Dodaj do ksiązki kucharskiej Królik pieczony

Królik pieczony

Drukuj Pobierz PDF
minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Królik pieczony - składniki:

  • królik - 1 sztuka
  • margaryna - 3 łyżki
  • tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • sól
  • śmietana - 0.5 szklanki
  • wytrawne wino białe - 1 szklanka
  • liść laurowy - 4 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • słonina - 200 gramów

Królik pieczony - Sposób przygotowania:

  1. Mięso z królika starannie umyj i naszpikuj słoniną.
  2. Kawałki mięsa ułóż w naczyniu, zalej winem zmieszanym z taką samą ilością wody i przyprawami. Odstaw na 24 godziny.
  3. Po tym czasie wyjmij królika, posmaruj tłuszczem i piecz w piekarniku 45 minut. Co pewien czas polewaj powstałym tłuszczem.
  4. Marynatę wlej do rondla i gotuj tak długo, gdy połowa odparuje. Następnie wlej śmietanę i zagotuj królika wyjmij na półmisek i podawaj z przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRÓLIK PIECZONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso z królika starannie umyj i naszpikuj słoniną.

2

Kawałki mięsa ułóż w naczyniu, zalej winem zmieszanym z taką samą ilością wody i przyprawami. Odstaw na 24 godziny.

3

Po tym czasie wyjmij królika, posmaruj tłuszczem i piecz w piekarniku 45 minut. Co pewien czas polewaj powstałym tłuszczem.

4

Marynatę wlej do rondla i gotuj tak długo, gdy połowa odparuje. Następnie wlej śmietanę i zagotuj królika wyjmij na półmisek i podawaj z przygotowanym sosem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe, Galaretkowe witrażyki, Kurczak pieczony z szałwią i cytryną, Ziemniaki, Przepis z szpinakiem, Przepis z sos curry do kurczaka, Przepis z polskie obiady, Śledzie po kujawsku, Kulki serowe , dania główne z wołowiny, łosoś na parze, Pożywna zupa z warzyw, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kluski , Sos „Agata”, Papryka, Karp w galarecie, mięso wołowe, Paszteciki z karkówką, Przepis z dania z papryki, przystawki z łososia wędzonego, Kocia lasagne , Przepis z obiad szynka wieprzowa, kluski kładzione na wodzie, Boca Negra, Przepis z marynata do schabu, Przepis z tortilla z kurczakiem przepis knorr, Przepis z pierś z kurczaka przepisy na obiad -, ciasta a s, Tortilla - VIDEO, Ryż smażony z warzywami, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Gołąbki, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Ogórek, Zupa cebulowa, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Owoce miękkie ze śmietanką , Krewetkowe jajka na twardo po hiszpańsku, Sałatka z tuńczykiem, Spaghetti z miesem mielonym, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Żurek, Zapiekanka meksykańska, Przepis z ciasto z warzywami, Potrawy wigilijne, Sałatka Gyros, Pizza z serem brie i żółtymi pomidorami, Przepis z gotowane ziemniaku, Wieprzowina w sosie, Zapiekanka po rzymsku, Szybkie leczo z kiełbasą, zapiekanki z kielbasa, Barszcz, Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, na ciasto, NUGETSY Z KURCZAKA, Zupa pieczarkowa, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, pieczone mięso wieprzowe, Bigos, Przepis z paluszki surimi, Kulebiak z ciasta francuskiego