Dodaj do ksiązki kucharskiej Kulebiak

Kulebiak

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kulebiak - składniki:

  • świeża kapusta - 50 dekagramów
  • grzyby leśne (suszone lub mrożone) - 20 dekagramów
  • cebula - 2 sztuki
  • mrożone ciasto francuskie
  • jajko - 1 sztuka

Kulebiak - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz przez noc w wodzie, ugotuj (aby stały się miękkie) i pokrój w paski.
  2. Poszatkuj kapustę i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami przez 30 minut. Wyjmij grzyby ostudź i odciśnij wodę.
  3. Cebulę posiekaj i usmaż na oleju, dodaj grzyby i pieprz. Wymieszaj z kapustą.
  4. Ciasto rozmroź i ułóż na nim zimny farsz. Zwiń jak roladę. Brzegi zlep.
  5. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KULEBIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz przez noc w wodzie, ugotuj (aby stały się miękkie) i pokrój w paski.

2

Poszatkuj kapustę i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami przez 30 minut. Wyjmij grzyby ostudź i odciśnij wodę.

3

Cebulę posiekaj i usmaż na oleju, dodaj grzyby i pieprz. Wymieszaj z kapustą.

4

Ciasto rozmroź i ułóż na nim zimny farsz. Zwiń jak roladę. Brzegi zlep.

5

Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C ok. 30 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Chili con carne, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Przepis z sosy do pierogów, Sos beszamelowy , Osterfladen- niemiecki kołacz, Leczo, Rolada ziemniaczana, Wigilijna czarna kapusta ., Kolorowe warzywa, Szynka wieprzowa faszerowana morelami, Sosy, Wigilijna czarna kapusta ., Zapiekanka z ziemniakow, Filety zapiekane na styl włoski , Soczysty kurczak z ziołami, Zapiekanki, lasagne z mięsem mielonym, Duszone warzywa, Ciasto na pizzę, roladki z wołowiny, ja cukinia, Zapiekanka makaronowa, Kluski leniwe , Przepis z ryba z warzywami na patelnie, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kurczak piersi z kurczaka, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z Cytryna, Spaghetti , Przepis z ziemniaki w ziołach, Sos winny, Wyśmienite czekoladowe ciasto pita, Przepis z mięso mielone z indyka, Soczyste żeberka w coli na ostro , Przepis z pieczony filet z ryby, Risotto, Przepis z ryba gotowana w mleku, Przepis z cebula duża, Przepis z łosoś dzwonki, Proste kotleciki z jajka, Udka, kotlet jajeczny, mieso w ciescie, Przepis z świeży tymianek, kuchnia polska gotowanie, Przekąski, farsz meksykański, salatka z makaronem chinskim, mieso schabowe, Sałatka z grillowanego bakłażana z suszonymi pomidorami , Dania z makaronem, Wigilijna czarna kapusta ., Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Sałata z pieczonym kurczakiem i truskawkami , Ostry sos borówkowo-chrzanowy, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Sos matriciana , Sałatka z brokułami - VIDEO , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Pomidorowy sos do pizzy, Proste kotleciki z jajka, Łosoś, Lasagne