Dodaj do ksiązki kucharskiej Kopytka serowe

Kopytka serowe

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Kopytka serowe - składniki:

  • ziemniaki - 1.25 kilogramów
  • żółty ser ostry - 200 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka pszenna - 2 szklanki
  • świeże zioła - 1 pęczek
  • masło - 2 łyżki

Kopytka serowe - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj i przeciśnij przez praskę.
  2. Dodaj jajka, mąkę i ser.
  3. Zagnieć ciasto, podziel na części i utocz ręką wałeczki. Lekko spłaszcz, pokrój na ukośne kawałki.
  4. Przygotowane kopytka ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp ziołami i polej roztopionym masłem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOPYTKA SEROWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj i przeciśnij przez praskę.

2

Dodaj jajka, mąkę i ser.

3

Zagnieć ciasto, podziel na części i utocz ręką wałeczki. Lekko spłaszcz, pokrój na ukośne kawałki.

4

Przygotowane kopytka ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp ziołami i polej roztopionym masłem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: