Dodaj do ksiązki kucharskiej Krem brokułowy

Krem brokułowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Krem brokułowy - składniki:

  • woda-wrzątek - 1 litr
  • olej - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 1 szklanka
  • grzanki z bułki
  • sól i pieprz do smaku

Krem brokułowy - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
  2. Pokrój umyte brokuły (bez łodyg) w kostkę.
  3. Zeszklij cebulę, rozetrzyj czosnek i dodaj wraz z połową płatków migdałów. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając.
  4. Wrzuć do rosołu pokrojone łodygi brokułów i usmażoną cebulę z migdałami. Doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone różyczki brokułów i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.
  5. Zmiksuj zupę, gdy lekko przestygnie. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Wymieszaj ze śmietaną i udekoruj pozostałą częścią migdałów oraz grzankami z bułki.
Dodaj do książki kucharskiej

KREM BROKUŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Krem brokułowy
    1.Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
  • 2
    Krem brokułowy
    2.Pokrój umyte brokuły (bez łodyg) w kostkę.
  • 3
    Krem brokułowy
    3.Zeszklij cebulę, rozetrzyj czosnek i dodaj wraz z połową płatków migdałów. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając.
  • 4
    Krem brokułowy
    4.Wrzuć do rosołu pokrojone łodygi brokułów i usmażoną cebulę z migdałami. Doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone różyczki brokułów i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.
  • 5
    Krem brokułowy
    5.Zmiksuj zupę, gdy lekko przestygnie. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Wymieszaj ze śmietaną i udekoruj pozostałą częścią migdałów oraz grzankami z bułki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Wyśmienite ceviche, Bigos - VIDEO, Risotto, Przepis z potrawy meksykanskie, Pierś z kurczaka, Przepis z roladki z piersi, Cynamonowy kurczak, Gulasz góralski z kiszoną kapustą, Zapiekanka z ziemniakow, Śledzie, Przepis z salatki z jajek, Kanapka z twarożkiem i salami , Karp, Schab, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zapiekanki, Pasta grzybowa z orzechami, Wieprzowina stir fried - VIDEO, sałatka meksykanska z kurczakiem, sałatki z wędzonego łososia, Roladki a'la greckie, sałatka ziemniaki kapary, Salsa, Makaronia me Thalassina – makaron ze skalopami i orzeszkami pinii, Przepis z zupa marchwianka, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Rosół imbirowy, Przepis z krewetki z sałatą, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Wyśmienite gruszki faszerowane serem, dip mietowy, Szybki obiad, Sosy, Przepis z udźce, Zrazy podhalańskie po makowsku , Przepis z sałatka z burakiem czerwonym, Gorące rynki ., Przepis z sałatka ze świeżym szpinakiem, filet z kurczaka, Przepis z bulki z serem, Zupa pomidorowa, Przepis z makarony z pomidorami, Faszerowane pomidory, Piwna polewka, karkowka z musztarda, przepisy na sylwestra, Przepis z kurczak w maśle orzechowym, Przepis z bitki wieprzowe w sosie, Góralska jajecznica, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Sałatka grecka z fetą, Tagliatelle z jajami, PANNA COTTA - CZYLI PYSZNY LEKKI DESEREK :), Pieczeń, Sałatka z tuńczykiem, Zupa brokułowa, Sałatka gyros warstwowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Gulasz po polsku - VIDEO, Leczo z cukinii, Krem z brokułów, Kurczak aksamitny, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Przepis z zupa krem z kury