Dodaj do ksiązki kucharskiej Krem selerowy

Krem selerowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Krem selerowy - składniki:

  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • masło - 2 łyżki
  • woda-wrzątek - 1 litr

Krem selerowy - Sposób przygotowania:

  1. Obierz i pokrój selery w kostkę.
  2. Rozgrzej w garnku masło i duś selery przez 5 minut, po czym dodaj cukier.
  3. Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wrzątku i wlej do selerów. Dodaj chilli i gotuj przez 15 minut.
  4. Zmiksuj zupę blenderem lub przetrzyj ją przez sito.
  5. Następnie dodaj śmietanę i dopraw całość sokiem z cytryny oraz pieprzem. Podawaj gotowy krem posypany natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

KREM SELEROWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Krem selerowy
    1.Obierz i pokrój selery w kostkę.
  • 2
    Krem selerowy
    2.Rozgrzej w garnku masło i duś selery przez 5 minut, po czym dodaj cukier.
  • 3
    Krem selerowy
    3.Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wrzątku i wlej do selerów. Dodaj chilli i gotuj przez 15 minut.
  • 4
    Krem selerowy
    4.Zmiksuj zupę blenderem lub przetrzyj ją przez sito.
  • 5
    Krem selerowy
    5.Następnie dodaj śmietanę i dopraw całość sokiem z cytryny oraz pieprzem. Podawaj gotowy krem posypany natką pietruszki.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Roladki naleśnikowe z serem, Sałatka z brokułami - VIDEO , Ziemniaki zapiekane z serem, Łosoś, Stek wołowy w winie i sosie grzybowym, Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki, Polędwiczka z grzybami, Sałatka Gyros, farszu, Warzywa, Makaron, Kieszonki z kurczaka z boczkiem i pomidorkami, Przepis z mięso rosołowe, Lasagne, jajka faszerowane rybą wędzoną, Naleśniki, Sałatka z bakłażanów, Carbonara, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, Udka w piwnym sosie, farsz do naleśników, Kebab w kajzerce, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po polsku, Placki, szybki o, Śledzie w oleju, Przepis z obiad ryby, Kapusta po hrabiowsku, sałatka z ryżem, kuchnia w, Przepis z mięso z warzywami, Moczka śląska, Spaghetti aglio olio, Naleśniki, Rascon do Los Reyes - hiszpańskie ciasto na święto Trzech Króli, Przepis z filety mi, Przepis z zupa na zeberkach, Bigos, Przepis z sałatka z sałatą lodową, ciasto placki, Musaka, Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym, Sałatka z tortellini i szparagami, Elegancki koper włoski z serowym kremem, danie z pieczarkami i ryżem, ryba mintaj, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Sałatka Gyros, Przepis z spagethii, Risotto, Bigos - VIDEO, Zapiekanka z ziemniakow, Sałatka grecka z fetą, Sałatka z tuńczykiem, Proste kotleciki z jajka, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, kurczak z kostki, Leczo, Pierś z kurczaka, Przepis z zapiekanka naczynie żaroodporne, sałatka z makaronem i jajkiem, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Krupnik, Przepis z gotowanej wody