Dodaj do ksiązki kucharskiej Kluski kładzione

Kluski kładzione

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: Islander85

Kluski kładzione - składniki:

  • mąka - 1.5 szklanek
  • woda - 0.5 szklanki
  • sól - 2 szczypty

Kluski kładzione - Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak, aby powstała jednolita masa. Na wrzącą, lekko osoloną wodę (ja akurat nie solę) wrzucam porcyjki nakładane czubkiem łyżki. Czekam aż woda ponownie zawrze i gotuje ok 3 minut.
  2. Kluseczki te gotuję również w rosole, wtedy nic już nie solę. Można również przygotować je na mleku ( pyszota, wtedy do ciasta można dodać szczyptę cukru)
  3. Gotowane na wodzie można jeść same, okraszone skwareczkami, posypane cynamonem lub cukrem Proste, a jakie smaczne :)))
Dodaj do książki kucharskiej

KLUSKI KŁADZIONE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, tak, aby powstała jednolita masa. Na wrzącą, lekko osoloną wodę (ja akurat nie solę) wrzucam porcyjki nakładane czubkiem łyżki. Czekam aż woda ponownie zawrze i gotuje ok 3 minut.

2

Kluseczki te gotuję również w rosole, wtedy nic już nie solę. Można również przygotować je na mleku ( pyszota, wtedy do ciasta można dodać szczyptę cukru)

3

Gotowane na wodzie można jeść same, okraszone skwareczkami, posypane cynamonem lub cukrem Proste, a jakie smaczne :)))

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: