Dodaj do ksiązki kucharskiej Klopsy gotowane

Klopsy gotowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Klopsy gotowane - składniki:

  • mięso wołowe bez kości - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • margaryna - 3 dekagramy
  • jajko - 1 sztuka
  • kajzerka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • mięso wieprzowe bez kości - 20 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Klopsy gotowane - Sposób przygotowania:

  1. Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
  2. Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
  3. Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
  4. Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  5. Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
  6. Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

KLOPSY GOTOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z mieso rolada, Ryba w warzywach, Przepis z makaron wloski, Filety w sosie grzybowo serowym , Przepis z danie z pieczarkami i ryżem, Słodkie naleśniki z serem, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Kostka do, plastry łososia, sałatki hiszpańskie, sos smietanowy ze szpinakiem, Sałatka do obiadu, Sałatki z kurczakiem, Ryż smażony z warzywami, Karp, papryka faszerowana serem feta, Kalafior, Barszcz ukraiński - VIDEO, Przepis z szpinak z serem plesniowym, Tarta z truskawkami, Sosy, Zapiekanka z ziemniakow, Makaron, Barszcz czerwony mięsny , Zupa pieczarkowa, Lody czekoladowe z biszkoptami "Bóbr", Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Gulasz góralski z kiszoną kapustą, Proste kotleciki z jajka, Klopsiki wieprzowe w sosie z pomidorami , Ziemniaki, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z rogaliki francuskie, Kotlety mielone z młodymi ziemniakami , Przepis z knor pl, Przepis z grillowanie na patelni przepisy, Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami, Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Przepis z na miodzie, Pancakes, Przepis z DANIA GŁOWNE na boze narodzenie, pierś z kurczaka obiad, Zupy, Majonez z kiełkami pszenicy, sos knorra, Sałatka Gyros, Sos czosnkowy z serem feta, Bigos domowy, Przepis z pieczarki faszerowane z grilla, Sos śmietanowo – jajeczny z kolendrą, przepis na zalewajke, Sos beszamelowy , Sałatka z brokułami i jajkiem, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Jajka na pomidorach i papryce, Gulasz, Zapiekane ziemniaki z bobem, Przekąski, Naleśnikowy tort z miętową jagnięciną, Sałatka z tuńczykiem, Przystawki, Przepis z kapusta duszona z pomidorami