Dodaj do ksiązki kucharskiej Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Kiszka ziemniaczana - składniki:

  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cząber - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta

Kiszka ziemniaczana - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
  2. Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.
  3. Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.
  4. Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.
  5. Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej

KISZKA ZIEMNIACZANA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

2

Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.

3

Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.

4

Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.

5

Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Zupa grochowa wigilijna, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą , Przepis z lekka kuchnia przepisy, FLACZKI !!!, Pieczeń, Sałatka z brokułami - VIDEO , makaron z warzywami, Sałatka z szynką z indyka, Pomidory w sosie czosnkowym, Zupa cebulowa, Aromatyczne marynowane pomidory, Zapiekanka Gyros , Ryby w cieście - fritto misto di mare, Carbonara, Duszone warzywa, Sosy, Zupa krem z dyni - VIDEO, Pilaw hiszpański, Sałatka Gyros, Krewetkowe szaleństwo w bułeczce, Filety z łososia na parze, Gołąbki, Przepis z przepisy z bulionami, Sałatka z grillowanym mięsem, Rascon do Los Reyes - hiszpańskie ciasto na święto Trzech Króli, Sałatki, naleśniki na śmietanie, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Kaczka, Nadziewane jajka Wielkanocne , Przepis z makarony i serem, Placek po zbójnicku wersja 1, Ziemniaki zapiekane w ziołach, kurczak curry z makaronem, Przepis z zielona dynia, Sałatka grecka, Przepis z sałatki Greckie, Sałatka z kapusty pekińskiej , Burger w bułce z nudli, Przepis z gęsta śmietana, Karp w galarecie, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przepis z sos pomidorowy warzywami, Tosty z serem i sosem oliwkowym, Przepis z Ryby- sola, Przepis z przepisy z piekarnika, Krupnik, soczewica zielona, Farfalle z miętą i oliwkami , Przepis z zupy knorra, Pierś z kurczaka, papryka nadziewana serem feta, Żeberka, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Przepis z miski knorr, Krem z kukurydzy z chorizo i kolendrą, Sos włoski do spaghetti, Przepis z pieczarki zi, żeberka z piekarnika, sałatka z selera ze słoika, kostki do makaronu knorr, Sałatka Cezar - VIDEO