Dodaj do ksiązki kucharskiej Kaszak

Kaszak

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób średnie Autor: natalina4

Kaszak - składniki:

  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 450 gramów
  • miód - 2 łyżki
  • kwaśna śmietana - 2 łyżki
  • mąka - 1 szklanka
  • soda - 1 łyżeczka
  • margaryna - 200 gramów
  • masło - 200 gramów
  • cukier puder - 250 gramów
  • mleko - 1 litr
  • kakao - 100 gramów
  • kasza manna - 5 łyżek

Kaszak - Sposób przygotowania:

  1. Przygotować ciasto: jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopiony tłuszcz z miodem, mąkę, sodę i śmietanę . Wyrobić ciasto. Rozwałkować na 3 placki. Każdy piec osobno 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
  2. Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce kaszy i śmietany. Zmiksować. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej

KASZAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Przygotować ciasto: jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopiony tłuszcz z miodem, mąkę, sodę i śmietanę . Wyrobić ciasto. Rozwałkować na 3 placki. Każdy piec osobno 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

2

Kaszę mannę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce kaszy i śmietany. Zmiksować. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Naleśniki, zupa z kukurydzy, Nadziany makaron, kurczak pikantny, Przepis z pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Sos beszamelowy , Włoska grzybowa Lasagne, Tłusty czwartek, Kalafior, salatka z ogorkow, Ziołowe kopytka , Jesienna zupa z podgrzybkami , Spaghetti a la carbonara, Ziołowe risotto z grzybami, Pieczeń, Schab w pięciu smakach, sos do kotletow schabowych, Przepis z świeży boczek na obiad, Kurczak po hiszpańsku, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Sałatka grecka, Zupa mariacka, Gulasz z serc z warzywami, Przepis z pierś z kurczaka kieszonki, Przepis z zapiekanka z ugotowanych ziemniaków, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Pierogi z kapustą i grzybami, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Kuropatwy na sposób hiszpański, Risotto, Przepis z sałatka z sałatą rzymską, Brokuły, pomidory z jajkami, Zupa reńska, Zupa szczawiowa, Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Indyk, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , ryż z wo, Zapiekanka z bakłażanem, Przepis z obiad z wołowiny, Przepis z makaron z t, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zapiekanki, Zupa cebulowa, Sałatka Gyros, Sałatka z brokułami - VIDEO , pieczarki z makaronem, kalafior z sosem czosnkowym, Przepis z makaron smazony z jajem, Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Luksusowa pasta do chleba, Przepis z sałatka z kukurydzą i jajkiem, Obiad, Przepis z coś dobrego, placki ziemniaczane po niemiecku, Krem owocowy, Pieczony indyk, kurczak sos sojowy, Smażone młode ziemniaki z ziołami, Placki po węgiersku, Krewetki w karmelu