    4.Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
  • 5
    Karp w galarecie
    5.Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz, Żeberka wieprzowe duszone, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zapiekanka ze spaghetti , Zupa ryżowa cytrynowa, Pizza 4 sery z szynką, Przepis z schab papryka cebula, Ryż, Zupa grochowa, Omlet po meksykańsku , Quesadillas - VIDEO, Warzywa, Przepis z zapiekanka rzymska, Szybki obiad, Surówka z kapusty pekińskiej, Łosoś w pomidorowym sosie , Przepis z zapiekanki makaron, Przepis z sos pomidorowy do miesa, Przepis z smażone polędwiczki, Sos czosnkowy , obiad roladki, Zapiekanka rodzinna, Zapiekanka z ziemniakow, Babka, Przepis z dodatki do zup, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, kurczak curry w mleku kokosowym, Ryba po grecku, Przystawki, Przepis z deser ciasta, Gulasz drobiowy, na szybko, Chlebek łososiowy, Przepis z RY Z MIESEM MIELONYM, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Przepis z makaron m, łosoś wędzony - sałatka, salatka z kapusta, Babka piaskowa kakaowo-waniliowa, Grillowane żeberka w miodzie z musztardą, Ciasto na pierogi, Makaron z serem, Pieczeń wieprzowa w ananasowym sosie, Przepis z z mielonego, Sos słodko-kwaśny, Sos jajeczno - serowy, cebula na patelni, Przepis z salata z serem feta, Żeberka, Sałatki, Kocia lasagne , Krem brokułowy, Przepis z pene ze szpinakiem, Przepis z bakłazan, Zupa owocowa, Kotlety, Świąteczna przekąska z jaj, wołowina duszona, Udka, Bezmięsne danie z dyni i curry, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO