Dodaj do ksiązki kucharskiej Krem brokułowy

Krem brokułowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Krem brokułowy - składniki:

  • woda-wrzątek - 1 litr
  • olej - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 1 szklanka
  • grzanki z bułki
  • sól i pieprz do smaku

Krem brokułowy - Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
  2. Pokrój umyte brokuły (bez łodyg) w kostkę.
  3. Zeszklij cebulę, rozetrzyj czosnek i dodaj wraz z połową płatków migdałów. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając.
  4. Wrzuć do rosołu pokrojone łodygi brokułów i usmażoną cebulę z migdałami. Doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone różyczki brokułów i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.
  5. Zmiksuj zupę, gdy lekko przestygnie. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Wymieszaj ze śmietaną i udekoruj pozostałą częścią migdałów oraz grzankami z bułki.
Dodaj do książki kucharskiej

KREM BROKUŁOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Krem brokułowy
    1.Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
  • 2
    Krem brokułowy
    2.Pokrój umyte brokuły (bez łodyg) w kostkę.
  • 3
    Krem brokułowy
    3.Zeszklij cebulę, rozetrzyj czosnek i dodaj wraz z połową płatków migdałów. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając.
  • 4
    Krem brokułowy
    4.Wrzuć do rosołu pokrojone łodygi brokułów i usmażoną cebulę z migdałami. Doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone różyczki brokułów i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.
  • 5
    Krem brokułowy
    5.Zmiksuj zupę, gdy lekko przestygnie. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Wymieszaj ze śmietaną i udekoruj pozostałą częścią migdałów oraz grzankami z bułki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kapusta kiszona z pigwą, Udka, mielone z serkiem topionym, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Pieczona na grillu kukurydza, Zupa ogórkowa, Makaron, Lekka zupa pomidorowa, latwy, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z kurczak duszony w warzywach, Delikatny schab, Mielone, Przepis z zapiekanka z parowkami, Curry ze schabu z owocami, Sałatka Gyros, Ryba po grecku, makaron z tuńczykiem i pomidorami, Przepis z sałatki z ryżu, Salsa, Pasztet z królika, Bób z groszkiem zielonym i karczochami, Spaghetti a la carbonara, Zupa pomidorowa, Lasagne, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Rosół z kury aromatyzowany anyżem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Pasta pieprzowa, Przepis z PAPRYKA CUKINIA POMIDORY, Gołąbki, Przepis z makaron z pesto z bazylia, Krupnik, Duszona kaczka z jabłkami, Przepis z obiad szynka wieprzowa, Pieczone udka z boczkiem, ZAPIEKANKA Z OMLETEM, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z krokiety z pieczarkami i jajkiem, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Chińskie sajgonki, pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami, Przepis z pieczenie mięsa wieprzowego, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Przepis z żeberka pieczone -, Przepis z francuska z, Bigos z tymiankiem, piers z kurczaka ze szpinakiem, Przepis z sos domowy, Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym, Przepis z kurczak w sosie pomidorach, Polędwiczki z pieczonymi ziemniakami, makaron z miesem i warzywami, Przepis z sałatka z sosem winegret, kuchnia t, Spaghetti a la carbonara, Przepis z obiad piers kurczak, Zupa kalafiorowa, Kebab, Krasnoludki z jajka i parówki, Sola z porami