Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kotlet de volaille - składniki:

  • bułka tarta - 150 gramów
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • masło lub margaryna - 200 gramów
  • olej roślinny - 150 mililitrów

Kotlet de volaille - Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  2. Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  3. Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  4. Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  5. Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLET DE VOLAILLE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kotlet de volaille
    1.Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  • 2
    Kotlet de volaille
    2.Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  • 3
    Kotlet de volaille
    3.Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  • 4
    Kotlet de volaille
    4.Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  • 5
    Kotlet de volaille
    5.Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

danie z mozzarellą, schab pieczony w winie, Jajka, Zupa z soczewicy, Sałatki, smażenie dorsza, obiad wykwintny, Karp w pomarańczach, Żeberka - VIDEO, Pikantne sakiewki, Pieczeone parówki ze śliwką, Przepis z Sałatki ziemniaki, zupa na udku, salatki swiateczne, Przepis z łosoś wędzony seler naciowy, Makaron ze smażoną dynią, kurczakiem i curry, Dipy, Chilli Con Carne - VIDEO, gulasz z piersi indyka, kurczak mole, Schab, Sałatka ziemniaczana z kaparami i koperkiem , Przepis z kurczak z Ry, Soczysty kurczak Tikka Masala , Parówki w cieście serowym, Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami, hummus, Krem cytrynowy, indyjski chleb, Zupa brokułowa, Przepis z przepisy kuchnia rosyjska, Zapiekanka rodzinna, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Tajska zupa curry z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Łosoś, Kosmiczne ślimaki, Gyros, Saksońska zapiekanka z łososia, Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym , Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z zupa z pieczarkowa, Kapusta z grochem na sposób beskidzki, Makaron w sosie pieczarkowo-serowym, Przepis z przepis na krewetki mrożone, Przepis z gesi, Mielone z kurkami i tymiankiem, Placki, Jajka nadziewane farszem z wątróbki, Carbonara, Kotlet de volaille - VIDEO, ryba panierowana, Przepis z makaron z serem, Indyk, Maczanka grzybowa, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Zupa grzybowa, sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Przepis z surówki do grilla, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Lasagne, Morelowy sos do deserów, Zajebiste pizza, Kapusta z grochem