Dodaj do ksiązki kucharskiej Krówka

Krówka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 1 osób średnie Autor: mała gastronomia

Krówka - składniki:

  • mąka pszenna - 2.5 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2.5 łyżki
  • mleko - 2 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • kostka masła lub margaryny - 1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
  • śmietana 30% kremówka - 3 opakowania
  • krem krówka - 1 opakowanie
  • herbatniki - 5 opakowań
  • krakersy - 1 opakowanie

Krówka - Sposób przygotowania:

  1. Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam
Dodaj do książki kucharskiej

KRÓWKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam

  • 2
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Deser bananowo-truskawkowy, Mielone z suszonymi grzybami, Świąteczne śledzie nadziewane grzybami, Kosmiczne ślimaki, Tuńczykowa sałatka, Szybka karpatka, Gnocchi z rozmarynem, Lasagne, Carbonara, Bigos - VIDEO, Sandacz z ziołami i glazurowaną marchewką, Quesadillas - VIDEO, Przepis z szaszlyki wolowe, Przepis z kurczak w curry z ryżem, Mini pizza trzy różne smaki - VIDEO, kurczak w piecu, Marchewka z groszkiem na gęsto , Przepis z Marynata rozmaryn, Przepis z kurczak z pietruszka, Zupa cebulowa, dżem z winogron ciemnych, Przepis z baklazan faszerowany serem, Pierogi, Przepis z sałatka z sosem greckim, zeberka w coli, Papryka, Pstrąg, Pierś z kurczaka pieczona, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, Kurczak, Udka, Przepis z kluski z maki i jajka, Placki, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Sałatka z selera naciowego, Omlet z warzywami i ryżem, OMLET Z OTRĘBAMI - PYSZNE ŚNIADANKO !!!, Przepis z mieso sos, Rybne szaszłyki, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Ciasto półkruche, Pasztet, Przepis z zimne desery, makarony chinski, Boczek w sosie sojowym, Gruszka w czerwonym winie, Przepis z desery z jabłek, Gulasz, sos z kurczakiem do makaronu, Placek po zbójnicku z papryką, Winegret , Pierogi z jagodami, Przepisy świąteczne, Sos czosnkowy na wódce, Zupa krem, Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku, Dania z ryżem, Przepis z pierś w pomidorach, na drób, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z sos do pieczonej karkówki, Przepis z krewetki tygrysie przepis, Placki po węgiersku, Przepis z SLOIK