Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krupnik tradycyjny - składniki:

  • kasza jęczmienna perłowa - 0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 sztuka
  • seler - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie - 2 litry

Krupnik tradycyjny - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  3. Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  4. Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  5. Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK TRADYCYJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść i obierz.

2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kotlety z jajkiem sadzonym, Papryka, Zupa z kurczaka i szpinaku, Ekspresowy makaron z brokułem tuńczykiem i fetą, Pierogi z mięsem, Letnia sałatka z soczystym kurczakiem i cytrusami - VIDEO, Bitki wołowe, Przepis z sałatka z papryką i kukurydzą - -, Przepis z delikat uniwersalny knorr, Ryż zapiekany z serem i pieczarkami, Kremowa zupa z dyni, Gołąbki, Przepis z sałatki z łososiem, Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą, puszka knorr, kuchnia ryby, smażony makaron po chińsku z piersią z kurczaka, obiad bezmiesne, Przepis z gotowe sosy, Zupa pieczarkowa, Zapiekanka mięsno – makaronowa, ryż curry, Postnica, Imprezowe kanapki z krewetkami, Gulasz węgierski z papryką , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Duszone grzyby, Leczo - VIDEO , Przepis z czerwona soczewica, Szybki chłodnik z buraczków, Przepis z kurczak piersi z kurczaka, Krem brokułowy, Schab w pięciu smakach, Kutia, Kotlety, Gyros, Sałatki, Masa do wafli II, Przepis z kurczak Co, Indycze króliczki na brokułowej trawie, Bigos domowy, zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Żurek, Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku, Schab, Zrazy zawijane z pęczakiem po włosku, pstrag smazony na patelni, Zupa kalafiorowa, Przekąski, Przepis z ryż na słodko, Przepis z schab smażony, Kanapki na imprezę z szynką, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku, Dania z ryżem, Sos śmietanowo- chrzanowo – jabłkowy, Przepis z SER TY, Udka, Brokułowa rolada, Brokuły, Bigos domowy, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z mieso z jajkiem, Przepis z zupa zalewajka, Ryba po grecku