Dodaj do ksiązki kucharskiej Kopytka kartoflane

Kopytka kartoflane

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kopytka kartoflane - składniki:

  • ziemniaki - 5 sztuk
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 1 sztuka

Kopytka kartoflane - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.
  2. Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.
  3. Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 centymetra.
  4. Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KOPYTKA KARTOFLANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kopytka kartoflane
    1.Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.
  • 2
    Kopytka kartoflane
    2.Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.
  • 3
    Kopytka kartoflane
    3.Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 centymetra.
  • 4
    Kopytka kartoflane
    4.Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy , Pikantna zielona salsa, Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem, Pipirana czyli smaczna sałatka z owocami morza, Leczo z cukinii, Kurczak z ananasem i curry, Przepis z zakąski zimne, Barszcz biały, Sałatka grecka z fetą, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Faszerowany sandacz, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Przepis z orzechy w miodzie, Szybki obiad, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Ciasto na pizze, Wyśmienite carpaccio z serem , Guacamole, czyli meksykański dip, Przepis z sałatki z jajek i groszku, Krupnik, Przepis z kotlety mielonego, Pstrąg, Przepis z sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami, Gulasz góralski z kiszoną kapustą, groszek konserwowy, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, boczek na obiad, Gehacktes- niemiecka wariacja na temat sou bolońskiego, obiad szynka, kasz kuskus, Kutia, Zakochane jajo, kalafior z sosem czosnkowym, Sałatki z makaronem, Krupnik, knorr przyprawy do ryb, Przepis z filet z kurczaka marynata, Placki z kapusty, Sos beszamelowy , Tortilla, sosy paprykowe, Sałatka z zupek chińskich, soczyste zeberka z cola, Sos do kebaba, czosnkowy , Przepis z sałatka do wina, Zapiekane kanapki z szynką i serem , Polędwiczka z grzybami, Dip pomidorowy, Zupa pieczarkowa, Przepis z poledwiczki wieprzowe po chińsku, Ogórek, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Zrazy podhalańskie po makowsku , Zupa brokułowa, Ciasto na pierogi, Przepis z bazylia, Przepis z marchwie, Przepis z blender, Aromatyczna zapiekanka z warzyw i kabanosów, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z papryka mielone, Zupa ogórkowa