Dodaj do ksiązki kucharskiej Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Izabella Kulińska

Krem z zielonego groszku - składniki:

  • szalotka - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka

Krem z zielonego groszku - Sposób przygotowania:

  1. Groszek opłucz i dobrze osącz - mrożonego nie musisz myć. Szalotki obierz, posiekaj.
  2. W garnku roztop masło, zeszklij szalotkę. Dorzuć groszek i smaż chwilę mieszając. Dodaj ok. 1/2 łyżeczki cukru. Zalej bulionem z bulionetek rozpuszczonych w ok. 750 ml wody i gotuj na małym ogniu aż groszek będzie miękki - nie przykrywaj garnka !
  3. Zupę zmiksuj dosypując jeszcze miętę i dolewając śmietankę. Jeśli bęzie zbyt gęsta dolej troszkę wody. Dopraw do smaku ew. solą i pieprzem. Podawaj z kleksikami gęstej śmietany albo jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Groszek opłucz i dobrze osącz - mrożonego nie musisz myć. Szalotki obierz, posiekaj.

2

W garnku roztop masło, zeszklij szalotkę. Dorzuć groszek i smaż chwilę mieszając. Dodaj ok. 1/2 łyżeczki cukru. Zalej bulionem z bulionetek rozpuszczonych w ok. 750 ml wody i gotuj na małym ogniu aż groszek będzie miękki - nie przykrywaj garnka !

3

Zupę zmiksuj dosypując jeszcze miętę i dolewając śmietankę. Jeśli bęzie zbyt gęsta dolej troszkę wody. Dopraw do smaku ew. solą i pieprzem. Podawaj z kleksikami gęstej śmietany albo jogurtu.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

szpinakiem, Przepis z ciasta a s, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Przepis z łosoś na parze, Sałatki z makaronem, Zupa grzybowa, Pstrąg, Zupa szczawiowa, Przepis z gotowane ziemniaku, Selerowy pasztet, Rosół, polskie obiady, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Delikatny schab, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Spaghetti , Mango ze śmietaną, Dip jogurtowo-orzechowy, Bigos - VIDEO, Schab w pięciu smakach, Przepis z mięso wołowe, Wraps z kurczakiem, Pierogi, Pizza Margherita w kształcie serca, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, ciasto z warzywami, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z kluski kładzione na wodzie, Gulasz gyros z indyka, przystawki z łososia wędzonego, Łosoś, Parówki w cieście naleśnikowym z serem, Soczysta pieczeń wieprzowa, na ciasto, Kurczak, Przepis z dania z papryki, dania główne z wołowiny, Przepis z obiad szynka wieprzowa, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Ruletki włoskie, Zapiekanki, Polędwiczka z grzybami, Przepis z pieczone mięso wieprzowe, tortilla z kurczakiem przepis knorr, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Quasadilla z krewetkami i boczkiem, Pierś z kurczaka, zapiekanki z kielbasa, Zupa cebulowa, Mięso drobiowe w cieście francuskim, Kasza smoleńska z boczkiem, Naleśniki, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, sos curry do kurczaka, Przepis z marynata do schabu, Czeskie kołaczyki, Placek po zbójnicku wersja 1, Pasta marchewkowa z selerem, pierś z kurczaka przepisy na obiad -, Placki po węgiersku, paluszki surimi, Szpinak, Ostra makaronowa zapiekanka z serem