Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krupnik tradycyjny - składniki:

  • kasza jęczmienna perłowa - 0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 sztuka
  • seler - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie - 2 litry

Krupnik tradycyjny - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  3. Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  4. Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  5. Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK TRADYCYJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść i obierz.

2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Trotta alla norcina, Halibut pieczony z winem, jajka bez jajek, Żurek, Polędwiczki wieprzowe, Sałatka z rukoli z gruszkami i parmezanem, Pieczone udka z boczkiem, makaron tagliatelle z kurczakiem, gulasz do kopytek, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, Ogórek, zapiekanka z miesem, Przepis z ser żółty faszerowany pieczarkami, Zupa cebulowa, Przepis z fasola w sosie, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Risotto, Zapiekane mięso mielone, Przepis z pieczarek, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Bakłażan zapiekany - la parmigiana, Śledzie, Polędwiczki, Żeberka, Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przekąski, Pieczeń, Golonka, Zupa z soczewicy na wędzonce, Kawowy duet z lodami czekoladowymi, Przepis z sałatka z zielonego ogórka, mielony z cebula, Przepis z sum smazony, Quesadillas - VIDEO, Zupa gulaszowa, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Dyniowe pesto, Polska zupa pomidorowa, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zapiekanka Gyros , Przepis z naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Deser jak z bajki, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Sałatka z paluszkami krabowymi i grejpfrutem, zapiekanka ziemniak, Pierś kurczaka z porzeczkami, Z selera marynowanego , zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Sałatka gyros z kurczaka, Sałatki z makaronem, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Ryba po singapursku, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Makaron po chińsku, Przepis z krewetki na ciepło, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Zupa z soczewicy, Kebab, mielone z papryk, Przepis z kuchnia polska placki