Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krupnik tradycyjny - składniki:

  • kasza jęczmienna perłowa - 0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 sztuka
  • seler - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie - 2 litry

Krupnik tradycyjny - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  3. Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  4. Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  5. Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK TRADYCYJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść i obierz.

2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z salatka knorr, Lekki bigos z warzywami i mięsem, Zrazy wieprzowe, Naleśnik z kremowym kurczakiem i warzywami , Zupa cebulowa, Kulebiak ze szpinakiem ricottą i fetą, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Przepis z drobny, Zając w winie, nowe zupy knorr, Ogórek, Kluski z białego sera z sosem jeżynowym, Golonka, Przepis z smażony banan, makaron ryzowy salatka, Kurczak na sałacie , Ryba, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Przepis z pierś z kurczaka marynowana, kukurydza kurczak, Parówki w cieście serowym, Zupa pieczarkowa z serkiem topionym, Elegancka zapiekanka z szynką i szparagami, Przepis z spaghetti carbonara zapiekanka, Zapiekanka Gyros , Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, kotlet w jajku, Bigos, Sandacz w Rieslingu, Przepis z makaron sos napoli, gulasz z fix, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Placki ziemniaczane z krewetkami, Zupa brokułowa, Przepis z makarony muszle, Kuchnia polska mięso, Przepis z najlepsze mięso na szaszłyki, Lasagne, Papryka, Przepis z sałatka z prażonym słonecznikiem, Chłodnik po wrocławsku, Sałatki z makaronem, Przepis z obiad dieta, Dania z ryżem, Przepis z stek poledwica wolowa, Żeberka - VIDEO, Zupa brokułowa, Placki ziemniaczane z sałatą, bomba malinowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Zupa pieczarkowa, Bigos domowy, Przepis z marynata piers, Sałatki z kurczakiem, Sałatka z sosem musztardowym, Klopsy z mozzarellą, Babka majonezowa, Zapiekanki, Carbonara, Szaszłyki z ryb, Zupa pomidorowa z serem, Przepis z mięso mielone w cieście francuskim, słoik