Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak nadziewany pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak nadziewany pieczarkami - składniki:

  • kurczak - 1 sztuka
  • pieczarki - 300 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • tymianek - 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • masło - 3 łyżki
  • olej - 1 łyżka

Kurczak nadziewany pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Pieczarki osącz i opłucz.
  3. Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.
  4. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.
  5. W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK NADZIEWANY PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

2

Pieczarki osącz i opłucz.

3

Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.

4

Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.

5

W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: