Dodaj do ksiązki kucharskiej Krewetki z czosnkiem

Krewetki z czosnkiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krewetki z czosnkiem - składniki:

  • krewetki duże świeże - 500 gramów
  • czosnek ząbki - 4 sztuki
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • natka pietruszki gałązki - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 8 łyżek

Krewetki z czosnkiem - Sposób przygotowania:

  1. Krewetki serwuj posypane posiekaną natką. Świetnie smakują z białym pieczywem.
  2. Krewetki umyj, obierz ze skorupek i usuń czarne jelita, po czym umyj je i osusz.
  3. Papryczkę przekrój, wyjmij nasiona i pokrój ją na 12 części, a czosnek posiekaj.
  4. Do krewetek dodaj czosnek, posól, wymieszaj i zostaw na 5 minut.
  5. Do 4 miseczek wlej po 2 łyżki oleju, włóż po 3 kawałki papryczek i krewetki. Wymieszaj i wstaw do piekarnika.
  6. Piecz przez około 15 minut i odwracaj je co jakiś czas.
Dodaj do książki kucharskiej

KREWETKI Z CZOSNKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Krewetki serwuj posypane posiekaną natką. Świetnie smakują z białym pieczywem.

2

Krewetki umyj, obierz ze skorupek i usuń czarne jelita, po czym umyj je i osusz.

3

Papryczkę przekrój, wyjmij nasiona i pokrój ją na 12 części, a czosnek posiekaj.

4

Do krewetek dodaj czosnek, posól, wymieszaj i zostaw na 5 minut.

5

Do 4 miseczek wlej po 2 łyżki oleju, włóż po 3 kawałki papryczek i krewetki. Wymieszaj i wstaw do piekarnika.

6

Piecz przez około 15 minut i odwracaj je co jakiś czas.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z gotowane szparagi, Gulasz po polsku - VIDEO, Sosy, Placki ziemniaczane, Radosna sałatka z awokado, obiad z sznycla z indyka, Chłodnik ulubiony, kurczak pieczony z ryżem, Przepis z smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka, przygotowanie makaronu, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Naleśniki z truskawkami, Karp, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Masło orzechowe, Szybki obiad, Sznycle z piersi indyka, Tęczowa zapiekanka, Pieczeń, Przepis z ryba z maslem, zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Lasagne drobiowa, Bolońska lasagne , Ciasto na pizze, Sos beszamelowy , Zupy, makaron n, smażona polędwica wołowa, sałatka z sałatą rzymską, Marynata tajska do mięs i ryb, mieso pieczone w rękawie, Ryba, Przepis z sałatka z makaronem i brokułami, Gołąbki, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem, Szybka sałatka do grilla, Sałata z grillowanym filetem z kurczaka nadziewanym camembertem i śliwką , ryż z sosem curry, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków, Karkówka, Faszerowany boczek , Dania z ryżem, Befsztyki À la maître d’hotel, zupa serowa, Przepis z makaron zapiekany z serem i jajkiem, Spaghetti z tuńczykiem, coś lekkiego na obiad, Masło orzechowe, Lekka zupa pomidorowa, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Kasza jaglana na mleko kokosowym, Zapiekanka z piersi kurczaka, Garnek pełen krewetek, kurczaka i oliwek, Miłosny naleśnik, Sałatka z mieszanki kiełków, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, kapusta po chinsku, Gulasz, pieczony schab w rękawie, Bigos domowy