Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krupnik tradycyjny - składniki:

  • kasza jęczmienna perłowa - 0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 sztuka
  • seler - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie - 2 litry

Krupnik tradycyjny - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  3. Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  4. Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  5. Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK TRADYCYJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść i obierz.

2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryba z warzywami na patelnie, Bigos, kotlet jajeczny, Pierogi z jagodami, Przepis z pieczony filet z ryby, Indyk w porach, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Kurczak w sosie z owocami, Tłusty czwartek, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Przepis z Cytryna, Zapiekanka ryżowo – warzywna, salatka z makaronem chinskim, Spaghetti , ryba gotowana w mleku, kuchnia polska gotowanie, Schab z dzika, Makaron z sosem śmietanowym, Pierś z kurczaka, Mintaj z ryżem, Jarmuż zasmażany z jajkiem, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zupy, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Tortilla, Karp w galarecie, Placki po węgiersku, Placuszki z cukinii, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Zupa z kurczaka i cytryny, Szpinak, łosoś dzwonki, Pierogi, Przepis z ja cukinia, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z ziemniaki w ziołach, sosy do pierogów, Grochówka , Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Kanapki z wiejskim serkiem, curry i kiełkami słonecznika, Przepis z farsz meksykański, Spaghetti z sosem pomidorowym, Przepis z mięso mielone z indyka, Przepis z roladki z wołowiny, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sałatka „Chińska miseczka”, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z lasagne z mięsem mielonym, mieso w ciescie, Sałatka kolorowo- makaronowa, Kotlety rybne zapiekane z ziemniakami , Kalafior, Kurczak piersi z kurczaka, Zupa kalafiorowa, świeży tymianek, Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych, Duszone udka z kurczaka w sosie własnym, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z mieso schabowe, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Bakłażan zapiekany, Zupa pieczarkowa, Przepis z cebula duża