Dodaj do ksiązki kucharskiej Kulebiak

Kulebiak

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kulebiak - składniki:

  • świeża kapusta - 50 dekagramów
  • grzyby leśne (suszone lub mrożone) - 20 dekagramów
  • cebula - 2 sztuki
  • mrożone ciasto francuskie
  • jajko - 1 sztuka

Kulebiak - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz przez noc w wodzie, ugotuj (aby stały się miękkie) i pokrój w paski.
  2. Poszatkuj kapustę i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami przez 30 minut. Wyjmij grzyby ostudź i odciśnij wodę.
  3. Cebulę posiekaj i usmaż na oleju, dodaj grzyby i pieprz. Wymieszaj z kapustą.
  4. Ciasto rozmroź i ułóż na nim zimny farsz. Zwiń jak roladę. Brzegi zlep.
  5. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KULEBIAK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz przez noc w wodzie, ugotuj (aby stały się miękkie) i pokrój w paski.

2

Poszatkuj kapustę i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami przez 30 minut. Wyjmij grzyby ostudź i odciśnij wodę.

3

Cebulę posiekaj i usmaż na oleju, dodaj grzyby i pieprz. Wymieszaj z kapustą.

4

Ciasto rozmroź i ułóż na nim zimny farsz. Zwiń jak roladę. Brzegi zlep.

5

Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C ok. 30 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

przepisy na ciepło, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Żurek, Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym , Zupa z soczewicy, Pieprz i sól, Przepis z makaron z serami, Zupa krem, kasza z suszonymi grzybami, ogórki marchew do słoików, zupa w chlebie, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, obiad piersi kurczaka, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sola w sosie z krewetek, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Przepis z hiszpańska kawa, Lasagne, BUŁKA Z JAJEM :), Dania z ryżem, Sos jabłkowo-chrzanowy, Naleśniki z szynką i pieczarkami, Sałatka grecka z fetą, Przystawki, Krupnik, Zapiekanka z ziemniaków i cebuli, Wołowina duszona w winie, Przepis z świeże ogórki, grill wołowina, Szybki kotlet indyczy na sposób grecki, Sałatka z tuńczykiem, Szynka pieczona z sosem rabarbarowym, skrzydelka kurczaka, Słodka papryka faszerowana serem feta, kostka rosołowa wołowa, Włoska zupa czosnkowa, Ryba po grecku, Zupa z dyni , Wafle orzechowe , Przepis z podgrzybki duszone, Przepis z mieso na gulasz, dorsz zapiekany z warzywami, Kapusta z grochem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Kutia, Ciasto na pierogi, pasta z tunczyka, Sałatka grecka, Przepis z sos do tacos, Doskonała zapiekanka z makrelą, Dynia, Zupa szczawiowa, Polędwiczki wieprzowe, Sezamowy, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Tortilla hiszpańska, Przepis z masa do ciasta, Sos St. Vincent II, Pyzy z mięsem pachnące tymiankiem, PO GRECKU, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Przekąski, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli