Dodaj do ksiązki kucharskiej Klopsy gotowane

Klopsy gotowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Klopsy gotowane - składniki:

  • mięso wołowe bez kości - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • margaryna - 3 dekagramy
  • jajko - 1 sztuka
  • kajzerka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • mięso wieprzowe bez kości - 20 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Klopsy gotowane - Sposób przygotowania:

  1. Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
  2. Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
  3. Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
  4. Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  5. Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
  6. Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

KLOPSY GOTOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa ogórkowa - VIDEO, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , kurczak po ugotowaniu, Żeberka - VIDEO, sałatka z serem feta i sałatą lodową, Zupa dyniowa z pieczarkami, Bigos, Przepis z ciasto na pi, deser-ciasta, Kanapka Caprese z pomidorem , Kofta z sosem tzatzyki, Pierogi z kapustą i grzybami, Jajka, Zbójnickie placki, Pstrąg, Przepis z zupy z makaronem, Kaczka, Przepis z obiad z piersią kurczaka, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, FLACZKI !!!, Śledzie, Zupa jarzynowa z jagłami , Pomarańczowe krewetki, kurczak pikantny, Dressing z bazylią , Tłusty czwartek, Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem, sos do kurczaka z warzywami, Zapiekanka po rzymsku, kurczak z piekarnika przepisy, Jabłka grillowane z camembertem, Kremowa zupa z dyni, Ryba po grecku, losos z patelni grillowej, sos pieczarkow, Ziemniaki po gó, Kluski , Bigos domowy, Przepis z kapusta po chinsku, Zupa kokosowa z kurczakiem, Schab w pięciu smakach, Makaron z sosem śmietanowym, Tatar z łososia z sosem sojowym, Przepis z boczek ze śliwką, Ryż, Chleb ziemniaczano-serowy , Leczo, Galaretkowe witrażyki, Przepis z sałatka z rybą wędzoną, zielone pesto, Pasztet, bez miesa, Curry z jagnięciną , Zupa cebulowa, kurczak po tajsku, Warzywny omlet, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Przepis z dania z serem feta, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Zupa jarzynowa, Przepis z sałatka z krewetek koktajlowych, Sałatki z makaronem, Sałatka z mielonką wieprzową