Dodaj do ksiązki kucharskiej Kopytka kartoflane

Kopytka kartoflane

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kopytka kartoflane - składniki:

  • ziemniaki - 5 sztuk
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 1 sztuka

Kopytka kartoflane - Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.
  2. Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.
  3. Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 cm.
  4. Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 min. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej

KOPYTKA KARTOFLANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kopytka kartoflane
    1.Ugotuj ziemniaki w łupinach. Ostudź, obierz (najlepiej dzień wcześniej), następnie przeciśnij przez praskę.
  • 2
    Kopytka kartoflane
    2.Posól ziemniaki, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i żółtko. Masę dopraw mini kostką Knorr. Zagnieć ciasto.
  • 3
    Kopytka kartoflane
    3.Uformuj z ciasta wałek, spłaszcz nożem i pokrój skośnie na kluski o szerokości 1,5 - 2 cm.
  • 4
    Kopytka kartoflane
    4.Gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 4 - 5 min. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj do dań mięsnych zaraz po wyjęciu lub podgrzej na patelni tłuszcz, wsyp tartą bułkę, włóż kopytka i podgrzewaj na małym ogniu.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kurczak faszerowany pieczarkami z lubczykiem , Kocia lasagne , Kotlety, Bigos, sałatka z kalafiorem i jajkiem, Jajka, Przepis z krewetki w piwie, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Sałatka z riwiery, Kalafior, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z mieso mielone pieczone, salatka z owocami przepis, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Sos chrzanowy na ciepło, Sałatka z buraczkami i malinami , Kolorowe zdrówko na talerzu , kurczak, śmietana, Przepis z sałatka ze świeżym selerem, Potrawka z kurczaka, lekkie spaghetti, Cukinie z serem mozzarella, Zupa cebulowa, Grillowany kurczak w curry , Zupa grochowo – ziemniaczana, Dip do grillowanych warzyw , Przepis z Amerykańskie pączki, Aksamitny krem serowo-brokułowy, Przepis z zeberka z grilla, Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem , Ryba, Obiad, Kabaczek z dwoma rodzajami farszu, Paszteciki z mięsem indyka, Przepis z zapiekanka z warzyw, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Ryba po grecku, Chińskie sajgonki, Sałatki z makaronem, Pierogi, miechunka peruwiańska, przepisy na rybe na goraco, Miruna zapiekana w sosie serowym z ziemniakami , Przepis z knorr bolognese, Sos włoski do spaghetti, Zapiekanki, Przepis z kotleciki wieprzowe, Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną, Przepis z mieso jabłka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Krupnik, zielona cukinia, Czarna fasola, zupa pieczarkowa z ziemniakami, Przepis z salatki kurczakiem, Sałatka z tuńczykiem, Udka, kuchnia polska przepisy na pieczeń wieprzowa, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zupa cebulowa, Ananasowe placuszki, Makaron z krewetkami i sezamem