Dodaj do ksiązki kucharskiej Krem z cukinii

Krem z cukinii

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Krem z cukinii - składniki:

  • duża cukinia - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • biały pieprz - 1 łyżka

Krem z cukinii - Sposób przygotowania:

  1. Cukinię obieramy i wycinamy gniazdo nasienne.
  2. Na maśle krótko przesmażamy posiekany w cienkie plasterki czosnek, a po chwili dodajemy do niego pokrojoną w średniej wielkości kostkę cukinię.
  3. Warzywa przesmażamy (a właściwie to dusimy, bo ogień ma być mały) około 10 minut, aż cukinia będzie miękka.
  4. Zalewamy warzywa bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie minimalizujemy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut.
  5. Miksujemy blenderem całość do uzyskania gładkiego kremu. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.
  6. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

KREM Z CUKINII - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cukinię obieramy i wycinamy gniazdo nasienne.

2

Na maśle krótko przesmażamy posiekany w cienkie plasterki czosnek, a po chwili dodajemy do niego pokrojoną w średniej wielkości kostkę cukinię.

3

Warzywa przesmażamy (a właściwie to dusimy, bo ogień ma być mały) około 10 minut, aż cukinia będzie miękka.

4

Zalewamy warzywa bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie minimalizujemy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut.

5

Miksujemy blenderem całość do uzyskania gładkiego kremu. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

6

Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: