Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp z pieczarkami

Karp z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Karp z pieczarkami - składniki:

  • karp - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • przyprawa do ryb - 1 łyżeczka
  • bulion - 2 szklanki
  • czerwone wino - 0.5 szklanki
  • cebula - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pieczarki - 1 kilogram
  • masło - 2 łyżki

Karp z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
  2. Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.
  3. Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.
  4. Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.
  5. Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.
  6. Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.
  7. Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

2

Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.

3

Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.

4

Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.

5

Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.

6

Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.

7

Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z łodyga selera naciowego, Przepis z ryż v, sos g, Przepis z sosy da makaronu, Papryka, Danie z Abruzji, Żeberka, Pieczony klops, Zupka z indyka dla maluchów od 6-ciu miesiecy, Przepis z dodaj, sos do pizzy knorr, ryba z piekarnika z warzywami, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, bigos na boczku, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatka ogórkowa z orzeszkami, Sałatka z kiełkami rzodkiewki, grillowaną cukinią i suszoną szynką, Nachos z serem, Pierogi z jagodami, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Szybka potrawka z kurczaka z groszkiem, Przepis z ryż kukurydza, Dania z makaronem, Ciasto na pizze, Przepis z sos z czerwonej papryki, Sałatka arbuzowa ze słonecznikiem , marynata do karkówki z grilla, Zalewa, Żurek, Dżalebi - kruche smażone spirale, Pieczona ricotta z ziołami, Potrawka z kurczaka, Przepis z boczek na obiad, Przepis z mięso mielone knorr, Obiad, Kąski na raz, dwa, Ziemniaki, salatka kurczak, Tymbaliki z łososia, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Kurczak z rozmarynem, zupa pomidorowa cebula, naleśniki z cynamonem, Lasagne, pieczone pierożki z warzywami, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Zupy, Sałata ze szpinaku, koziego sera i żurawiny, Przepis z salatka z makaronem kokardki i tuńczykiem, Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku, Caprini, Sałatka gyros z kurczaka, Łyżka przyprawy do kurczaka, Gołąbki, Ogórek, Pieczony klops, Szybki obiad, Chłodnik z rzodkiewką, Zapiekanka po rzymsku, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Leczo z cukinii, Zapiekanka z bakłażana, pomidorów i parmezanu, Przepis z ryba z czosnkiem, Zupa brokułowa