Dodaj do ksiązki kucharskiej Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 5 osób średnie Autor: pasibrzuch

Krokiety z kapustą i grzybami - składniki:

  • ciasto naleśnikowe:
  • sos sojowy grzybowy ciemny - 2 łyżki
  • Bulion grzybowy Knorr - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • majeranek - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki
  • jajko - 2 sztuki
  • tarta bułka - 20 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • cebula - 2 sztuki
  • ser żółty - 20 dekagramów
  • mąka - 3 szklanki
  • jajko - 5 sztuk
  • woda - 2 szklanki
  • mleko - 2 szklanki
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki
  • farsz:
  • świeże grzyby - 1 kilogram
  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • pieprz - 1 szczypta

Krokiety z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby oczyść, umyj i gotuj około 15 minut. Przełóż na durszlak, a gdy ostygną wstaw do lodówki.
  2. Kapustę kiszoną odciśnij z soku, drobno pokrój i podsmaż w brytfance. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i kostkę Bulion grzybowy Knorr. Duś do czasu, gdy woda wyparuje. Kapustę ostudź i włóż do lodówki.
  3. Po wyjęciu z lodówki grzyby drobno pokrój, wrzuć na patelnię i smaż na oleju. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż dalej, by cebula się zeszkliła.
  4. Na koniec dodaj do grzybków kapustę, kilkanaście kropli sosu sojowo-grzybowego, sól, pieprz, trochę majeranku i utarty na tarce żółty ser. Wszystko razem wymieszaj i jeszcze chwilkę podsmaż.
  5. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj przy pomocy miksera.
  6. Smaż naleśniki na blado-złoty kolor.
  7. Na każdym naleśniku kładź farsz, zawijaj, obtaczaj w jajku i tartej bułce. Smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby oczyść, umyj i gotuj około 15 minut. Przełóż na durszlak, a gdy ostygną wstaw do lodówki.

2

Kapustę kiszoną odciśnij z soku, drobno pokrój i podsmaż w brytfance. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i kostkę Bulion grzybowy Knorr. Duś do czasu, gdy woda wyparuje. Kapustę ostudź i włóż do lodówki.

3

Po wyjęciu z lodówki grzyby drobno pokrój, wrzuć na patelnię i smaż na oleju. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż dalej, by cebula się zeszkliła.

4

Na koniec dodaj do grzybków kapustę, kilkanaście kropli sosu sojowo-grzybowego, sól, pieprz, trochę majeranku i utarty na tarce żółty ser. Wszystko razem wymieszaj i jeszcze chwilkę podsmaż.

5

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj przy pomocy miksera.

6

Smaż naleśniki na blado-złoty kolor.

7

Na każdym naleśniku kładź farsz, zawijaj, obtaczaj w jajku i tartej bułce. Smaż na złoty kolor.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa pomidorowa, Marchewka z groszkiem, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Przepis z duża marchewka, Zupa grochowa, Krem brokułowy, Kebab w kajzerce, Grillowany kurczak na ostro, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Pieczony schab z jabłkami -VIDEO, Sos waniliowy z cynamonem, Krabowe ciasteczka, Sosy, sos pomidorowy z ziolami, Pieczeń, Zapiekanka po rzymsku, sałatka z winogronem, Zupa jarzynowa, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Krupnik, Barszcz biały w chlebie , Spód z zielonego ziarna, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Pieczeń karkowa z grzybami, Pieczarki faszerowane, fasolka z bu, kurczak przepisy przepis, farsz do kurczaka pieczonego, Ogórek, Szaszłyki fantazja, Przystawki, Przepis z szynka mielona, Przepis z mieso rolada, Mizeria z ogórków z sosem tzatziki, Mleczna zupa migdałowa, Zapiekanka z parówkami, sery żółte, Sałatka Gyros, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Deser z lodami "Sowa", Paprykowy kurczak z warzywami w sosie śmietanowym, Przepis z mielone oliwki zielone, rosyjska kuchnia, Przepis z zapiekanka po, Szarlotka tradycyjna, Zupa gulaszowa, mieso w makaronie, orzechy włoskie, np mięsne, Zupa pieczarkowa, Zupa cebulowa, Tagliatelle z rydzami i lubczykiem, Zapiekanka z ziemniakow, Cukinia w ziołach, Przepis z smażone ryby przepisy, Przepis z sok do krewetek, grill f, Papryka, Kalafior, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Zapiekanka a’la lasagne , Przepis z mielone kotlety rybne, gulasz z wołowiny, Sandacz po polsku