Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krupnik tradycyjny - składniki:

  • kasza jęczmienna perłowa - 0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 sztuka
  • seler - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie - 2 litry

Krupnik tradycyjny - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  3. Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  4. Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  5. Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK TRADYCYJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść i obierz.

2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z smażone owoce morza, obiad z pstragiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z makaron ze sz, obiad kapusta, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z sałatki z kurczaka z orzechami, Zapiekanka rodzinna, sosy ze smietana, Pierś w paski z warzywami , Zupa grochowa, makarony i serem, Przepis z kielbasa i co, Pierś z kurczaka, Chińskie sajgonki, Warzywa smażone z ryżem , Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką, Sałatka z cytrusami, Przepis z dorsz zapiekany, Przepis z z suszonymi pomidorami i mozzarella, Galaretka kawowa z pianką, pieczarki smażone w całości, Sos sałatkowy, Ogórek, Proste kotleciki z jajka, sałatka lodowa, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Ostre papryczki faszerowane serem, Kebab, Sałatka z tuńczykiem, Gwiazdki z kremem pinacolada, Kanapka włoska , Zupa z dyni, Warzywa, Przepis z zasmażka, Sałatka szpinakowa z kurczakiem i kozim serem, Risotto, Proste kotleciki z jajka, Pieczeń wołowa na sposób staropolski, Ryba po grecku, Ryż z suszonymi owocami, Dynia, Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami i musztardą, siekanie cebuli, cebula kurczak papryka, Placki, Młode warzywa na parze po francusku, Sałatki z makaronem, Tagine z kurczakiem i warzywami, poledwiczki w sosie, Zupa zielona, Enchiladas z chilli con carne, plastry schabu, Przepis z zapiekanka z cukinia i miesem mielonym, Ratatui a’la Gousto, hamburger przepis, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Ciasto na pizze, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Puree z karczochów, Kaczka, Sos ogórkowy, Rosół, Przepis z biała fasola z puszki