Dodaj do ksiązki kucharskiej Klopsy gotowane

Klopsy gotowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Klopsy gotowane - składniki:

  • mięso wołowe bez kości - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • margaryna - 3 dekagramy
  • jajko - 1 sztuka
  • kajzerka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • mięso wieprzowe bez kości - 20 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Klopsy gotowane - Sposób przygotowania:

  1. Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
  2. Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
  3. Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
  4. Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  5. Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
  6. Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

KLOPSY GOTOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos słodko-kwaśny, Zapiekanki, Przepis z kotlet pl -, Grissini z szynką parmeńską, SAŁATKA Z PORY, Lemoniada ogórkowa, ryba pieczona w piekarniku filet, sos z kukurydzy, Przepis z filet z kurczaka, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z filety z piersi z kurczaka, Ryba w warzywach, Przepis z salatka ze szparagow, Babka majonezowa, szybki obiad z kurczaka, Kapusta z grzybami w karnawale , Udka w papryce, Przepis z sos śmietanowo -ziołowy, Obatzda, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, Gulasz z ośmiornicy, Kotlety, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sum lub miętus pieczony II, Zupa pomidorowa, Pierogi z jagodami, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Schab smażony w cieście, Cykoria w szynce, Papryka, Zupa kalafiorowa, Ryba po grecku, Mięsna zupa meksykańska, Zupa z dyni, Mielone, Przepis z omlety z jajek, Dania z ryżem, zapiekanki z mielonym, Ciasto półkruche, Przepis z szynka faszerowana, knorr ryby, Przepis z serowy q, Sałatka z kiwi i cykorii , Zapiekanka Gyros , karp pieczony w piekarniku, Dania z makaronem, Sos śmietanowo – jajeczny z kolendrą, Sałatka z czerwonej kapusty na zimę, Sos majonezowy z chrzanem, Risotto, Kocia lasagne , Placki po węgiersku, Pomidory z czosnkiem, Sałatka gyros z kurczaka, Pstrąg, Zapiekanka rodzinna, sos do szparagów knorr, Kebab, Przepis z sałatki feta, Smaczna zapiekanka z brokułów, Przepis z krewetki z ryżem i sosem, Przepis z risotto z warzywami mrożonymi, Zupa cebulowa, sos do sałatki z mozzarellą