Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kotlet de volaille - składniki:

  • bułka tarta - 150 gramów
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • masło lub margaryna - 200 gramów
  • olej roślinny - 150 mililitrów

Kotlet de volaille - Sposób przygotowania:

  1. Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie przyprawą do kurczaka.
  2. Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  3. Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie ją zwiń.
  4. Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  5. Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj je co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLET DE VOLAILLE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kotlet de volaille
    1.Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie przyprawą do kurczaka.
  • 2
    Kotlet de volaille
    2.Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
  • 3
    Kotlet de volaille
    3.Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie ją zwiń.
  • 4
    Kotlet de volaille
    4.Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
  • 5
    Kotlet de volaille
    5.Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj je co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK RADZIĆ SOBIE Z KUCHENNYMI PORAŻKAMI, ABY PORAŻKAMI BYĆ PRZESTAŁY?

    Kto nic nie robi, ten nie popełnia błędów. Ta zasada obowiązuje także w kuchni. Dotyczy nas ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

żeberka z piekarnika, Sos czosnkowy , Przepis z ryż z patelni, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przekąski, Sos do dziczyzny, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Aromatyczne pierogi z leśnymi grzybami i ziemniakami, ciasto j, Przepis z sosy chinskie, Przepis z piersi z, Gulasz po polsku - VIDEO, Golonka, Paella a la navarro, Sos włoski do spaghetti, filety a kurczaka, Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami, Ogórek, Greckie kruche ciastka, Dipy, Słodko-kwaśna potrawka po tajsku, roladki z wołowiny, kurczak przepisy przepis, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Zupa z młodych ziemniaków, Nadziewane piersi kurczaka, Bigos domowy, Przepis z piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, Spaghetti , Przepis z Papryka z jajkiem, Przepis z sosy z jogurtem naturalnym, Schab, Kotlety, Sos krakowski II, Obiad, makaron z piersią z kurczaka, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatka z kabanosem , Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną, Zapiekanka Gyros , Bigos, Przepis z sałatki hiszpańskie, Gołąbki, Francuska sałatka z kurczakiem i gotowanym jajkiem - VIDEO, ryz pilaw, Sałatka ze szpeclami, Ryż z warzywami po chińsku, Szybka i prosta sałatka z krewetkami, Dania z makaronem, Przepis z sałatka z jajkami, marynata do pieczenia schabu, Risotto z kurczakiem i warzywami, schab wołowy, Roladki Wielkanocne , Surówka z kapusty pekińskiej, Przepis z tofu z warzywami, Lasagne z fetą, dynią i świeżym szpinakiem, sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami, Ryż, Leczo z cukinii, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z sznycel wołowy, Delikatna pieczeń z oliwkami, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską