Dodaj do ksiązki kucharskiej Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Kiszka ziemniaczana - składniki:

  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cząber - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta

Kiszka ziemniaczana - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
  2. Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.
  3. Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.
  4. Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.
  5. Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej

KISZKA ZIEMNIACZANA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

2

Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.

3

Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.

4

Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.

5

Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupy, Spaghetti , Barszcz czerwony z jajeczną wkładką, Mule w cieście na ostro, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Zupa brokułowa, Zupa piwna, łosoś pieczony w piekarniku ze szpinakiem, Spaghetti z Amatrice, Kotlety rybno-ziemniaczane, Jajka, Łosoś, Ziemniaki zapiekane z grzybami, Zapiekanka niskokaloryczna, jak pokroic warzywa na salatke, Przepis z łosoś swiezy, sałatki na przystawke, Baskijska miseczka, Gulasz po polsku - VIDEO, Dipy, Papryka, Ryba, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , Medaliony wołowe z grilla z pieprzem , Przepis z szynka naczynie żaroodporne, zapiekanka makaron pieczarki, Zapiekane naleśniki po bolońsku, Shake z lodami i mrożoną herbatą, Proste kotleciki z jajka, Placki ziemniaczane, sos z oliw, Musaka, Udka z patelni w sosie, Przepis z sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorami, pieczarki duszone w sosie, Zapiekanka z ziemniakow, Chrupki z serkiem , Tradycyjne kotlety mielone , Pierogi z jagodami, Zupa cebulowa, Biała kiełbasa pieczona w piwie, olej sezamowy sałatki, ryba z ziołami, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z placki po wegiersku na ostro, Przepis z ryż z kurczakiem, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem , Sałatka z brokułami i jajkiem, zupa warzywna ze, Makaron, Zupa pomidorowa, Wołowina w marynacie klasycznej , Rzymska pieczeń, Przepis z ciasto na bliny, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupa ogórkowa, Przepis z kapusta na krótko, duszony kurczak w sosie własnym, zupa-krem brokułowa, Przepis z kuchnia włoska sałatki, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Pierogi z jagodami, Przepis z zupa z kurczakiem