Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak nadziewany pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak nadziewany pieczarkami - składniki:

  • kurczak - 1 sztuka
  • pieczarki - 300 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • tymianek - 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • masło - 3 łyżki
  • olej - 1 łyżka

Kurczak nadziewany pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Pieczarki osącz i opłucz.
  3. Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.
  4. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.
  5. W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK NADZIEWANY PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

2

Pieczarki osącz i opłucz.

3

Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.

4

Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.

5

W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    POMIDOROWY ZAWRÓT GŁOWY

    Koniec lata i wczesna jesień to najlepszy czas dla pomidorów. Jestem od nich chyba nie mniej...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dip jogurtowy, Golonka, Wiejskie jadło, Sałatki z makaronem, Ryba po grecku, Sos słodko-kwaśny, Przepis z papryki czerwone, wołowina duszona, Ciasto z Gangesu, Zupa po hiszpańsku na ostro, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zupa gulaszowa, Przepis z kuchnia niemiecka, Przepis z mini szaszłyki, galaretka mleko, Zupa jarzynowa, Mielone, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Brokuły, dla diecie, Zupa grzybowa, Karp, Placki ziemniaczane z warzywnym farszem , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z Nudle knorr, sałatka z mozzarella, Placek po zbójnicku wersja 1, Roladki z kurczaka na szparagowym dywanie, Ryż z jabłkiem i rodzynkami, jako dodatek do mięs, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Pancakes z rabarbarem, Zupa tajska z kurczakiem, Żółte curry z ziemniaków i szpinaku, piersi z, Bigos domowy, Królewski tort, Czarne oliwki marynowane z chilli, Orzeźwiający radler, Risotto, Przepis z schab z papryka, pulpety z mięsa wieprzowego, Kapusta z grochem, Parówki w cieście serowym, Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie -, Makrele nadziewane pieczarkami, Przepis z przyprawy do cielęciny, Kebab w kajzerce, schab środkowy pieczony, Kalafior, sosy do ziemniakow z warzywami, Przepis z gulasz z łopatki wieprzowej z cebulą, Przepis z włoska, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Sałatka ryżowa z chrupiącą kukurydzą i majonezem czosnkowym , Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu, Risotto z kurczakiem i warzywami, filet z warzywami, Przepis z roszponka salata, Zapiekanki, Zapiekane mięso z makaronem , Pierś z kurczaka pieczona, Zupa tajska z kurczakiem, Naleśniki, Przepis z salatka y brokula