Dodaj do ksiązki kucharskiej Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: pasibrzuch

Kiszka ziemniaczana - składniki:

  • śmietana kwaśna - 1 szklanka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • cząber - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • bułka tarta

Kiszka ziemniaczana - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
  2. Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.
  3. Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.
  4. Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.
  5. Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej

KISZKA ZIEMNIACZANA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

2

Słoninę oraz boczek pokrój w kostkę przesmaż na patelni, dodaj cebulę i zioła.

3

Ziemniaki wymieszaj razem z jajkiem, tartą bułką, słoniną, boczkiem oraz cebulą i dopraw do smaku - dodaj Delikat.

4

Jelita pokrój na 30 cm kawałki, zwiąż z jednej strony. Napełnij je farszem do 2/3 objętości i zwiąż drugi koniec.

5

Napełnione kiszki ułóż na blaszce do pieczenia, polej słoniną i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Salsa, Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka, Mini pizza, Baranina duszona w jarzynach, Pyszna zapiekanka z kalafiorem, Placek drożdżowy z rabarbarem, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Ciasto na pizze, Babka majonezowa, Kebab, Pory z mięsem mielonym, gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Boczek wieprzowy faszerowany kapustą i jabłkami, Żeberka w sosie beszamelowym, ciasto wz -ka, Sałatka warzywna z tuńczykiem, ryż - obiad, obiad filet z indyka, naleśniki bez mleka -, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z surówki na grilla, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, Przepis z gotowany kurczak, Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa kalafiorowa, Polędwiczki, gotowane ziemniaki, Przepis z salatki makaronowe, Sos porzeczkowy, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z zapiekane ziemniaki w piekarniku, filet z kurczaka, pałki z kurczaka pieczone, Przepis z zapiekanki warzywne, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Zupa ogórkowa - VIDEO, Zupa ziemniaczana zabielana, Przepis z zapiekanki mięsne, Carbonara, Obiad ryż z warzywami, Gruszkowy smakołyk z lodami, Ogórek, Warzywa z patelni, Przepis z ryż z warzywami na patelnie, leczo z cukinii z kielbasa, Placki ziemniaczane, Łosoś, ryż z kurczakiem, Pikantny sos orzechowy, Wiosenna chrupiąca pizza FIT z warzywami, Sałatkowe trio, czyli szpinak, awokado i ananas w roli głównej, Ananasy z naszej klasy, Przepisy świąteczne, Zupa mleczna słowiańska, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z schab w sosie chrzanowym, Sałatka z brokułami i jajkiem, Tajska zupa curry z kurczakiem, Zupa jarzynowa, Pieczeń, Sałatka z porów, Papryka, Gofry ze szpinakiem na ostro , Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka