Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kotlet de volaille - składniki:

  • bułka tarta - 150 gramów
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • masło lub margaryna - 200 gramów
  • olej roślinny - 150 mililitrów

Kotlet de volaille - Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie przyprawą do kurczaka.
  2. Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  3. Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie ją zwiń.
  4. Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  5. Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj je co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLET DE VOLAILLE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kotlet de volaille
    1.Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie przyprawą do kurczaka.
  • 2
    Kotlet de volaille
    2.Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  • 3
    Kotlet de volaille
    3.Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie ją zwiń.
  • 4
    Kotlet de volaille
    4.Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  • 5
    Kotlet de volaille
    5.Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj je co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatki z makaronem, Przepis z brokuły zapiekanka, Przepis z seler naciowy przepisy, gotowanie owocow morza, Zapiekanka z piersi kurczaka, banana i ananasa, Polędwiczki, Delikatny schab, Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem, zapiekanka bezmięsna, Zupa z pieca, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zrazy wieprzowe z grzybami, krewetki w jajku i bułce tartej, pęczek natki pietruszki, Chłodnik z truskawkami i miętą, Mrożona kawa z lodami waniliowymi, Pieczeń rybna, Ryż smażony z warzywami, Mus z syropu klonowego, panini, tarta z serem feta i pomidorami, Śledzie, Przepis z ryz z miesem i groszkiem, duszona piers z kurczaka, Żeberka - VIDEO, Pierś z kurczaka, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z swieza kapusta, cytryna w zalewie, Zupa ogórkowa z ryżem, przepis na z, Ryba po grecku, Krewetki na ciepło z melonem, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Quesadillas - VIDEO, Zupa jarzynowa, Zapiekanka po rzymsku, Tarta z pieczarkami, sałatka z pekińskiej kapusty, Przepis z kotlet zb, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Rolada ziemniaczana, Kapusta z grochem, Przepis z aromatyczna sa, Leczo z cukinii, gulasz kurczak i warzywa, Przepis z krewetki ryż cebula, Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, zapiekanka z miesem mielonym, Kluski , Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Pasztet, Sałatka z kluseczkami Gnocci , Jajka, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Przepis z tuńczyk w zalewie, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Pizza na jajach sadznych, Pączki na parze, Dania z makaronem, Zupa ogórkowa, Galaretkowe witrażyki