Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak nadziewany pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak nadziewany pieczarkami - składniki:

  • kurczak - 1 sztuka
  • pieczarki - 300 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • tymianek - 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • masło - 3 łyżki
  • olej - 1 łyżka

Kurczak nadziewany pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Pieczarki osącz i opłucz.
  3. Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.
  4. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.
  5. W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK NADZIEWANY PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

2

Pieczarki osącz i opłucz.

3

Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.

4

Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.

5

W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekane parówki , Zapiekane parówki , Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i kolendrą, Zupa brokułowa, Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki, Zapiekanki, Zapiekanka z ryżu i pieczarek, Gnocchi á la kopytka z sosem grzybowym, Żeberka, makaron rurki z kurczakiem, kotlety na ostro, Bigos domowy, z mięsa mielonego, Chińskie rolki, Pieczeń, Zupa kalafiorowa, Potrawy wielkanocne, Zawijaski z łososiem, salatki z miesem, meksykanskie chili, Sos do potraw chińskich, Zupa z soczewicy, Królewski tort, Przepis z deser z melona, Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym, ziemniaki z cebula, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Przepis z sałatka z łososiem i oliwkami, Rosół, Przepis z sałatka gyros warstwy, Królewski tort, Żurek namysłowski, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Tortilla - VIDEO, Pierogi z kapustą i grzybami, Przepis z makrela pieczona, Przepis z sałatki z ogórka zielonego, Sałatka Gyros, Mielone, Szaszłyki z kurczaka , Leczo - VIDEO , czerwony ryż, Sałatka Gyros, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, zupa amerykańska, Sosy, Zapiekanka z brokułów, Placuszki z cukinii, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Ryż zapiekany z jajkami, Włoskie medaliony z polędwiczki , Kluski , Przepis z fasolka z bu, Salsa, Sałatka z grillowanej cukinii, sałatka z melonem, Przepis z sos do makaronu z kurczakiem, Przepis z sałatki z sałaty lodowej - -, Dip ziołowy, Przepis z piersi z kurczaka z ziołami, Kluseczki a la Stroganoff, Przepis z cukinia fa, zupa z melona