Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak faszerowany mielonym

Kurczak faszerowany mielonym

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Kurczak faszerowany mielonym - składniki:

  • kurczak - 1.5 kilogramów
  • sól
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • ryż - 1 opakowanie
  • mięso mielone drobiowe - 0.5 kilograma

Kurczak faszerowany mielonym - Sposób przygotowania:

  1. Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
  2. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.
  3. Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.
  4. Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.
  5. Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK FASZEROWANY MIELONYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.

2

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.

3

Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.

4

Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.

5

Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA KNORR

    Przyprawa do kurczaka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z makaronem suszone pomidory słonecznik kurczak, Zupa gulaszowa, Sosy, Zupa grochowa, Szafranowe risotto z kurczakiem, Karp, Przepis z makaron fix napoli, mieso ze śliwką, Zupa chlebowa z winem, Przystawki, Przepis z orzechowy, Pieczony klops, Zapiekanka Gyros , Zapiekanka Gyros , Polędwiczki w cieście francuski z kapustą, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, Tzatziki, Pulpeciki w sosie paprykowym, Schab w pięciu smakach, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Szafranowe risotto z kurczakiem, Schab a' la Sztufada, Przepis z makaron z mięsem mielonym i pieczarkami, Spagetti, Chłodnik, Żurek, Przepis z salatka z pomidora, Przepis z filety z dorsza, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, Jesienna zupa z kasztanów, Mielone, Ziemniaki, gotowanie kaszy jęczmiennej, Zupa szczawiowa, poledwiczki wieprzowe, Świderki w sosie z dyni, Kremowa zupa kalafiorawa z curry, Przepis z sos z szalotek, Przepis z przepis na piecze, Zapiekanka Gyros , Placek cygański, Przepis z naleśniki z mielonym, Kanapka z zielony serem pesto „Renifer”, Obiad, Kotlet de volaille - VIDEO, Sałatka Gyros, gs nadziewana, zupa czosnkowa z serem, Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem, Leczo - VIDEO , Zupa pieczarkowa, Budyń puszysty, Przepis z rolada w ciescie francuskim, Kanapka z łososiem i kremowym serkiem, Gyros, marynaty do mięsa, Przepis z tradycyjny schabowy, Papryka, Pieczony królik, Mleczna szarlotka z malinami, pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Szpinak, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Sos szodonowy