Dodaj do ksiązki kucharskiej Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - składniki:

  • oliwki czarne - 1 opakowanie
  • oliwa - 2 łyżki
  • wykałaczki

Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych - Sposób przygotowania:

  1. Od ogórka odetnij końcówki. Następnie przekrój go wzdłuż na pół, potem ponownie na pół aby powstały cztery ćwiartki. Z każdej część odetnij wzdłuż pestki. Pozostałą płaską część ogórka pokrój lekko pod kątem w odstępach 2cm tak aby powstały romby.
  2. Oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
  3. Ogórki dodaj do sosu i odstaw aby się zamarynowały na 10 minut.
  4. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, następnie pokrój w paski szerokości 1cm i potem w romby podobnie do ogórka.
  5. Kabanosy pokrój pod kątem w odstępach 2cm.
  6. Na wykałaczkę nabijaj najpierw oliwkę, następnie kabanosa, paprykę i na końcu całość nabij na ogórka, który posłuży jako podstawa aby koreczki samodzielnie stały pionowo.
Dodaj do książki kucharskiej

KORECZKI Z KABANOSÓW I OGÓRKÓW MARYNOWANYCH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
    1.Od ogórka odetnij końcówki. Następnie przekrój go wzdłuż na pół, potem ponownie na pół aby powstały cztery ćwiartki. Z każdej część odetnij wzdłuż pestki. Pozostałą płaską część ogórka pokrój lekko pod kątem w odstępach 2cm tak aby powstały romby.
  • 2
    Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
    2.Oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
  • 3
    Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
    3.Ogórki dodaj do sosu i odstaw aby się zamarynowały na 10 minut.
  • 4
    Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
    4.Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, następnie pokrój w paski szerokości 1cm i potem w romby podobnie do ogórka.
  • 5
    Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
    5.Kabanosy pokrój pod kątem w odstępach 2cm.
  • 6
    Koreczki z kabanosów i ogórków marynowanych
    6.Na wykałaczkę nabijaj najpierw oliwkę, następnie kabanosa, paprykę i na końcu całość nabij na ogórka, który posłuży jako podstawa aby koreczki samodzielnie stały pionowo.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY CZOSNKOWO-ZIOŁOWY KNORR

    Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: