Dodaj do ksiązki kucharskiej Klopsy gotowane

Klopsy gotowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Klopsy gotowane - składniki:

  • mięso wołowe bez kości - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • margaryna - 3 dekagramy
  • jajko - 1 sztuka
  • kajzerka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • mięso wieprzowe bez kości - 20 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Klopsy gotowane - Sposób przygotowania:

  1. Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
  2. Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
  3. Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
  4. Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  5. Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
  6. Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

KLOPSY GOTOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kluski lane, Chłodnik z maślanki, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Przepis z gotowanych pieczarek, czarna rzepa, Gyros, Meksykańskie kąski, Cerviche, Bigos domowy, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z poledwiczki z grilla, Soczysty kurczak Tandoori, Smalcówki, Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem, Przepis z zapiekanki z makaronem przepisy, makaron sojowy smażony, Przepis z placki ziemniaczane fix knorr, Sos kawalerski I, Kebab, marynata do pieczenia schabu, Przepis z mieso boczek, Bigos domowy, Zupa jarzynowa, Zupa z soczewicy, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Przepis z mieso na gulasz, Sos krakowski II, sałatka po grecku, Lasagne, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą, Szpinak, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Warzywne curry z ryżem, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z PO GRECKU, Crema di Mascarpone, Obiad, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem, sałatka z fileta z kurczaka, Dipy, smażony makaron na patelni, hiszpańska kawa, Przepis z przepisy na ciepło, Sałatka grecka z fetą, Naleśniki z czekoladą i orzechami, Krem z dyni, Kalafior - w panierce, Ciasto na pizze, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, dorsz smażony w cieście naleśnikowym, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Ogórek, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Nadziewany pstrąg, Przepis z ryż z patelni, na sypko, Przepis z salami przepis, Schab w pięciu smakach, Kurczak, Schab pieczony z grzybami i szpinakiem, Indyk, Soczysty kurczak