Dodaj do ksiązki kucharskiej Karp z pieczarkami

Karp z pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Karp z pieczarkami - składniki:

  • karp - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • przyprawa do ryb - 1 łyżeczka
  • bulion - 2 szklanki
  • czerwone wino - 0.5 szklanki
  • cebula - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • pieczarki - 1 kilogram
  • masło - 2 łyżki

Karp z pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
  2. Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.
  3. Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.
  4. Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.
  5. Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.
  6. Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.
  7. Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.
Dodaj do książki kucharskiej

KARP Z PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

2

Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.

3

Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.

4

Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.

5

Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.

6

Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.

7

Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.

  • 8
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zapiekanka z miesem, Przepis z kuchnia polska placki, naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Sos agrestowy ze śmietaną, jajka bez jajek, Sałatka ziemniaczano-śledziowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , łosoś w śmietanie z koperkiem, Faszerowany indyk, Sałatka grecka z fetą, Przepis z gulasz do kopytek, Polędwiczka z grzybami, Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo, Spaghetti Bolognese, makaron tagliatelle z kurczakiem, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Bigos, Ryż smażony z warzywami, Krupnik, Krem z dyni i młodej marchewki, Kremowa zupa z dyni, Przepis z fasola w sosie, mielone z papryk, Łosoś, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Zupa brokułowa, Zupa ogórkowa, Mielone, sałatka z zielonego ogórka, Zupa jarzynowa z papryką , Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Sałatka żydowska , Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Obiad, Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą , Przepis z sum smazony, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , mielony z cebula, Bakłażany w sosie czosnkowym, Karkówka, krewetki na ciepło, Schab ze śliwką i morelą, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Dorsz w maśle cytrynowym, Sałatka grecka, Zupa grzybowa, pieczarek, Makaronowe gniazdka z bekonem, Przystawki, Włoska grzybowa Lasagne, Mini tarta z kurczakiem i papryką, Zupa krem, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Sałatka Grecka, Przepis z ser żółty faszerowany pieczarkami, Żeberka - VIDEO, Ryż, Kromki z maślanki, wołowina po chińsku z warzywami -, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Przepis z zapiekanka ziemniak, Barszcz