Dodaj do ksiązki kucharskiej Klopsy gotowane

Klopsy gotowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Klopsy gotowane - składniki:

  • mięso wołowe bez kości - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • margaryna - 3 dekagramy
  • jajko - 1 sztuka
  • kajzerka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • mięso wieprzowe bez kości - 20 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Klopsy gotowane - Sposób przygotowania:

  1. Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
  2. Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
  3. Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
  4. Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  5. Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
  6. Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

KLOPSY GOTOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Młode ziemniaki z musztardą i miodem , Carbonara, Pierogi z jagodami, Orientalne sataye z kurczaka z imbirem, Placki ziemniaczane, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Steki wołowe w marynacie z suszonych pomidorów, Przepis z placki z miodem przekładane kaszą manną, Greckie burgery wołowe, kurczak z curry, Przepis z kurczak smażony w oleju, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, zapiekanki z pieczarkami i serem, Imprezowe kanapki z krewetkami, Zasmażane ziemniaki, mostek wieprzowy, Gulasz, Sałatka z makaronem i pomidorami, Kotlet de volaille - VIDEO, Krupnik, Kacze udka pieczone z pomarańczową nutą , Kanapki z wołowiną, Ciasto na pierogi, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Bliny z kozim serem i pieprzem , Przepis z ryba na ostro, przystawki na zimno z jajek, udziec kurczaka, Golonka, Przepis z filet z kurczaka w sosie, Sos beszamelowy , Przepis z kurczak i jajko, Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami, Pasta sardelowa, kiszone, Przepis z koper włoski, Karp w szarym sosie, Potrawy wigilijne, Kasza, z czerwoną fasolą, Kocia lasagne , zupy gotowe knorr, Bakłażany zapiekane z szynką, Przepis z sałatka z kurczaka ryżu ogórka, Sałatka Cezar - VIDEO, Zupa z indyka i bakłażanu, Pstrąg, Kraby z chili i trawą cytrynową, Kaszak, Przepis z gs nadziewana, Pyzy z ziemniakami i twarogiem , Pomidorowy sos do pizzy, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach, Przepis z gulasz z piersi kurczaka, sos z jogurtu naturalnego, Papryka, Placki po węgiersku, Sałatki z kurczakiem, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Przepis z sosy do duszenia, Kanapki na imprezę z salami, Sałatka z buraków ćwikłowych z zalewy octowej , Karp, Pieczeń