Dodaj do ksiązki kucharskiej Krewetki z patelni

Krewetki z patelni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Krewetki z patelni - składniki:

  • krewetki średniej wielkości - 16 sztuk
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • pietruszka zielona - 2 pęczki
  • sól
  • oliwa z oliwek

Krewetki z patelni - Sposób przygotowania:

  1. Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.
  2. W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.
  3. Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.
  4. Smaż kolejne 2 minuty.
  5. Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

KREWETKI Z PATELNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.

2

W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.

3

Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.

4

Smaż kolejne 2 minuty.

5

Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa ogórkowa, Golonka, Ryżowe ciasteczka, mięso wieprzowe, żeberka pieczone -, pieczony filet z kurczaka, Sos śmietanowo- ziołowy, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Przepis z zapiekanki z piersią kurczaka, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z obiad knorr, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Duszony szpinak, Kurczak, kostka knorr sos, sos do mielonych, Kocia lasagne , Litewska sałatka z łososia, papryka mieso mielone, Sałatki, Zrazy podhalańskie po makowsku , Przepis z kotlet j, Kebab, Krupnik, Cielęcina duszona w maślakach , Ryż smażony z warzywami, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Szaszłyk wieprzowy z owocami , Relish z mango i cebuli, Wołowina z brokułami na wschodni sposób, Sałatka z warzywami i wołowiną, Sos czosnkowy , Przystawki, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Jajeczka z farszem pieczarkowym z suszonymi pomidorami, Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem, Pasztet z wątróbki, Zupa cebulowa, Żeberka - VIDEO, Przepis z smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Sałatka Cezar - VIDEO, Karp w galarecie, Zupy, Przepis z sałatka z kaszą kuskus, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Makaron z sosem śmietanowym, obiad piersi kurczaka z ryżem -, WARZYWA NA PATELNIĘ, kluski łyżką kładzione, Guacamole (dip z awokado, specjalność kuchni meksykańskiej), Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , Przepis z zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Przepis z krewetki mrożone, Gulasz po polsku - VIDEO, Kurczak pieczony w sosie czosnkowym, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Tłusty czwartek, Sałatka z porów, Ciasto na pizzę oryginalne, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , SALATKI Z MAJONEZEM, oliwa z czosnkiem, Spaghetti a la carbonara, Przepis z zupa serowa z serków topionych -