Dodaj do ksiązki kucharskiej Keks

Keks

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób łatwe Autor: BlackSwan

Keks - składniki:

  • mąka pszenna - 30 dekagramów
  • margaryna - 15 dekagramów
  • jaja - 5 sztuk
  • cukier puder - 20 dekagramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • bakalie - 20 dekagramów
  • lukier - 1 opakowanie

Keks - Sposób przygotowania:

  1. Masło utrzeć na pulchną masę, dodać jaja, cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, utrzeć. Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie (można kupić gotową mieszankę).
  2. Podłużną formę wyłożyć pergaminem i przelać ciasto. Piec godzinę w temp. 160 st. C. Polać roztopionym w kąpieli wodnej lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej

KEKS - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Masło utrzeć na pulchną masę, dodać jaja, cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, utrzeć. Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie (można kupić gotową mieszankę).

2

Podłużną formę wyłożyć pergaminem i przelać ciasto. Piec godzinę w temp. 160 st. C. Polać roztopionym w kąpieli wodnej lukrem.

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: