Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kotlet de volaille - składniki:

  • bułka tarta - 150 gramów
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • masło lub margaryna - 200 gramów
  • olej roślinny - 150 mililitrów

Kotlet de volaille - Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  2. Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  3. Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  4. Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  5. Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLET DE VOLAILLE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kotlet de volaille
    1.Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  • 2
    Kotlet de volaille
    2.Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  • 3
    Kotlet de volaille
    3.Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  • 4
    Kotlet de volaille
    4.Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  • 5
    Kotlet de volaille
    5.Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

co z makaronem, Przepis z dorsz z grilla w folii, NA FASOLE, sałatka z kurczakiem i suszonymi pomidorami, Tuńczyk z wytrawnej marynaty, Przepis z sosy z jogurtem naturalnym, Barszcz czerwony z uszkami, sosy do warzyw gotowanych, Duszona wołowina z warzywami, Zupa z dyni, Sos włoski do spaghetti, Dania z makaronem, Przepis z kremy -desery, Kabaczek z dwoma rodzajami farszu, Przepis z bogracz węgierski, Omlet z krewetkami na grzankach, Przepis z dorsz w piekarniku, Filet z indyka z groszkiem, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, kurczak-piers, Przepis z przyprawy do kurczaka pieczonego, Spaghetti z cukinią, kociolek po cygansku, Papryka, Bankietowa sałatka z łososiem, Zupa z soczewicy, Przepis z dla dzieci, Makaron z orzeszkami pinii , Żeberka - VIDEO, Gulasz po polsku - VIDEO, Sos beszamelowy , Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Domowy hamburger, Zupa z dyni, Sałatka z kurczaka z pomarańczami , Zupy, Przepis z sałatka z gotowanych ziemniaków, Delikatne filety z sandacza z ziemniakami, Kebab z grilla , Quesadillas - VIDEO, Przepis z sos czosnek, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Spaghetti Bolognese, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Dynia, Kanapka dla dzieci "Rybka", Salsa pomidorowo-cebulowa, Indyk, Dania z ryżem, Przepis z makarony z majonezem, Zupa cebulowa, salatka z oliwkami i salata, farsz z tuńczyka, Łosoś po japońsku z wasabi , Przepis z so bolognese, Kanapka dla dzieci "Niespodzianka!", Żeberka, Sałatki z makaronem, Bogracz z marchewką, Potrawy wigilijne, Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika, Gyros, Aromatyczna zupa z soczewicą, ryba z maslem