Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik tradycyjny

Krupnik tradycyjny

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Krupnik tradycyjny - składniki:

  • kasza jęczmienna perłowa - 0.66 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 sztuka
  • seler - 100 gramów
  • masło - 2 łyżki
  • rosół na włoszczyźnie - 2 litry

Krupnik tradycyjny - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.
  3. Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.
  4. Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.
  5. Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK TRADYCYJNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa oczyść i obierz.

2

Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, warzywa korzeniowe pokrój w słupki, seler naciowy w plasterki.

3

Cebulę zeszklij w dużym garnku na maśle, dołóż przyprawy, marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy i naciowy.

4

Do ugotowanych na półtwardo warzyw dodaj ziemniaki oraz kaszę.

5

Doprowadź do wrzenia po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Spaghetti z sosem dyniowym, Sałatki z makaronem, zupy latwe, Jadło drwala z wołowiny, Cynamonowy kurczak, Sałatka z roszponki, Ratatui a’la Gousto, Grillowane tosty z kurczakiem curry, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Zupa pomidorowa, Przepis z sos mielone, Curry z mieloną wołowiną, Kalafior, Zapiekanka rodzinna, Pikantny garnek, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Przepis z szpinak z patelni, Przepis z Piersi z kurczaka w boczku, Sos tzatziki do grilla , Przepis z sos śmietanowo pomidorowy, bitki z, Kosmiczne ślimaki, Tagliatelle z polędwiczkami, Pierogi, Kebab z grilla , Zupa z soczewicy, Leczo z cukinii, Golonka, Parówki w cieście francuskim, Sałata ze słodko-ostro-kwaśnym sosem, Jajka, Szparagi w sosie estragonowym, Przepis z oleju, ugotowani desery, Popcorn z lodami czekoladowymi, tarta ciasto francuskie, Quesadillas - VIDEO, Kebab z grilla , Sałatka Cezar - VIDEO, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa z dyni, Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa z kurczęcia z grzybami, Omlet z karmelizowanym porem, Placki, Przepis z salatka me, Kebab z grilla , Przepis z salatki z kurczaka -, sól cytrynowa, Zrazy z chrzanem, Leczo, Przepis z sałatki z makaronem i szynka, brokuły marynowane, Przepis z przystawki ciasto francuskie, Schab, Przepis z czerwonej fasoli, Przepis z naleśniki z farszem z kurczaka, Przepis z zupa ni, Przepis z sałatka z kiwi, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Kasza, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Kebab, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę