Dodaj do ksiązki kucharskiej Kokosanki

Kokosanki

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 5 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Kokosanki - składniki:

  • mąka - 150 gramów
  • masło - 100 gramów
  • cukier - 100 gramów
  • płatki owsiane - 50 gramów
  • wiórki kokosowe - 50 gramów
  • surowe żółtko - 1 sztuka
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczki

Kokosanki - Sposób przygotowania:

  1. Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.
  2. Ciasto schłódź w lodówce.
  3. Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.
  4. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

KOKOSANKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.

2

Ciasto schłódź w lodówce.

3

Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.

4

Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Mazapan (marcepan), Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z łyżka miodu, obiad w pół godziny, Karp w miodowym sosie, Kurczak z rodzynkami, Przepis z sos po chińsku, Karkówka, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Przepis z placki z bananami, Pasztet, Farfalle z serem i szpinakiem , Pierogi z jagodami, Pasta czeska z ogórkami, JABŁKO, Przepis z ciasto z rabarbarem, Chutney pomidorowy, Pierogi z kapustą i grzybami, Kanapka dla dzieci "Sowa", Ognista karkówka z grilla , Pstrąg a la ochmistrz dworu, sałatki z białą fasolą, potrawy z gotowanych warzyw, Zupa grzybowa, Tortilla tuńczykowa, Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą, Puree z brokuła z mascarpone, kurczak w brytfannie, Zapiekanka z grzybów i boczku, Udka, Przepisy świąteczne, Kanapka dla dzieci "Sowa", Przepis z smazony ryż z owocami morza, sałatka z wołowina, kotlety z mielonego i bu, Pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-koperkowym z makaronem i płatkami migdałowymi, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z kapusta włoska, Zapiekane świderki z kiełbasą , Przepis z czarna oliwka, Satay - szaszłyki, Przepis z ryba w sezamie, Zapiekanka Gyros , Apetyczne koreczki karnawałowe, Zupa z soczewicy, Przepis z duszona marchew, Placek po zbójnicku wersja 1, kuchnia polska, Kasza, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepis z sałatka łososiowa, Sos „Tołstoj” I, garnki, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Warzywa, Warzywny omlet, Kutia, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Żurek, Kalafior, Przepis z sos słodko kwaśny do kurczaka, Leczo, Brokuły