Dodaj do ksiązki kucharskiej Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Kiszka ziemniaczana - składniki:

  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cząber - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta

Kiszka ziemniaczana - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
  2. Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.
  3. Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.
  4. Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.
  5. Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej

KISZKA ZIEMNIACZANA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

2

Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.

3

Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.

4

Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.

5

Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

pieczarki na smietanie, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Placki ziemniaczane, szynka bez kosci, Lody malaga podawane na talarkach z sernika, Żeberka, sosy do golabkow, Przepis z kurczak z piekarnika przepisy, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, kurczak mleko kokosowe, WARZYWA NA PATELNIĘ, Przepis z pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym, Karp w miodowym sosie, sosy do makaronow, Sałatki z kurczakiem, Sałatka Gyros, Bigos, Zupa ogórkowa, Risotto ze szpinakiem i boczkiem - VIDEO, Przepis z przystawki z krewetek, Ogórek, Zupa grzybowa, Greckie tzatziki, Kutia, Porkolt z karpia, Polędwiczka z grzybami, Przepis z zupa z świeżych ogórków, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, Galaretkowe witrażyki, stopione masło, zapiekanki z warzywami, Rosół, Wieżowce, Sałatki, Schab w pięciu smakach, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sałatka z brokułami i jajkiem, makaron z ser, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przyprawy do żeberek Knorr, Leczo z cukinii, Sałatka gyros warstwowa, Kremowa zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem, Szparagi w sosie jogurtowym, Makaron z sosem śmietanowym, Danie z kukurydzy i mięsa mielonego, Przepis z kuchnia polska zdjęcia, Spaghetti , sałatka z kalarepa, Szaszłyki z piersi kurczaka, BUŁKA Z JAJEM :), OBWARZANKI, Przepis z sałatka z g, Przepis z pieczony schab plastry -, Przepis z farsz do roladek z kurczaka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Carbonara, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, Przepis z omlety z jajek -, Warzywa z sosem z żółtej fasoli, Roladki schabowe z szynką i warzywami, lyzki oliwy z oliwek, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem