Dodaj do ksiązki kucharskiej Knedle z mięsem

Knedle z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Knedle z mięsem - składniki:

  • ugotowane ziemniaki - 1 kilogram
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 6 dekagramów
  • mąka pszenna - 20 dekagramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 30 dekagramów
  • olej - 1 łyżka

Knedle z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.
  2. Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.
  3. Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.
  4. Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.
  5. Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.
Dodaj do książki kucharskiej

KNEDLE Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.

2

Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.

3

Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.

4

Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.

5

Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kurczak z rosolu, Śledzie, Pierś z kurczaka pieczona, Kluski , Łyżka m, Karkówka, Risotto, Pizza z papryką i pomidorami, Łamańce (suchary), Sataye z piersi kaczki, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, mielone kotlety rybne, Roladki z polędwicy wieprzowej, Dip szparagowy, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zapiekany kurczak z warzywami, Spaghetti z tuńczykiem, NA FASOLE, Roladki z polędwicy wieprzowej, Naleśniki, Faszerowane piersi kurczaka, Przepis z krem z czerwonej cebuli, Zalewajka, Krem brokułowy, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Karp saute, Warzywa, Przepis z knorr zapiekanka z ziemniaków, obiad wieprzowe, ryż z patelni, Muffinki bez mąki z sezonowymi warzywami, kaszą jaglana i filetem z indyka, Orientalne warzywa stir-fry, Sałatka z komosą i szparagami, Zupy, makrela jako obiad, Zapiekanka z mielonym mięsem, Pierogi z kapustą i grzybami, Brokuły, deser galaretka, Szarlotka Tarte Tatin z lodami, Pizza z chutneyem porzeczkowym, kozim serem, kiełbasa i tymiankiem, ryba pomidory, Przepis z zapiekanka miesem, Placki po węgiersku, zupa shreka, marynata do pieczenia schabu, Przepis z filet ryby, Szybkie curry warzywne, Przepis z leczo z papryki czerwonej, Kurczak w mulligatawny, Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem , Sałatki z makaronem, Przepis z przepis na filet z kurczaka, Dania z makaronem, Krem brokułowy, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Gołąbki, Bliny z kozim serem i pieprzem , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Kebab w kajzerce, Sałatka Viva Italia, Udka, pasztet warzywny