Dodaj do ksiązki kucharskiej Krówka

Krówka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób średnie Autor: mała gastronomia

Krówka - składniki:

  • mąka pszenna - 2.5 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2.5 łyżki
  • mleko - 2 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • kostka masła lub margaryny - 1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
  • śmietana 30% kremówka - 3 opakowania
  • krem krówka - 1 opakowanie
  • herbatniki - 5 opakowań
  • krakersy - 1 opakowanie

Krówka - Sposób przygotowania:

  1. Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam
Dodaj do książki kucharskiej

KRÓWKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z ser gouda, Przepis z zupa grecka, Kurczak w czerwonym curry - VIDEO, Półmisek z kurczakiem Tao-Tao, Jarska lazania, Przepis z sosy z śmietany, Zupa jarzynowa, Przepis z zapiekanka mięso mielone - -, Karp, Przepis z sałatka z wedzonym łososiem, bezy, Sałatka serowo - ananasowa, Ryba po grecku, Sałatka z komosą i szparagami, Węgierskie leczo z kiełbasą i czosnkiem , Przepis z kurczak z pomarańczami, Penne włosko-polskie, Placuszki z cukinii, Schab, Zielone gołąbki, Chłopski kociołek, Kasza, Gulasz po polsku - VIDEO, pieczone żeberka, Bigos domowy, obiad pl, Szaszłyk kołecki, Spaghetti a la carbonara, sałatki z białą fasolą, Babka, Przepis z sos z grzybami, Meksykańskie kąski, obiad gotowany, Kokosanki, kurczak z czosnkiem, Gzika z ziemniakami na szybko, Ryba, Leczo z cukinii, Krewetki na ciepło z melonem, Zapiekanka meksykańska, Przystawki, Przepis z cebula na s, Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem, dania główne bezmięsne, ciasto nalesnikowe słodkie, Kluski śląskie dla dzieci, Placek po zbójnicku wersja 1, przygotowanie golonki, Przepis z kurczak salatki, Kaczka, Sałatki z makaronem, Kurczak, Omlet z kurczakiem i brokułami, Przepis z jablko, pierś z kurczaka danie główne, Zupa pomidorowa na ostro, Zapiekanka makaronowa, Chińskie sajgonki, Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, Pierogi z jagodami, Kalafior, Pstrąg, Jesienna biesiada, Sałatka teksańska