Dodaj do ksiązki kucharskiej Kulki serowe

Kulki serowe

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kulki serowe - składniki:

  • mleko - 125 mililitrów
  • jajko - 1 sztuka
  • olej - 15 mililitrów

Kulki serowe - Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, starty ser i Fix Knorr.
  2. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkiem i olejem.
  3. Teraz wlej mleczną mieszankę do mąki i wyrób gładkie ciasto.
  4. Z ciasta formuj małe kulki i układaj je na blaszce wyłożonej pergaminem.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

KULKI SEROWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, starty ser i Fix Knorr.

2

W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkiem i olejem.

3

Teraz wlej mleczną mieszankę do mąki i wyrób gładkie ciasto.

4

Z ciasta formuj małe kulki i układaj je na blaszce wyłożonej pergaminem.

5

Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX SPAGHETTI 4 SERY Z BROKUŁAMI KNORR

    Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: