Dodaj do ksiązki kucharskiej Kremowa zupa szpinakowa

Kremowa zupa szpinakowa

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kremowa zupa szpinakowa - składniki:

  • gałka muszkatołowa - 1 łyżeczka
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • margaryna - 2 łyżki
  • grzanki do podania

Kremowa zupa szpinakowa - Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej margarynę i smaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż będzie miękka.
  2. W 500 mililitrach wory rozpuść kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj do cebuli na patelnię, po czym doprowadź do wrzenia.
  3. Umyj szpinak i dodaj do wrzącego rosołu, gotuj przez kolejną minutę.
  4. Zdejmij patelnię z ognia i daj ostygnąć, po czym przełóż do malaksera szpinak wraz z rosołem, w którym się gotował. Zmiksuj.
  5. Przed podaniem do zupy dodaj śmietanę kremówkę, gałkę muszkatołową i świeżo mielony pieprz. Podawaj z chrupiącymi grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej

KREMOWA ZUPA SZPINAKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Na patelni rozgrzej margarynę i smaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż będzie miękka.

2

W 500 mililitrach wory rozpuść kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj do cebuli na patelnię, po czym doprowadź do wrzenia.

3

Umyj szpinak i dodaj do wrzącego rosołu, gotuj przez kolejną minutę.

4

Zdejmij patelnię z ognia i daj ostygnąć, po czym przełóż do malaksera szpinak wraz z rosołem, w którym się gotował. Zmiksuj.

5

Przed podaniem do zupy dodaj śmietanę kremówkę, gałkę muszkatołową i świeżo mielony pieprz. Podawaj z chrupiącymi grzankami.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WARZYWNY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chłodnik wiejski, Żurek, mieso na gulasz, Pieprz i sól, Risotto, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przepis z grill wołowina, Przepis z podgrzybki duszone, Zupa ogórkowa, Jajka, Przepis z makaron z serami, Pierś kurczaka z serem, Przepis z hiszpańska kawa, Polenta z cebulowym konfitem, Przepis z PO GRECKU, Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa cebulowa, Brokuły, Chińskie sajgonki, TAPAS: Grzanki z chleba, Zupa cebulowa, Zapiekanka z ziemniakow, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Potrawka z kurczaka, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Cukinia w cebuli, Tajska zupa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Wigilijna czarna kapusta ., Zapiekanka pizzowa, Sezamowy, Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz", Sałatka z tuńczykiem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Rosół, Duszone warzywa, świeże ogórki, Przepis z dorsz zapiekany z warzywami, kostka rosołowa wołowa, ogórki marchew do słoików, skrzydelka kurczaka, Przepis z masa do ciasta, Pierś w paski z warzywami , Pulpety drobiowe z papryką, Smażone cytrusy, Kasza, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z pasta z tunczyka, Przepis z zupa w chlebie, obiad piersi kurczaka, Przepis z przepisy na ciepło, Zapiekanki, Przystawki, Schab z kapustą i grzybami, Makaron ryżowy na ostro, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa kalafiorowa, Kotlety z kurczaka z białego wermutu, A'la minug - świeży śledź, Kotlety, sos do tacos, kasza z suszonymi grzybami