Dodaj do ksiązki kucharskiej Kulebiak z kapustą kiszoną

Kulebiak z kapustą kiszoną

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Kulebiak z kapustą kiszoną - składniki:

  • ciasto francuskie - 30 dekagramów
  • Bulion grzybowy Knorr - 2 sztuki
  • kapusta kiszona - 0.5 kilograma
  • grzyby suszone - 5 dekagramów
  • cebula - 2 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • goździki - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • pieprz - 2 szczypty
  • skórka starta z cytryny
  • jajka - 3 sztuki
  • orzechy włoskie - 100 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • jałowiec - 1 łyżeczka

Kulebiak z kapustą kiszoną - Sposób przygotowania:

  1. Namoczone poprzedniego dnia grzyby ugotuj, a następnie odcedź i pokrój w paski, wywar zachowaj.
  2. Kapustę zalej wywarem grzybowym, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, goździki i skórkę z cytryny.
  3. Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Gotuj ½ godziny.
  4. Posiekane cebule zeszklij na oleju, dodaj grzyby, smaż 2 minuty, dopraw. 2 jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu drobno pokrój. Orzechy posiekaj.
  5. Kapustę zdejmij z ognia, dodaj cebulę z grzybami, jajka i orzechy. Dopraw jałowcem.
  6. Rozwałkuj ciasto, nałóż farsz. Złóż na pół i zlep brzegi. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ½ godziny w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

KULEBIAK Z KAPUSTĄ KISZONĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kulebiak z kapustą kiszoną
    1.Namoczone poprzedniego dnia grzyby ugotuj, a następnie odcedź i pokrój w paski, wywar zachowaj.
  • 2
    Kulebiak z kapustą kiszoną
    2.Kapustę zalej wywarem grzybowym, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, goździki i skórkę z cytryny.
  • 3
    Kulebiak z kapustą kiszoną
    3.Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Gotuj ½ godziny.
  • 4
    Kulebiak z kapustą kiszoną
    4.Posiekane cebule zeszklij na oleju, dodaj grzyby, smaż 2 minuty, dopraw. 2 jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu drobno pokrój. Orzechy posiekaj.
  • 5
    Kulebiak z kapustą kiszoną
    5.Kapustę zdejmij z ognia, dodaj cebulę z grzybami, jajka i orzechy. Dopraw jałowcem.
  • 6
    Kulebiak z kapustą kiszoną
    6.Rozwałkuj ciasto, nałóż farsz. Złóż na pół i zlep brzegi. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ½ godziny w temperaturze 200 stopni.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z jabłkami, Obiad, Klopsiki z groszkiem i pieczarkami, Gyros z kurczakiem, Aksamitny przysmak, Mielone, piers z kurczaka z papryka na patelni, Ciasto filo, Przepis z Obiad sos do miesa wieprzowego, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Sernik Niewiedeński, ziemniaki z czosnkiem, ryba z puszki, Kluski lane, Jajka, Chrupiące pikantne orzechy, Kremowa zupa z dyni, Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem, Ryż smażony z warzywami, Przepis z ziemniaki czosnek, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z makaron po am, Przepis z al dente, Krewetki na ostro-kwaśno, Przepisy świąteczne, łosos wedzony, Przepis z grochowka z kielbasa, Przepis z kuchnia polska zeberka, Kotleciki z jajek, kurczak na grilla, Zupa z dyni, Sos z grzybów, cebula czerwona, Makaron po tajsku , Przepis z szaszłyki z warzywami, Łosoś z rusztu, Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym , Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , Kurczak w cukinii, Lasagne z owocami morza, Sałatka patisonowa, Zupa grzybowa, Muszle nadziewane łososiem, Musaka, leniwe pierogi, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Kebab w kajzerce, Schab, ogórek feta, gorgonzola, Kotlety, Przepis z obiad mielone mieso, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Duszona soczewica z bakłażanem i serem feta, Salsa, Sosy, Carbonara, Ryba po grecku, Sałatka kebab - VIDEO, steki wolowe, Zupy, jajka na twardo, sos do schabowych, Kurczak a la polonaise – VIDEO