Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kotlet de volaille - składniki:

  • bułka tarta - 150 gramów
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • masło lub margaryna - 200 gramów
  • olej roślinny - 150 mililitrów

Kotlet de volaille - Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  2. Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  3. Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  4. Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  5. Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLET DE VOLAILLE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kotlet de volaille
    1.Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
  • 2
    Kotlet de volaille
    2.Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  • 3
    Kotlet de volaille
    3.Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
  • 4
    Kotlet de volaille
    4.Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  • 5
    Kotlet de volaille
    5.Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? AROMATYCZNA TAJSKA ZUPA.

    To zależy przede wszystkim od naszych gustów. Możemy mieszać ze sobą wszystko pod warunkiem,...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Mielone, skrzydelka z grilla, potrawy z grzybami marynowanymi, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z na szybko, Papryka, Gulasz po polsku - VIDEO, Cukinia w cebuli, Zupa kalafiorowa, Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr, Spaghetti ala carbonara z kiełbasą pepperoni, ryż jajka cebula, Kurczak w sosie cytrynowym , Sałatka makaronowa z sardynkami, Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, Pasta z sardynkami, jak zrobic omlet z jajek, Gulasz, Schab w pięciu smakach, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Sałatka z roszpunką, obiad schab pieczony, Placki ziemniaczane, Szybki obiad, Kutia, sosy sos ciemny, kukurydzy z puszki, Leczo - VIDEO , Szpinak, Risotto z brokułem, Leczo - VIDEO , Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Tunezyjskie Faszerowane kalmary zapiekane z oliwą czosnkową, Przepis z sok z pomarańczy, Sałatka z brokułami - VIDEO , Sałatki, pasta z makreli wędzonej, dania azjatyckie, Smażone warzywa z kiełbasą , Rosół, Przepis z pasta z kostki knorr i kurczak, Sałatki z kurczakiem, Przepis z salatka z brokul, Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami, Przepis z sos na spod pizzy, Przepis z piers z kurczaka faszerowana warzywami, Łatwa faszerowana cukinia po włosku , Warzywa po indyjsku , Sos włoski do spaghetti, Kompot z malin, Przepis z danie z tuńczykiem, Karkówka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Sałatka chińska z surimi, Golonka, Sałatka z kurczaka, szynka domowa, Pulpeciki w sosie putanesca , Przekąski, Przepis z zupa chińska przepis, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Tymiankowa zapiekanka z dzika i ziemniaków, Makaron, sos jasny