Dodaj do ksiązki kucharskiej Kulebiak

Kulebiak

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kulebiak - składniki:

  • świeża kapusta - 50 dekagramów
  • grzyby leśne (suszone lub mrożone) - 20 dekagramów
  • cebula - 2 sztuki
  • mrożone ciasto francuskie
  • jajko - 1 sztuka

Kulebiak - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz przez noc w wodzie, ugotuj (aby stały się miękkie) i pokrój w paski.
  2. Poszatkuj kapustę i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami przez 30 minut. Wyjmij grzyby ostudź i odciśnij wodę.
  3. Cebulę posiekaj i usmaż na oleju, dodaj grzyby i pieprz. Wymieszaj z kapustą.
  4. Ciasto rozmroź i ułóż na nim zimny farsz. Zwiń jak roladę. Brzegi zlep.
  5. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KULEBIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz przez noc w wodzie, ugotuj (aby stały się miękkie) i pokrój w paski.

2

Poszatkuj kapustę i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami przez 30 minut. Wyjmij grzyby ostudź i odciśnij wodę.

3

Cebulę posiekaj i usmaż na oleju, dodaj grzyby i pieprz. Wymieszaj z kapustą.

4

Ciasto rozmroź i ułóż na nim zimny farsz. Zwiń jak roladę. Brzegi zlep.

5

Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C ok. 30 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Spaghetti z tuńczykiem, Lucjan z owocami i imbirem, pałki z kurczaka pieczone, Penne w pieczonych pomidorach, Mielone, Wykwintne schabowe z jabłkiem, Przepis z sos do pulpetow, kurczak warzywa, Pieczony klops, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Sałatka gyros warstwowa, Zupa pieczarkowa, Lekka zupa pomidorowa, Makaron w kremowym sosie pomidorowym , Barszcz czerwony z pieczarkowym krokietem , ugotowani przepisy danie główne, Warzywa, Kapusta z grochem, Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę, Sosy, Letnia sałatka z roszponką i pomarańczą, Zupa ogórkowa, Przepis z obiad pierś z kurczaka, Sałatka z grzankami, orzechami i awokado, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Lasagne, Kanapka włoska , Żurek, ryba w piekarniku, piersi z kurczaka z warzywami -, naturalna przyprawa, Wyśmienita zapiekanka z serem i cebulką, zapiekanka z makaronem kiełbasa i serem, Ryba po grecku, Przepis z seler gotowany, Jesienna zupa z kasztanów, zapiekanki z ziemniaków, Piwna polewka, Sałatka z tuńczykiem, Zupa z soczewicy, Ryż smażony z warzywami, Extra ziołowa lasagne z grillowanym bakłażanem, Szparagi z jajkami w sosie maślanym, Letnia sałatka z roszponką i pomarańczą, Sos Pani Hipp, dania główne z wołowiny, Krem z kurek z oscypkiem i grzankami , Kurczak nadziewany ryżem i papryką, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z sałatki z makaronem tortellini, Bigos, Przepis z surówki na grilla, pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami, Lin po żydowsku, Sałatka gyros warstwowa, Śledzie, Przepis z makaron na obiad, obiad filet z indyka, zapiekanki warzywne, salatki makaronowe, Przepis z sałatka z piersi kurczaka, Pizza-sałatka, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Zupy