Dodaj do ksiązki kucharskiej Knedle z mięsem

Knedle z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Knedle z mięsem - składniki:

  • ugotowane ziemniaki - 1 kilogram
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 6 dekagramów
  • mąka pszenna - 20 dekagramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 30 dekagramów
  • olej - 1 łyżka

Knedle z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.
  2. Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.
  3. Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.
  4. Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.
  5. Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.
Dodaj do książki kucharskiej

KNEDLE Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.

2

Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.

3

Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.

4

Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.

5

Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa z soczewicy, Placki ziemniaczane, jajko kurczak, Grissini, Ciasteczka piernikowe, Leczo, Sałatka Gyros, Przepis z sos grzybowy z prawdziwków, Przepis z zupa na kości, kaski kurczaka, Zupa cebulowa, Zupa grochowa, Lasagne, rumsztyki, kotlet z ryby, Śliwki z boczkiem, piers z indyka, Zupa grzybowa, poledwiczki wieprzowe medaliony, Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem , Gulasz, Sałatka z grillowanych warzyw i kurczaka , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Galaretkowe witrażyki, pieczarka, krem z g, kuchnia kanadyjska, Pohalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , gotowane mieso, Kluski , przyprawa do kurczaka duszonego, Kanaryjski sos z czerwonej papryki, Zalewajka, Kanapki z suszoną szynką, marynowaną gruszką i figami, mięso w warzywach, gotowany por, Soczysty kurczak z patelni dla leniuchów (à la po kijowsku) - VIDEO, Przepisy świąteczne, Owocowa sałatka z serem żółtym, Przepis z ryby kuchnia, Fondue serowe , Gorące rynki ., placki z serem żółtym, Zupy, Bogracz węgierski, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami, Zapiekanka z pieczarkami, Przekąski, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Kotlet de volaille - VIDEO, Przepis z gulasz węgierski, Zupa cebulowa, Bitki wołowe w stylu francuskim, Dania z makaronem, Sałatka warzywna z tuńczykiem, przepis na sos spaghetti z pomidorów, TAPAS: Jajka z sherry, Ciasto bomba, Ciasto Shrek, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Bigos - VIDEO