Dodaj do ksiązki kucharskiej Kokosanki

Kokosanki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Kokosanki - składniki:

  • mąka - 150 gramów
  • masło - 100 gramów
  • cukier - 100 gramów
  • płatki owsiane - 50 gramów
  • wiórki kokosowe - 50 gramów
  • surowe żółtko - 1 sztuka
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczki

Kokosanki - Sposób przygotowania:

  1. Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.
  2. Ciasto schłódź w lodówce.
  3. Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.
  4. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

KOKOSANKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.

2

Ciasto schłódź w lodówce.

3

Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.

4

Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka grecka, Pomidory zapiekane z gorgonzolą i szpinakiem, Przepis z knorr ryby, Pieczona szynka z sosem z szalotek, Przepis z pieczona ryba z warzywami, Przepis z filet z kurczaka, Przepis z ryż do, Miodowy sos na bazie winegret, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, kurczak curry z ryżem, miesa na zimno, Kremowy stroganoff z ryżem, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Ryba po grecku, Soupe au pistou, Przepis z marynata do pieczenia schabu, Nadziewane jajka, Ostry sos borówkowo-chrzanowy, Jajecznica z pomidorami, Sznycel cielęcy z grilla , obiad gotowany, Risotto z kurczakiem i warzywami, Naleśniki, Zupa pieczarkowa, Cerviche, Brokuły, Przepis z kotlety de, Tarta szpinakowo-serowa, Homar z białym winem, Przepis z sos do mielonych, Leczo z cukinii, Leczo, Bigos - VIDEO, Sałatka „Neapolitańska łagodność”, przystawki na grilla, Przepis z obiad ze szpinakiem, Kotlety sojowe po tajsku, Pstrąg pikantny, Przepis z piers kurczaka z ryżem, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z sałatki z krewetek, sos do zapiekanki ziemniaczanej, Ryba, kotlet de V, Zapiekane penne ze szpinakiem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, do ziemniakow, Barszcz biały, Ogórek, Gulasz po polsku - VIDEO, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Racuszki krabowe z wasabi, Sałatki, smażone warzywa na patelni, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Gulasz, Dania z ryżem, Zapiekane świderki z kiełbasą , Rolada ziemniaczana, Pstrąg, bulionetka, Sałata lodowa z awokado