Dodaj do ksiązki kucharskiej Klopsy gotowane

Klopsy gotowane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Klopsy gotowane - składniki:

  • mięso wołowe bez kości - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
  • margaryna - 3 dekagramy
  • jajko - 1 sztuka
  • kajzerka - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • mięso wieprzowe bez kości - 20 dekagramów
  • pieprz - 1 szczypta

Klopsy gotowane - Sposób przygotowania:

  1. Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
  2. Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
  3. Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
  4. Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
  5. Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
  6. Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

KLOPSY GOTOWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z kurczak obiad, Golonka, Rosół z kury aromatyzowany anyżem, Sałatka cytrusów i cebuli, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Kanapka warzywna , Pomidory po hiszpańsku, Enchiladas z chilli con carne, Placki ziemniaczane, Mleczny przekładaniec, Gulasz warzywny z fasolą, makarony z sosem c, Gołąbki, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Na drugie, Przepis z kasza jeczmienna, Schab, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Sałatka Nicejska, Przepis z sałatka z buraków czerwonych, Przepis z knorr przyprawy, sałatka z granatem, Sałatka fasolowo-ryżowa, Placek po zbójnicku wersja 1, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Grzybowa po męsku, Przepis z sosy do mięsa drobiowego, Sałatka z liści rzodkiewki, Tortilla, Kapusta z grochem, Łosoś, Sałatki z makaronem, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Przepis z filety z ryby na obiad, Placki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Leczo, Sandacz w Rieslingu, lekkie go, Sos rosyjski, Przepis z obiad z łopatki, Polędwiczki wieprzowe, Lane ciasto, Soczysty kurczak w majonezie , Sałatka z kapusty pekińskiej , Papryka, piers kurczaka mz, Sałatka Gyros, Panierowana ryba z sosem tatarskim , Rolada ziemniaczana, Przepis z obiad z pieczarkami, Kanapka dla dzieci "Sowa", Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Chrupiące skrzydełka, sałatka z pora i jajek, Przepis z śledzie solone, Przepis z gotuj pl, Bigos, makaron muszle, makaron smażony, Duszona baranina z warzywami, Sos pietruszkowy ze śmietaną, Przepis z deser ciasta