Dodaj do ksiązki kucharskiej Knedle z mięsem

Knedle z mięsem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Knedle z mięsem - składniki:

  • ugotowane ziemniaki - 1 kilogram
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana - 6 dekagramów
  • mąka pszenna - 20 dekagramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 30 dekagramów
  • olej - 1 łyżka

Knedle z mięsem - Sposób przygotowania:

  1. Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.
  2. Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.
  3. Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.
  4. Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.
  5. Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.
Dodaj do książki kucharskiej

KNEDLE Z MIĘSEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.

2

Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.

3

Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.

4

Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.

5

Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kaczka z ananasem i czereśniami, Zupa pieczarkowa, Zupa z dyni, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Żurek, Przepisy świąteczne, papryka faszerowana serem feta, Tłusty czwartek, Zapiekanka rodzinna, Zupa szczawiowa, Przepis z g knorr przepis na, Musaka, Przepis z makaron wloski, Pierogi z jagodami, Aromatyczna golonka w ciemnym piwie, Kulki drobiowe z kaszą gryczaną, Karp, pierś z kurczaka obiad, Ciasto na pizze, Naleśniki, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Włoskie spaghetti bolognese, Pieczeń wieprzowa, Nudle knorr, Barszcz, Ciasto na pierogi, Sałatka gyros warstwowa, ogórki z papryka, naleśniki z warzywami i serem, Przepis z roszponka salata, Kebab, ryż z kurczakiem, Przepis z schab pieczony z kością, Przepis z desery na s, pasztet z jajek, Muszle nadziewane łososiem, Salsa, Warzywa, Kostka do, Przepis z sos smietanowy ze szpinakiem, Przepis z plastry łososia, Sopa de aguacate, czyli chłodnik z awokado, Pomidorowa czysta z warzywami, Gofry z truskawkowym musem, Przepis z zapiekanka z kalafiorem i ziemniakami, Zupa grochowa, Piersi z kurczaka w krakersach, czarna oliwka, Kaczka, żółta fasolka szparagowa, Ziołowe risotto z grzybami, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Boczek w marynacie chrzanowej, piersi z, Domowe nachos , Zupa pieczarkowa, Zupa kalafiorowa, jAJKO ZAPIEKANE, Pierogi z jagodami, Zupa brokułowa, Żeberka w marynacie klasycznej - VIDEO, Przepis z fasola drobna, pasztet z jajek