Dodaj do ksiązki kucharskiej Kopytka kartoflane

Kopytka kartoflane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kopytka kartoflane - składniki:

  • ziemniaki - 5 sztuk
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 1 sztuka

Kopytka kartoflane - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.
  2. Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.
  3. Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 centymetra.
  4. Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KOPYTKA KARTOFLANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kopytka kartoflane
    1.Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.
  • 2
    Kopytka kartoflane
    2.Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.
  • 3
    Kopytka kartoflane
    3.Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 centymetra.
  • 4
    Kopytka kartoflane
    4.Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sos do kotletow schabowych, Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną, Karkówka, Duszony ryż maślany , Przepis z smażona kaczka, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, Sałatki, Przepis z pierogi ze szpinakiem i serem -, Zapiekanka z ziemniakami, Przepis z żeberka pieczone -, Zupa mleczna słowiańska, Przepis z zupa z białej kiełbasy, Leczo, Lasagne drobiowa, Duszone grzyby, Ryż, Pieczeń, Przepis z makarony z sosem c, Smażone sandwicze, kapusta włoska, Kurczak z grzybami i ziołową kruszonką, Przepis z zupa z mrożonego szpinaku, Przepis z obiad w pół godziny, Sałatka z kapusty pekińskiej , Sałatka meksykańska z kurczakiem, Młoda kapusta duszone , Zupa grzybowa, Bułeczki drożdżowe, przepis na wz, Ciasto Marchewkowe, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, SAŁATKA OWOCOW, Sos czosnkowy na wódce, obiady piers z kurczaka, Surówka z białej kapusty, garnki, jak smazyc, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Rumsztyk z cebulą, Karp, Schab, Pappardelle ze szpinakiem, Karasie w bulionie, Mielone, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Szybka i prosta sałatka z krewetkami, Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami, Zapiekanka z ziemniakow, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka wielkanocna z sosem greckim , Przepis z duszona marchew, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Spaghetti z tuńczykiem, Golonka, Przepis z pieczarki z, pieczone pałki z kurczaka, sałatka z wołowina, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z sałatki z białą fasolą, Korczak Generała Tso, Wieprzowa rolada, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, kurczak w brytfannie, Fajitas z guacamole