Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krupnik tradycyjny - składniki:

  • kasza jęczmienna perłowa - 0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 sztuka
  • seler - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie - 2 litry

Krupnik tradycyjny - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  3. Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  4. Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  5. Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK TRADYCYJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść i obierz.

2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NAJWAŻNIEJSZY W KUCHNI – OSTRY NÓŻ. SPOSÓB NA CEBULĘ

    Przez wszystkie lata, przez które zajmuję się zawodowo gotowaniem, bardzo dobrze opanowałem ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa jarzynowa, Zapiekanka rybno-ryżowa, kotlet pl -, Papryka, Przepis z filet z kurczaka, Pierogi z jagodami, Sałatka z brokułami - VIDEO , Pasta z kminkiem, kuchnia włoska sos, Ruskie pierogi z ziołowym sosem , Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Przepis z sos z kukurydzy, Piersi z kurczaka w cieście francuskim - VIDEO, Delikatne staropolskie bitki, Tortilla 5 smaków, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, risotto z warzywami mrożonymi, Naleśniki doskonałe, Sos Harissa, sałatki feta, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Leczo, szybki obiad z kurczaka, Przystawki, sos śmietanowo -ziołowy, zapiekanki z mielonym, sos do sałatki z mozzarellą, Szybki obiad, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Sałatkowy Miks, Gulasz po polsku - VIDEO, Pieczeń, Homar au naturel, Zapiekanki, Przepis z filety z piersi z kurczaka, Parówki w cieście pajowym z pleśniwym serem blu, Żeberka, omlety z jajek, karp pieczony w piekarniku, Sos śmietanowo – jajeczny, Sałata z suszonymi pomidorami i kozim serem, krewetki z ryżem i sosem, Sos Harissa, Sałatka gyros z kurczaka, Kebab z kurczaka w cienkim cieście, Pizza Bukiet Smaków, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, szynka faszerowana, Przepis z salatka ze szparagow, knorr ryby, Makaron z tuńczykiem i cukinią, Sałatka Gyros, Kasza, Szaszłyk wieprzowy z ananasem, Przepis z serowy q, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Pizza Bukiet Smaków, Pierogi z kapustą i grzybami, Faszerowane jajka, Karp, Sałatka gyros z kurczaka