Dodaj do ksiązki kucharskiej Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą

Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą - składniki:

  • kiszona kapusta - 0.5 kilograma
  • cebula biała - 2 sztuki
  • filet białej ryby - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 100 gramów
  • majeranek - 20 gramów
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • jajko - 2 sztuki
  • masło - 30 gramów
  • woda - 200 mililitrów
  • ciasto do pizzy:
  • mąka - 1 kilogram
  • woda - 500 mililitrów
  • cukier - 25 gramów
  • sól - 20 gramów
  • olej - 50 mililitrów
  • drożdże - 8 gramów

Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą - Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj. Na maśle* smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Następnie dodaj posiekana kapustę oraz majeranek. Dopraw przyprawą Delikat Knorr. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  3. Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka a płyn odparuje.
  4. Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Delikat Knorr i nałóż gotową kapustę. Całość zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem. Piecz z 180 stopniach przez 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej

KULEBIAK Z RYBĄ I KISZONĄ KAPUSTĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą
    1.Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
  • 2
    Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą
    2.Cebulę i czosnek posiekaj. Na maśle* smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Następnie dodaj posiekana kapustę oraz majeranek. Dopraw przyprawą Delikat Knorr. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • 3
    Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą
    3.Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka a płyn odparuje.
  • 4
    Kulebiak z rybą i kiszoną kapustą
    4.Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Delikat Knorr i nałóż gotową kapustę. Całość zwiń w rulon. Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem. Piecz z 180 stopniach przez 25 min.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Makaron z kurczakiem i pieczarkami, schab ser, Warzywa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Żeberka - VIDEO, Zupa z orzechów ziemnych, Przepis z nowe przepisy na ciasta, Pomidory po hiszpańsku, pomidory z farszem, ser mozarella zapiekanka, przepisy po angielsku, Klops z marchewką i jajkiem, Przepis z łatwe dania z kurczaka, Chiński makaron z dziczyzną, sałatka z porów przepis, Sałatka Nicejska, Przepis z obiad z jajkiem, zupa z porow, Czekoladowe dinozaury, Pasztet stołeczny, Lekka sałatka z cebulką i cytrusami, Przepis z sałatka z fasolką szparagową, Makaron na ciepło z warzywami, Zupa cebulowa, Zupa brokułowa, Pyszne lody truskawkowe z czekoladowymi drażetkami "Biedronka", Sałatka meksykańska z kurczakiem, Burger w teksańskim stylu, Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Śledzie, Masło orzechowe, Przepis z kasza do obiadu, Łódeczki z ogórka z łososiem, Bogata zupa z soczewicą, sałatka z serem fetą, Zupy, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Tłusty czwartek, sos dla dzieci, Przepis z kuchni polska, Przepis z z serem i pieczarkami, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Kaczka, fix mielone, Kotlety, Zapiekanki, Burgery drobiowe, Kuchnia Sródzimnomorska - Sushi z łososiem , Karp w galarecie, Spaghetti Bolognese, jogurt, Kosmiczne ślimaki, Przepis z lody włoskie, Lody czekoladowe podawane na wafelku "Czołg", Przepis z zapiekan ki, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Przepis z sos do schabu, Sos z białego wina, Grejpfruty z krabami, Kapusta z grochem, Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Tuńczyk z chrzanem, Kluski