Dodaj do ksiązki kucharskiej Krewetki z patelni

Krewetki z patelni

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Krewetki z patelni - składniki:

  • krewetki średniej wielkości - 16 sztuk
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • pietruszka zielona - 2 pęczki
  • sól
  • oliwa z oliwek

Krewetki z patelni - Sposób przygotowania:

  1. Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.
  2. W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.
  3. Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.
  4. Smaż kolejne 2 minuty.
  5. Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

KREWETKI Z PATELNI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.

2

W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.

3

Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.

4

Smaż kolejne 2 minuty.

5

Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kapuśniak ze świeżej kapusty, Ciasteczka korzenne z czekoladą, Przepis z placek słonecznikowy, Ryba po grecku, Przepis z świeży fileta z łososia, Spaghetti a la carbonara, zapiekanki po włosku, Obiad, Przepis z schab z grilla, Przepis z czerwonych, Ogórek, sos malinowo balsamiczny, Zupa kalafiorowa, ryba z porem i marchewką, Gołąbki, Przepis z sałatka na grilla z pomidorów i ogórków, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem , Rosół, Polędwiczki wieprzowe, Orzeźwiający sorbet z limonek, Zupa brokułowa, Przepis z kurczak z r, Kalafior, Zapiekane parówki , Przepis z Wisienki koktajlowe, Placki ziemniaczane, Krupnik grzybowy, Przepis z sos do pulpetow, Gulasz po polsku - VIDEO, Ptysie z masą szynkową, Przepis z makaron z grzybami i kurczakiem, Przekąski, Zupa ogórkowa - VIDEO, sos śmietanowo grzybowy, Zapiekanka fasolowa, Barszcz biały z kotlecikami z jajek, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Sałatka z rukolą i fetą, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sznycle duszone z marchewką i groszkiem , Torcik szwarcwaldzki z lodami waniliowymi, Bigos, Przepis z roladki schabowe, Dania z makaronem, Kanapka z krewetkami, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, udka z gesi, Sałatka z sosem musztardowym, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Wieprzowina duszona w piwie, Przepis z grill kurczak, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Leczo, Pstrąg, mięso mielone w piekarniku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Aromatyczne śledzie na sposób kujawski, Kurczak po azjatycku, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Przepis z pierś w kurczaka, Przepis z kluski do zup, Przepis z barszcz wielkanocny