Dodaj do ksiązki kucharskiej Krówka

Krówka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób średnie Autor: mała gastronomia

Krówka - składniki:

  • mąka pszenna - 2.5 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2.5 łyżki
  • mleko - 2 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • kostka masła lub margaryny - 1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
  • śmietana 30% kremówka - 3 opakowania
  • krem krówka - 1 opakowanie
  • herbatniki - 5 opakowań
  • krakersy - 1 opakowanie

Krówka - Sposób przygotowania:

  1. Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam
Dodaj do książki kucharskiej

KRÓWKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Farsz ryżowy, paluszki surimi, Dipy, Przepis z obiad z ciasta francuskiego, Carbonara, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Zupa Gonzalesa , Zupa chlebowa z winem, Makaron rigatoni z cukinią, sałatki z sałat, Potrawy wigilijne, Placki ziemniaczane, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Naleśniki, Jajka, Przepis z piersi z kurczaka na patyczkach, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Tłusty czwartek, ocet balsamiczny marynata, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Świderki w sosie z dyni, Kluski z surowych ziemniaków (szare kluchy), Przepis z pierś w kurczaka, Przepis z sałatka z oliwa, Spaghetti Bolognese, Ryż smażony z warzywami, Przepis z salatki z ananasem, Świderki w sosie grzybowym , Pierogi z jagodami, Węgierskie naleśniki a'la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga , Bigos, przepisy ciasta, Grillowana karkówka BBQ , Ryż z groszkiem, łososiem i fetą, Przepis z żeberka po amerykańsku, Pierś z kurczaka pieczona, Musaka, Żurek, Przepis z grill f, Pierogi z jagodami, kuchnia tv gotowanie, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Pierś z kurczaka po alpejsku, Sałatka warzywna z czerwoną cebulą, Przepis z gołąbki zawijane w kapuste pekińska, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, sałatka w oleju, sos do sałatki z mozzarellą, Przepis z kuchnia polska mi, Sałatki z kurczakiem, Ziemniaki, Kanapka warzywna , Pieczony schab z majonezem, czerwonych, Zupa ogórkowa ze świeżego ogórka, mięso mielone w piekarniku, Zupa cebulowa, Sałatka grecka, Sos serdelowy, przepisy na rybe do słoika, Kogutki – kluski z makiem, Ryż, Krupnik, Przepis z grill kurczak