Dodaj do ksiązki kucharskiej Klopsy gotowane

Klopsy gotowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Klopsy gotowane - składniki:

  • mięso wołowe bez kości - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • margaryna - 3 dekagramy
  • jajko - 1 sztuka
  • kajzerka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • mięso wieprzowe bez kości - 20 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Klopsy gotowane - Sposób przygotowania:

  1. Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
  2. Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
  3. Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
  4. Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  5. Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
  6. Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

KLOPSY GOTOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? AROMATYCZNA TAJSKA ZUPA.

    To zależy przede wszystkim od naszych gustów. Możemy mieszać ze sobą wszystko pod warunkiem,...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pstrąg, Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, Ziemniaki, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Zupa grochowa, Kapusta z grochem, Kebab w kajzerce, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Duszony kurczak z groszkiem , Salsa pomidorowo – ananasowa, Sałatka z fasolką szparagową, Sałatka z rukolą, granatem i ricottą, Sos beszamelowy , Dipy, Papryka, Tartaletki z cukinią i czarnymi oliwkami, Przepis z obiad z kabaczka, Przepis z mięso łopatka obiad, Bakłażany z cebulą, Przepis z Kurczak marynata, Oscypek w warzywach, Pierożki z kaszą gryczaną, Sałatka z brokułami - VIDEO , czernina z kaczki, Zupa cebulowa, Słoneczna zupa marchewkowa , Pieczeń, sałatka z brokułów i jajek, Przepis z ryż curry, Delikatne marynowane kuropatwy, Zupy, przygotowanie golonki, Mini kotleciki dla dzieci , Pyzy ziemniaczane z mięsnym nadzieniem , pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, Przepis z łosoś dzwonki, Kolorowe babeczki , Przepis z obiad bezmiesne, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z sałatka z winogronem, kurczak z czosnkiem, Makaronowa uczta , Zupa cebulowa, Tłusty czwartek, ryż - obiad, Pasta z fasolą i bryndzą, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Hot-dogi z kapustą, Golonka, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, miesa na zimno, Polędwiczka z grzybami, Przepis z makaron obiad, PASZCZE, PO GRECKU, Risotto z kurczakiem i warzywami, Prowansalska tarta z pomidorami, Przepis z sałatka awokado, Przepis z makaron z piersią z kurczaka, Pomidorowy sos do pizzy, Kurczak w sosie cytrynowym , Indyk, Pyzy ziemniaczane z mięsnym nadzieniem , Przepis z makaron zapiekany z serem i jajkiem