Dodaj do ksiązki kucharskiej Kolorowe risotto z kurczakiem

Kolorowe risotto z kurczakiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kolorowe risotto z kurczakiem - składniki:

  • zioła prowansalskie
  • starty żółty ser - 3 łyżki
  • śmietana - 4 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 20 gramów
  • woda - 550 mililitrów

Kolorowe risotto z kurczakiem - Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno pokrój i podsmaż ją w szerokim rondlu na rozgrzanej oliwie wraz z surowym ryżem, przez 1 minutę.
  2. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i obsmaż na patelni.
  3. Do podsmażonego ryżu wlej 300 mililitrów wody oraz jedną bulionetkę Knorr. Duś całość około 12 minut.
  4. Następnie dodaj mieszankę warzyw, kurczaka, zioła prowansalskie oraz 250 mililitrów wody i duś kolejne 6 minut.
  5. Pod koniec duszenia dodaj starty żółty ser, śmietanę oraz masło. Energicznie mieszaj i odstaw z ognia na kilka minut. Natychmiast podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

KOLOROWE RISOTTO Z KURCZAKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kolorowe risotto z kurczakiem
    1.Cebulę drobno pokrój i podsmaż ją w szerokim rondlu na rozgrzanej oliwie wraz z surowym ryżem, przez 1 minutę.
  • 2
    Kolorowe risotto z kurczakiem
    2.Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i obsmaż na patelni.
  • 3
    Kolorowe risotto z kurczakiem
    3.Do podsmażonego ryżu wlej 300 mililitrów wody oraz jedną bulionetkę Knorr. Duś całość około 12 minut.
  • 4
    Kolorowe risotto z kurczakiem
    4.Następnie dodaj mieszankę warzyw, kurczaka, zioła prowansalskie oraz 250 mililitrów wody i duś kolejne 6 minut.
  • 5
    Kolorowe risotto z kurczakiem
    5.Pod koniec duszenia dodaj starty żółty ser, śmietanę oraz masło. Energicznie mieszaj i odstaw z ognia na kilka minut. Natychmiast podawaj.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DROBIOWA KNORR

    Bulionetka drobiowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KANAPKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ

    Alarm! Niespodziewani goście pukają do drzwi. W lodówce prawie pustki, nietrudno o stan pani...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: