Dodaj do ksiązki kucharskiej Krupnik z bazylią i dojrzałym pomidorem

Krupnik z bazylią i dojrzałym pomidorem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Krupnik z bazylią i dojrzałym pomidorem - składniki:

  • posiekany ząbek czosnku - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 3 szklanki

Krupnik z bazylią i dojrzałym pomidorem - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w paski i przesmaż na oliwie. Następnie dodaj posiekany czosnek. Całość włóż do garnka, zalej 3 szklankami wody i gotuj do momentu, gdy mięso stanie się miękkie (około 10 minut).
  2. Rozprowadź zawartość torebki Krupnik Knorr w pozostałej wodzie. Następnie wlej do garnka i doprowadź całość do wrzenia.
  3. Pokrój bazylię w drobne paski, pomidora w kostkę. Dodaj do wrzącej zupy i gotuj przez 5 minut.
  4. Gotowy krupnik podawaj udekorowany śmietaną i oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej

KRUPNIK Z BAZYLIĄ I DOJRZAŁYM POMIDOREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso pokrój w paski i przesmaż na oliwie. Następnie dodaj posiekany czosnek. Całość włóż do garnka, zalej 3 szklankami wody i gotuj do momentu, gdy mięso stanie się miękkie (około 10 minut).

2

Rozprowadź zawartość torebki Krupnik Knorr w pozostałej wodzie. Następnie wlej do garnka i doprowadź całość do wrzenia.

3

Pokrój bazylię w drobne paski, pomidora w kostkę. Dodaj do wrzącej zupy i gotuj przez 5 minut.

4

Gotowy krupnik podawaj udekorowany śmietaną i oliwą z oliwek.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KRUPNIK KNORR

    Krupnik Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: