Dodaj do ksiązki kucharskiej Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Kiszka ziemniaczana - składniki:

  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cząber - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta

Kiszka ziemniaczana - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
  2. Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.
  3. Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.
  4. Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.
  5. Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej

KISZKA ZIEMNIACZANA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

2

Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.

3

Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.

4

Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.

5

Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Zupa brokułowa, Surówka z kapusty kwaszonej z marchwią, Przepis z gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Naleśniki, Kurczak de volaille z suszoną morelą, Makaron, Potrawy wielkanocne, Proste kotleciki z jajka, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Rosół, Chińskie sajgonki, Przepis z przyprawy do cielęciny, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z cebula czerwona smażona, piersi z, Szpinak, wołowina duszona, Sałatka grecka, Masło bazyliowe, Gulasz, SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ, Przepis z włoska, Przepis z boze n, Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem, sosy do ziemniakow z warzywami, Zapiekany makaron z kiełbasą , Parówki z cukinią w płatach lazanii, Parówki w cieście serowym, obiad ryby, hummus, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z salatka y brokula, Przepis z pieczona ryba w marynacie, Naleśniki z lodami waniliowymi Carte d'Or, pieczone skrzydełka w miodzie -, Kremowa zupa z dyni, Przepis z schab środkowy pieczony, Przepis z marchewka tarta, Ryż, Kolorowe warzywa z patelni, Morszczuk w białym winie, Sosy, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Sos czosnkowy , Barszcz biały, sosy z kurczaka, Sos szczawiowy, Przepis z papryki czerwone, Zupa ogórkowa - VIDEO, przepisy fix knorr, Ratatouille, czyli lato na talerzu, sałatka z mozzarella, Nudle knorr, Faszerowane pieczarki z parmezanem, Rybny tort z kapustą, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Ziemniaki, zupa z pora, Dorsz w carry z chrupiącą posypką, Zielony makaron z wątróbką, Sałatka z wołowiną po japońsku, Zupa z dyni