Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kotlet de volaille - składniki:

  • bułka tarta - 150 gramów
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • masło lub margaryna - 200 gramów
  • olej roślinny - 150 mililitrów

Kotlet de volaille - Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  2. Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  3. Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  4. Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  5. Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLET DE VOLAILLE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kotlet de volaille
    1.Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  • 2
    Kotlet de volaille
    2.Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  • 3
    Kotlet de volaille
    3.Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  • 4
    Kotlet de volaille
    4.Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  • 5
    Kotlet de volaille
    5.Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak cukinia, sałatka z brokułów i jajek, Zapiekane ziemniaki, Gofry ze szpinakiem na ostro , Klopsy z ryżem w sosie cytrynowym, Schab w otulinie grzybowo musztardowej , Przepis z ziemniaki po hi, Sałatka z brokułami i jajkiem, Gofry po włosku , Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z kurczak w warzywach, Przepis z ryba na boże narodzenie, Ryż brązowy gotowany, SZYBKA KARPATKA, rosół staropolski, Dania z makaronem, pierś z kurczaka po e, Zupa jarzynowa, zupa z zó, Zupy, Przepis z chińskie dania na obiad, Żurek, Sałatka Gyros, TARTA ZIEMNIAKI, Jajka, Kuchnia polska sos, Barszcz biały, Gołąbki, Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni, Garbure, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Dipy, Fusilli z tuńczykiem w kremowym sosie ze szpinakiem , Flaczki z kalmarów, Przepis z obiad z makaronem i kiełbasa, Sałatka z porów, lekki obiad kurczak, Przepis z sałatki z ryżem, Pikantna przystawka z żołądków, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Łosoś, Pomidorowy sos do pizzy, Ryż, Panzanella, Kapusta czerwona, pieczen wolowa z piekarnika -, Hiszpańska tortilla z ziemniaków, Kasza, Przepis z dieta niskokaloryczna przepisy, NADZIEWANE MAKARONOWE MUSZELKI, Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Pastę alle Zucchine, Przepis z risotto z warzywami i kurczakiem, Ogórek, Wyśmienita andaluzyjska sałatka, Sałatka Nicejska, ryż z miesem, Przepis z ogórki w musztardzie, Sos słodko-kwaśny, Sałatka z tuńczykiem, SZYBKA KARPATKA, Naleśniki chińskie - VIDEO, sosy do zapiekania