Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp w galarecie

Karp w galarecie

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Karp w galarecie - składniki:

  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • żelatyna - 4 łyżki
  • woda - 1 litr

Karp w galarecie - Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj bulionetkę Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
  2. Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
  3. Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
  4. Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
  5. Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP W GALARECIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Karp w galarecie
    1.Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj bulionetkę Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
  • 2
    Karp w galarecie
    2.Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
  • 3
    Karp w galarecie
    3.Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
  • 4
    Karp w galarecie
    4.Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
  • 5
    Karp w galarecie
    5.Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: