Dodaj do ksiązki kucharskiej Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak nadziewany pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Kurczak nadziewany pieczarkami - składniki:

  • kurczak - 1 sztuka
  • pieczarki - 300 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • tymianek - 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • masło - 3 łyżki
  • olej - 1 łyżka

Kurczak nadziewany pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Pieczarki osącz i opłucz.
  3. Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.
  4. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.
  5. W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej

KURCZAK NADZIEWANY PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

2

Pieczarki osącz i opłucz.

3

Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.

4

Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.

5

W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

łyżka miodu, Zimowa surówka , ryba w sezamie, Krem brokułowy, Gołąbki, Zupa hrabiego Tyszkiewicza, Sałatka śledziowa z kiełkami soi, Zupy, Trójkątna przekąska, smazony ryż z owocami morza, Przepis z podgrzybki duszone, Gyros, Smażony kalafior z kremowym sosem , Kluski serowe z sosem jabłkowym, Pierogi z kapustą i grzybami, obiad d, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zapiekanki, Przepis z zupy krem p, Babka kawowa z lodami, Paszteciki z jarzynami, Sałatka gyros z kurczaka, Szpinakowe kopytka z serem , Sałatka Nicejska, ZIEMNIAKI W SMIETANIE, surówka z serem feta, Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Przekąski, Przepis z sałatka ze słodkich ziemniaków, Brokuły, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z czarna oliwka, Spaghetti z tuńczykiem, Naleśniki, Przepis z potrawy z gotowanych warzyw, Naleśniki, Zapiekanka z czerwonym winem, Pierogi z kapustą i grzybami, Kanapka z grillowanym kurczakiem, kurczak w occie balsamicznym, Burger w bułce z nudli, Kociołek z wołowiną, Przystawki, Przepis z kluski kładzione łyżką, sałatka z paluszków surimi, sałatki z białą fasolą, Placki po węgiersku, bulion Knorr, pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, Zupa jarzynowa, Przepis z zapiekane ziemniaki w piekarniku, Mielone, Likier piernikowy, Przepis z sos słodko kwaśny do kurczaka, Bigos - VIDEO, Przepis z śliwka ciasto, Pyzy ziemniaczane w sosie myśliwskim , KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI, Gyros w tortilli, Dania z ryżem, Roladki francuskie, Zrazy ,,bite,, z cebulką , Pieczeń, Kasza