Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak faszerowany mielonym

Kurczak faszerowany mielonym

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Kurczak faszerowany mielonym - składniki:

  • kurczak - 1.5 kilogramów
  • sól
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • ryż - 1 opakowanie
  • mięso mielone drobiowe - 0.5 kilograma

Kurczak faszerowany mielonym - Sposób przygotowania:

  1. Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
  2. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.
  3. Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.
  4. Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.
  5. Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK FASZEROWANY MIELONYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.

2

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.

3

Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.

4

Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.

5

Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pomidorowy sos do pizzy, sałatka z tunczykiem i makaronem, Krupnik, kurczak w salatce, lekkie go, Przepis z deser ciasta, Risotto, Przepis z ciasta z owocami, Kluski lane, Kosmiczne ślimaki, Tłusty czwartek, Przepis z owoce morza, deser z owocow, Sałatka Gyros, Ciasto na pierogi, liśc laurowy, Wątróbka drobiowa, Jajka w kolorowej galarecie, Zupa pieczarkowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Spaghetti Szefa Extra ziołowe z pomidorami , Naleśniki, Dorsz pieczony, Przepis z marchewka w sosie, Placki, golonka w kiszonej kapuście, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Ciasto biszkoptowe z jabłkami, Sałatka z wołowiny, spaghetti z sosem knorr, Kebab z mięsa i bakłażana, Soczysty kurczak po węgiersku , Pancakes z jagodami, łatwe gołąbki, Gołąbki z liści winogron, przepis na marchewke do obiadu, Potrawy wielkanocne, Kotlleciki drobiowo warzywne , Banany w mleczku kokosowym po tajsku, Przepis z makaron muszle, Jajka z groszkiem, Kotlet de volaille - VIDEO, Zupa ogórkowa, Zupa pieczarkowa z serkiem topionym, Zupa szczawiowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, ryby grill, Sos beszamelowy , Naleśniki chińskie - VIDEO, Jajka, Grillowany bakłażan z fix leczo , Kasza, Gulasz z indyka z jabłkami, Pieczone udka, Chińskie desery, Przepis z sałatka z pora i jajek, Przepis z kuchnia niemiecka, Przepis z składniki do spaghetti, Zapiekane penne ze szpinakiem, Karp, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Śniadanko prosto z dżungli, Masło śledziowe, Przepis z mielone z jajek