Dodaj do ksiązki kucharskiej Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Krem z zielonego groszku - składniki:

  • szalotka - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka

Krem z zielonego groszku - Sposób przygotowania:

  1. Groszek opłucz i dobrze osącz - mrożonego nie musisz myć. Szalotki obierz, posiekaj.
  2. W garnku roztop masło, zeszklij szalotkę. Dorzuć groszek i smaż chwilę mieszając. Dodaj ok. 1/2 łyżeczki cukru. Zalej bulionem z bulionetek rozpuszczonych w ok. 750 ml wody i gotuj na małym ogniu aż groszek będzie miękki - nie przykrywaj garnka !
  3. Zupę zmiksuj dosypując jeszcze miętę i dolewając śmietankę. Jeśli bęzie zbyt gęsta dolej troszkę wody. Dopraw do smaku ew. solą i pieprzem. Podawaj z kleksikami gęstej śmietany albo jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Groszek opłucz i dobrze osącz - mrożonego nie musisz myć. Szalotki obierz, posiekaj.

2

W garnku roztop masło, zeszklij szalotkę. Dorzuć groszek i smaż chwilę mieszając. Dodaj ok. 1/2 łyżeczki cukru. Zalej bulionem z bulionetek rozpuszczonych w ok. 750 ml wody i gotuj na małym ogniu aż groszek będzie miękki - nie przykrywaj garnka !

3

Zupę zmiksuj dosypując jeszcze miętę i dolewając śmietankę. Jeśli bęzie zbyt gęsta dolej troszkę wody. Dopraw do smaku ew. solą i pieprzem. Podawaj z kleksikami gęstej śmietany albo jogurtu.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa kalafiorowa, czerwonej cebuli przystawka, Sos ostry, Gyros, Brokuły, Medaliony z gorgonzolą i żurawiną , Kebab, smazony ryż z warzywami mrożonymi, Zapiekanka makaronowa, Sałatka Nicejska, marynata do żeberek, Zapiekane cykorie, Spaghetti z kotlecikami z kurczaka, pasty na krakersy, knorr zapiekanka z ziemniaków, Cynamonowy ryż z jabłkami, obiad z piersi indyka, Meksykańskie naleśniki na ostro, Zupa krem z dyni - VIDEO, Tłusty czwartek, krewetki śmietana czosnek, pierś z kurczaka w kostke, Rolada ziemniaczana, Zapiekanka ziemniaczano – wołowa, zupa n, Brokułowe talarki, Tortilla - VIDEO, ogórek świeży, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Zapiekane cykorie, Mięso drobiowe w cieście francuskim, Żurek, Przepis z bitki z kurczaka, Przepis z zupa z czerwonej soczewicy, kolorowe sałatki, Schab, Omlet z kremem i ananasem, kurczak z farszem, Szybkie leczo z kiełbasą , Lasagne drobiowa, Ciasto na pizze, Surówka z selera naciowego i orzechów, Kremowy stroganoff z ryżem, Przepis z kapusta rzymska, Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką, Przepis z makaron ze szpinakiem i pieczarkami, Przepisy świąteczne, Kalafior, kurczak po chinsku przepisy, Ciasto na pierogi, Kotlety mielone wieprzowe z otrębami , Sos włoski do spaghetti, Sałatka jarzynowa, Przepis z młoda kapusta gotowana do obiadu, Ryba, Funghi gratinati, Makaron z kurczakiem na ostro, spagetti ze szpinakiem, Placek po zbójnicku wersja 1, Krewetki ze szpinakiem, Pasta korzenna, Przepis z czerwona kukurydza, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Zupa jarzynowa