Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety schabowe w chipsowej panierce

Kotlety schabowe w chipsowej panierce

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: garlic

Kotlety schabowe w chipsowej panierce - składniki:

  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • chipsy tortilla - 100 gramów
  • olej do smażenia

Kotlety schabowe w chipsowej panierce - Sposób przygotowania:

  1. Mięso rozbij, oprósz z obydwu stron lekko Marynatą do mięs Knorr. odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Chipsy pokrusz, jajko roztrzep.
  3. Panieruj w mące, roztrzepanym jajku a następnie w drobno pokruszonych chipsach.
  4. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju .
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY SCHABOWE W CHIPSOWEJ PANIERCE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso rozbij, oprósz z obydwu stron lekko Marynatą do mięs Knorr. odstaw na 30 minut do lodówki.

2

Chipsy pokrusz, jajko roztrzep.

3

Panieruj w mące, roztrzepanym jajku a następnie w drobno pokruszonych chipsach.

4

Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju .

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: