Dodaj do ksiązki kucharskiej Kulki ryżowe z serem

Kulki ryżowe z serem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kulki ryżowe z serem - składniki:

  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • bułka tarta - 150 gramów
  • curry - 1 łyżka
  • śmietana - 200 mililitrów
  • olej do smażenia - 1 litr

Kulki ryżowe z serem - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w wodzie. Może być lekko rozgotowany. Następnie odcedź go i przełóż do miski.
  2. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj i dodaj wszystko do ciepłego ryżu.
  3. Ser mozarella pokrój bardzo drobno i również dodaj do ryżu.
  4. Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i curry. Całość zagotuj.
  5. Wlej sos do ryżu i wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Masa powinna być dość kleista. Dodaj jeszcze posiekaną bazylię i odstaw masę ryżową do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  6. Po tym czasie formuj z masy małe kulki i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na głębokim tłuszczu kilka minut, aż będą chrupiące i rumiane. Pamiętaj, aby po usmażeniu odsączyć ryżowe kulki na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej

KULKI RYŻOWE Z SEREM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ryż ugotuj w wodzie. Może być lekko rozgotowany. Następnie odcedź go i przełóż do miski.

2

Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj i dodaj wszystko do ciepłego ryżu.

3

Ser mozarella pokrój bardzo drobno i również dodaj do ryżu.

4

Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i curry. Całość zagotuj.

5

Wlej sos do ryżu i wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Masa powinna być dość kleista. Dodaj jeszcze posiekaną bazylię i odstaw masę ryżową do lodówki na co najmniej 2 godziny.

6

Po tym czasie formuj z masy małe kulki i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na głębokim tłuszczu kilka minut, aż będą chrupiące i rumiane. Pamiętaj, aby po usmażeniu odsączyć ryżowe kulki na ręczniku papierowym.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SPAGHETTI 4 SERY Z BROKUŁAMI KNORR

    Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ciasto na pierogi, Przepis z kuchnia angielska, Pstrąg, Penne putaneska , Naleśniki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Zapiekanka z ziemniaczkami, Polędwiczka z grzybami, sałatka z polędwiczkami, Lasagne, Zupa cebulowa, POLEDWICZKI Z KURCZAKA, faszerowana papryka serem, Gambas w cieście, Warzywa, kapusta włoska, Przepis z Obiad ryż z warzywami, mieso duszone z cebulą, Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną, Zupa cebulowa, sałatki z łososia wędzonego, Przepis z ciasta placki, Papryka, kostka do mięsa knorr, Placki ziemniaczane, Śledzie, Mizeria z jogurtem, Sałatka – smak pizzy, Duszone warzywa z pieczarkami, Pappardelle alla puttanesca, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Przepis z mięso musztarda, Pesto z natki pietruszki z makaronem, Przepis z kurczak ziemniaki, Przepis z makaron obiad, Rosół, placki do tortilli, Placek cebulowy z kiełbaskami, Wiosenne spagetti, Omlet śniadaniowy, Drożdżówki półfrancuskie, Mizeria z jogurtem, Zupa pieczarkowa, Carbonara, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa gulaszowa, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z majonez gyros, Zapiekanka Gyros , Sandacz a'la Radziwiłł, Sałatka Gyros, przystawki ciepłe, Przepis z Ryby w sosie pomidorowym, Zupy, Zupa kalafiorowa, Nadziewane makaronowe muszelki, Przepis z kuchnia turecka przepisy, kurczak z czosnkiem, Ziemniaczany gulasz, Domowe wrapy, Penne ze szpinakiem w śmietanie, Przepis z klopsiki rybne, Sałatka gyros warstwowa