Dodaj do ksiązki kucharskiej Krewetki z patelni

Krewetki z patelni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Krewetki z patelni - składniki:

  • krewetki średniej wielkości - 16 sztuk
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • pietruszka zielona - 2 pęczki
  • sól
  • oliwa z oliwek

Krewetki z patelni - Sposób przygotowania:

  1. Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.
  2. W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.
  3. Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.
  4. Smaż kolejne 2 minuty.
  5. Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

KREWETKI Z PATELNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.

2

W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.

3

Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.

4

Smaż kolejne 2 minuty.

5

Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. WOŁOWINA Z CIEMNYM PIWEM.

    Pamiętam z dzieciństwa sobotnie wizyty z ojcem u lokalnego rzeźnika. Tata i rzeźnik oddawali...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Ryba zapiekana w sosie piwnym, Szybki gulasz z papryką - VIDEO, czarna oliwka, Pałki z kurczaka, Przepis z pieczen wolowa z piekarnika -, Hawajskie tosty z szynką, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Sałatka Gyros, Sałatka serowa z zielonym makaronem, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Zapiekanka z ziemniakow, Szpinak, Hiszpański szczypior, Luksusowa pasta do chleba, Pierś z kurczaka na szybko, Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym, Kurczak, Karp w galarecie, kurczak cukinia, Żeberka - VIDEO, Zawijane kanapki na każdą imprezę, Burger z pomidorowym kurczakiem, Musaka, jAJKO ZAPIEKANE, Jajka na pomidorach i papryce, Ciasto na pierogi, Schab w pięciu smakach, Przepis z naleśniki bez mleka -, Potrawy wigilijne, Zupa szczawiowa, zu szparagowa, Przepis z zupa z młodych buraczków, Zapiekanka z Turyngii, Kebab, Gofry ze szpinakiem i łososiem, Przepis z kurczak po meksykańsku, Zapiekanka meksykańska, Omlet serowy z szynką i selerem, Zapiekanki, Przepis z Kurczak marynata, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , zupa krem z brokułami, sosy z gotowanego mięsa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z wieprzowina po seczuańsku, cienki, Krewetki z pieprzem seczuańskim, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Baranina z ryżem, Karp, posiekany szczypiorek, Zupa pieczarkowa, Zupa Tom Yum , Salsa, Ratatuja z mięsem mielonym, Przepis z Sałatka z owoców, zapiekanki warzywne, Sałatka z papryki czerwonej, Krupnik, Chlebek na zakwasie, Przepis z łopatka, mieso boczek, zupa w chlebie