Dodaj do ksiązki kucharskiej Krewetki królewskie z czosnkiem

Krewetki królewskie z czosnkiem

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 2 osób średnie Autor: pasibrzuch

Krewetki królewskie z czosnkiem - składniki:

  • Krewetki królewskie z czosnkiem - 8 sztuk
  • czosnek ząbki - 4 sztuki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • chili czerwona - 0.5 sztuki
  • cytryna - 0.5 sztuki
  • oliwa z oliwek - 100 mililitrów

Krewetki królewskie z czosnkiem - Sposób przygotowania:

  1. Krewetki królewskie z czosnkiem
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i podsmaż, aby stały się pomarańczowo-czerwone.
  3. Dodaj czosnek, chili i smaż jeszcze minutę, po czym wrzuć posiekaną natkę sok wyciśnięty z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

KREWETKI KRÓLEWSKIE Z CZOSNKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Krewetki królewskie z czosnkiem

2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i podsmaż, aby stały się pomarańczowo-czerwone.

3

Dodaj czosnek, chili i smaż jeszcze minutę, po czym wrzuć posiekaną natkę sok wyciśnięty z cytryny.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: